טבעונילחמים ומאפים

בייגלה עם תבלינים ופיצוחים

ינואר 9, 2018 16 Comments
בייגלה ירושלמי עם תבלינים

בייגלה ירושלמי עם פיצוחים

המפגש שלי עם יהודית, לא קרה סתם.

הוא הגיע אחרי תקופה עמוסה ולא קלה, והייתי צריכה קצת אויר לנשימה.

אני כבר המון זמן עוקבת אחרי הבלוג של יהודית ומכינה ממנו מתכונים נהדרים של בית.

יש לו ניחוח של פשטות, של ביתי ונעים וחמים, ורואים מהבלוג שיהודית היא אישה חמה עם לב גדול,

שמבשלת באהבה למשפחה, ולא פעם אני מדיימנת את עצמי יושבת אצלה במטבח ואוכלת תבשיל נהדר שלה.

פגשתי אותה פעמיים לפני המפגש הזה וידעתי שאני רוצה להכיר אותה יותר.

הרמתי את הכפפה והצעתי לה להיפגש ליום אפיה משותף.

יצאתי בבוקר מהמרכז לכיון גדרה , ונדמה לי שכשהבנתי שאני אשכרה יוצאת מהעיר ומתחילה לראות נוף פתוח

הלב שלי התמלא, נשמתי עמוק, שמתי מוזיקה שאני אוהבת והרגשתי הכי כייף מזה תקופה די ארוכה.

כל מה שחשבתי על יהודית, תכפילו ותשלשו.

הגעתי לבית חם, למטבח סופר מאובזר, לאישה מדהימה, לחיבור מיוחד ונעים, והיה לי פשוט כייף.

יש לה נסיון במטבח, בטח הרבה יותר משלי, והיא לגמרי יודעת ומבינה מה היא עושה.

החלטנו להכין יחד בייגלה ירושלמי, שקיבל טוויסט עם מלא תבלינים ופיצוחים,

ועוגת לימון ופטל גבוהה ומרשימה עם טעם אלוהי שהמתכון שלה יעלה בימים הקרובים.

את המתכונים החלטנו להעלות במקביל כל אחת לבלוג שלה, ואתם יכולים להציץ  גם בבלוג של יהודית,

הלוחשת לאוכל

וגם לקחת משם המון מתכונים ממש שווים לא רק לעוגות גם לאוכל ממש אמיתי 🙂

לצערי הפגישה שלנו נגמרה די מהר עקב מחוייבות שלי, ואני כבר לא יכולה לחכות למפגש הבא.

בייגלה תבלינים ופיצוחים/ כ-35 יחידות

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לבן רגיל

כף שטוחה שמרים יבשים

3 כפות (30 גר׳) סוכר לבן

3 כפות ( 50 מ״ל) שמן זית

כף מלח דק

2 כוסות ושליש (500-550 מ״ל) מי ברז

לטבילה:

קערית שמן זית

לעיטור:

תבלינים/פיצוחים מסוגים שונים כגון:

שומשום,שומשום שחור, פרג, גרעיני חמניה,שבבי שקדים, שבבי בצל מטוגן, סומק.

אפשר גם לערבב ביניהם.

אופן ההכנה:

לקערת המיקסר מנפים את הקמח, מוסיפים את השמרים ומערבבים בעזרת כף.

מתקינים את וו הלישה, ומתחילים לערבל במהירות איטית,

מוסיפים סוכר, שמן זית מלח ומים וממשיכים לערבל כ 8 דקות

עד לקבלת בצק אחיד וגמיש למגע.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט בשמן זית ומגלגלים אותו כך שיצופה מכל צדדיו.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי במקום חמים.

מוציאים אויר מהבצק, ומחלקים אותו לכדורים במשקל 30 גר׳ כל אחד.

מניחים את הכדורים לנוח כמה דקות על גבי מגש מרופד בנייר אפיה, מכוסים במגבת.

מרדדים כל עיגול לרצועה ארוכה, מקפלים את הרצועה לשניים, ומגלגלים לצורת בורג,

מחברים את שני הקצוות לצורת בייגלה ומניחים שוב להתפחה חוזרת כרבע שעה.

בייגלה ירושלמי עם תבלינים

מחממים תנור ל 220 מעלות, ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

טובלים כל בייגלה מצד אחד בשמן זית ומיד לאחר מכן בקערת תבלינים.

הייגלה ירושלמי לפני אפייה

מניחים במרווחים קטנים על גבי תבנית האפייה, ואופים כ 12-15 דק׳ עד שהבייגלה מקבלים גוון שחום.

בתיאבון:-)

הערות למתכון:

שמן זית אפשר להמיר בשמן קנולה

קמח לבן אפשר להמיר בקמח כוסמין רצוי לא יותר מחצי מהמכמות.

בייגלה עם תבלינים

בייגלה ירושלמי עם תבלינים

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

16 Comments

דור משה ינואר 10, 2018 at 11:39 pm

נראה פשוט מעולה! והבייגלה עם הסומק זו הברקה!

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2018 at 5:04 pm

תודה רבה דור, לגמרי הברקה של יהודית:-)

Reply
דקלה ינואר 11, 2018 at 9:43 pm

לא כל כך הבנתי את הכנת צורת הבייגלה..אשמח להכוונה.
נראה מתכון מדהים
תודה רבה

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2018 at 9:51 pm

הי דקלה, את יכולה לראות בפוסט הזה, יש את שלבי הכנת הבייגלה בתמונות, מקוה שזה ימחיש טוב יותר.
תודה!

Reply
שולמית ינואר 13, 2018 at 1:21 pm

נראה מעולה, הערב הולכת לבן וכלתי, אכין להם את זה עם פשטידה טובה..תודה רבה שבת מבורכת לכולם

Reply
קרן אגם ינואר 13, 2018 at 7:50 pm

תודה שולמית, מקוה שתהנו:-)

Reply
חניה פישמן ינואר 14, 2018 at 6:18 pm

קרן, הכנתי את הבייגלה, יצאו מעולות אבל כל העיטורים ה״כבדים״- גרעיני דלעת וחמניות נפלו אחרי האפייה. איך מדביקים אותם ?

Reply
קרן אגם ינואר 15, 2018 at 7:33 am

זה קורה כשאין ״דבק״ שיחזיק אותם כמו ביצה או מים, ואז אם לא טובלים בהמון תבלינים הם נושרים להם.
להבא נסי לטבול בכמות גדולה יותר של תבלינים או במקום שמן זית תטבלי את הבייגלה בקערה עם מים ואז בתבלינים זה ייצא נהדר (אוסיף גם הערה במתכון)
תודה שחזרת לספר ושמחה שאהבת.
קרן

Reply
משכית ינואר 17, 2018 at 8:46 pm

יצא נפלא!

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2018 at 8:54 pm

תודה שחזרת לספר 🙂

Reply
אורנית ינואר 21, 2018 at 9:11 am

הי,

ראיתי שבמתכון הזה אין בישול של הבייגלה במים לפני האפיה… אשמח לדעת מה המשמעות של הבישול לפני האפיה

תודה אורנית:)

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2018 at 10:59 am

בייגלה שמבשלים לפני אפייה נקרא פרעצל, בישול הבייגלה במים עם סודה לשתיה לפני האפיה מעניק לו קרום מיוחד,
ומונע מהבצק לתפוח יותר מדי בתנור.
בייגלה שאופים מיד, כגון אלו, ללא בישול במים, יניב תוצאה רכה יותר ולא יהיה את אותו הקרום מבחוץ,
אפשר להגיד שזו אותה הגברת בשינוי אדרת, ושכל הבייגלה טובים:-)

Reply
אורנית ינואר 21, 2018 at 4:31 pm

תודה

ניסיתי את הבייגלה האלו ביום שישי והם מעולים! הסומסום לצערי נפל לגמרי… אנסה למרוח במים במקום בשמן זית…

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2018 at 5:13 pm

שמחה לשמוע שיצאו טובים, אפשר בהחלט מים במקום שמן.

Reply
יעל לוי יוני 16, 2018 at 10:22 pm

שלום קרן,
הכנתי בשבת המון המון בייגלים עם ציפוי של זעתר!
יצא ממש ממש מעולה, כולם התלהבו וחיסלו.
תודה רבה על המתכון הזה ועל כל המתכונים הטעימים 🙂

Reply
קרן אגם יוני 19, 2018 at 12:05 pm

תודה יעל, איזה משמח.

Reply

Leave a Comment