עוגיותפורים

אזני המן במילוי מרציפן פיסטוק ומילוי אגוזים

מרץ 8, 2014 2 Comments

מבחינתי יש שני חגים שטוב שהם רק פעם בשנה וזה בגלל המאכלים שמאפיינים אותם, פורים וחנוכה.

בקטע טוב, כי אזני המן וסופגניות זה לגמרי בקטע שלי ואני אוהבת אוהבת כל כך שלא יכולה להפסיק.

המילוי האהוב עליי הוא פרג (פרג שולט!) וגם אוהבת אגוזים קראנצי'

וכמובן את מילוי המרציפן פיסטוק הביתי שכאן:

השנה מכינה כל כך הרבה משלוחי מנות,  והכי הכי כייף להכין הכל לבד.

אפשר עם הילדים (למי שאוהב לכלוך במטבח שלו) ואפשר כמוני לא לתת לאף אחד להתקרב.

(ועל זה בפוסט אחר)

בגירסא שלי הבצק מכיל שמנת חמוצה שהופכת אותו לנעים ופריך בדיוק במידה שאני אוהבת.

עלים

אזני המן במילוי מרציפן פיסטוק ומילוי אגוזים/ מתקבלות  55-60 אזניים קטנות

חומרים לבצק:

200 גרם חמאה רכה

3 כפות שמנת חמוצה

ביצה

2+3/4( 380 גר׳) כוסות קמח

3/4 (100 גרם) כוס  אבקת סוכר

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה ואבקת סוכר עד לתערובת אחידה

מוסיפים קמח, שמנת חמוצה וביצה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד וחלק (אם חסר טיפה קמח מוסיפים)

עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

למילוי פיסטוק:

כוס פיסטוקים קלופים

1/3 כוס סוכר+כף

1 ביצה קטנה

1/2 כף קמח

במג'ימיקס טוחנים פיסטוקים, מוסיפים סוכר וטוחנים שוב

מעבירים לקערה קטנה, מוסיפים קמח וביצה ומערבבים עד לקבלת תערובת מעט דביקה

למילוי אגוזים:

100 גרם אגוזי מלך

40 גרם סוכר חום בהיר

60 גרם דבש

20 גרם חמאה

טוחנים את האגוזים, מוסיפים להם סוכר ומערבבים

ממיסים במיקרו או בסיר קטן את החמאה עם הדבש ומצננים מעט.

מוסיפים את החמאה לאגוזים ומערבבים.

ההרכבה:

מוציאים חצי מכמות הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח

קורצים עיגולים בגודל הרצוי (אני אוהבת קטנים יחסית אז משתמשת בקורצן של 6 ס"מ)

IMG_4048

מניחים במרכז כל עיגול כפית שטוחה של מלית וסוגרים לצורת משולש

IMG_4071

חשוב להקפיד להדק טוב טוב שהאוזניים לא ייפתחו בזמן האפיה

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה, ולמקרר.

ממשיכים עם החצי השני של הבצק.

בינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות

מעבירים את התבניות מהמקרר הישר לתנור ל 18-20 דקות.

איך יודעים שהן מוכנות? כשהן ממש מעט מזהיבות בצדדים זה הזמן להוציא אותן.

מוציאים, מפדרים יפה יפה באבקת סוכר ואוכלים.

הערה שלי לגבי המילוי:

בכמות הזו של בצק השתמשתי חצי חצי במילוי אגוזים ופיסטוק ונשאר לי המון ממלית הפיסטוק וקצת ממלית האגוזים

אם אתם בענין של להכין רק עם מלית אגוזים תכפילו כמויות

אם אתם לא בעניין של להכין שוב אזני המן כי יישאר לכם המון ממילוי הפיסטוק אז רצוי להכין רק חצי כמות ממנו.

שומרים בכלי סגור עד 4 ימים.

IMG_4093

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

2 Comments

עופרה שפירן מרץ 19, 2016 at 12:36 pm

היי קרן

יש אפשרות לבצק פריך נימוח לאוזני המן פרווה?

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2016 at 1:52 pm

ניתן להמיר את החמאה במתכון ל 1/2 כוס שמן, זה אמור לעבוד מצויין
אשמח לשמוע איך יצאו לך אם תכיני.

Reply

Leave a Comment