עוגיותפורים

אזני המן מבצק שקדים במילוי פרג מדהימות

מרץ 4, 2016 6 Comments
אזני המן בצק שקדים במילוי פרג לפורים קרן אגם נשואה למאפייה

התחתנתי עם המאפייה

לא המאפייה שאתם חושבים, אל תחשבו קרימנאלי

מדובר באהבת חיי, בצק!

ולמרות זאת ולגמרי במקרה, הפוסט הראשון בבלוג החדש של נשואה למאפייה הוא אזני המן

(מה הקשר?)

ומי שמע על אכילת אוזניים? זה באמת נשמע כמו סיפור מהאצבע של המאפיה הסיציליאנית.

אבל

במאפיה שלנו, אכילת אוזן המן מסמלת אי הקשבה למחשבות שליליות

סוג של סלקציה חיובית במוח

 

ואיך הגענו לכל זה?

רק כדי לאמר לכם שתכינו ותאכלו הרבה אזני המן, כי אני הרוסה על העוגיה הזו

ובשבילי היא תירוץ מושלם לבלוס כמויות אדירות של פרג בזמן כל כך קצר

כי בצק השקדים פרג הזה הוא עדין וממכר

כי בצק פריך מנוקד בפרג הוא סקסי

וכי תיכף פורים וחייבים להכין משלוחי מנות מפוצצים בפרג.

מאחלת לכולנו להקשיב רק לקולות הטובים, אושר, כושר ופורים שמח

עלים

אזני המן מבצק שקדים במילוי פרג/ כ 30 אזני המן

חומרים :

לבצק שקדים:

125 גר׳ חמאה קרה

כוס (90 גר׳) שקדים טחונים לאבקה

כוס  (140 גר׳) קמח

1/2 כוס+ 2 כפות (70 גרם) אבקת סוכר

2 כפות פרג טחון טרי

1/2 כפית תמצית וניל

חלמון ביצה

למלית פרג:

1/2 כוס פרג טחון טרי

1/3 כוס חלב

20 גרם חמאה

חופן שקדים טחונים

מעט גרידת לימון

1/4 כוס סירופ מייפל איכותי ( ניתן להמיר בדבש)

אופו ההכנה:

במעבד מזון עם להב פלדה מניחים קוביות חמאה קרה, קמח, אבקת סוכר ושקדים טחונים

ומעבדים יחד עד לקבלת תערובת פירורית גסה

מוסיפים חלמון ביצה תמצית וניל ופרג, וממשיכים לעבד עד שנוצר בצק

מאחדים את הבצק בעזרת הידיים, עוטפים בניילון נצמד, משטחים מעט

ומכניסים למקרר לשעה לפחות

מכינים את המילוי:

בסיר קטן על אש בינונית גבוהה מחממים חלב עד לרתיחה עדינה

מוסיפים פרג ומערבבים בעדינות עד שכל החלב נספג

מסירים מהאש ומוסיפים חמאה, מייפל, גרידת לימון, ושקדים טחונים ומערבבים היטב

מצננים

מוציאים את הבצק מהמקרר, ומקמחים מעט משטח עבודה נח

מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס״מ

בעזרת קורצן או בעזרת כוס קורצים עיגולים

אני השתמשתי בקורצן שקוטרו 6.5 ס״מ

מניחים במרכז כל עיגול כפית שטוחה מהמלית

ומקפלים לצורת משולש.

מהדקים היטב, ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה

_MG_2590

מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל 15 דקות

מוצאים ומצננים.

 

אז מה עוד?

-כדי להימנע מאזניים ״נפתחות״ בזמן אפיה, הקפידו על כמות מלית לא גדולה מדי

-אל תתפתו לשזף את האזניים יתר על המידה בתנור, תוציאו אותן כשהקצוות שלהן מתחילים לקבל צבע מעט שזוף ולא יותר

אחרת הן יצאו קשות ופחות פריכות

-שומרים בכלי אטום כשלושה ימים בומפרטורת החדר

אזני המן במילוי פרג בצק פריל קרן אגם נשואה למאפייה

אזני המן פרג בצק פריך לפורים קרן אגם נשואה למאפייה

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

6 Comments

בורנשטיין יפה מרץ 4, 2016 at 4:13 pm

נראים מצוינים בהצלחה בבלוג החדש .

Reply
קרן אגם מרץ 4, 2016 at 4:56 pm

תודה!

Reply
מירב גביש מרץ 20, 2016 at 6:54 am

נראה אליפות. אוהבת שהבצק דק. בלוג מהמם.
חיבוק ענק!

Reply
קרן אגם מרץ 20, 2016 at 8:10 am

תודה מירבי אהובה

Reply
Bruria Hadary מרץ 1, 2017 at 11:33 pm

Hi
What can I put instead of white flour.
My grandson needs gluten free diet.
Thanks

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2017 at 8:29 am

I guess you could replace the flour in the recipeto a gluten free flour
  But unfortunately I have no experience with gluten free flour and I do not know how it will work

Reply

Leave a Comment