קינוחיםראש השנה

בקלאווה לעצלנים

מאי 2, 2015 4 Comments

הכל התחיל כשנסעתי לפריז לאפות במסעדה בערב חד פעמי של אוכל ים תיכוני

ומוסיקה טובה ושמחה וההכנות לערב נעשו כולן בישראל.

היו לי התלבטויות רבות בקשר לקינוח,

ולא הייתי מרוצה  מהמון נסיונות  שעשיתי בסיגרים מתוקים מעלי פילו.

התקשרתי לרותם ליברזון חברתי האלופה, בשלנית היסטרית ומלכת המטבח, שאצלה הכל בא בקלי קלות

ובזמן האחרון אני לא זזה במטבח בלי לדבר איתה קודם ולהתייעץ .

עזבי הכל היא אמרה לי, כנסי לבלוג שלי לפוסט על תורכיה, וקחי משם את המתכון לסיגרים המתוקים.

עזבתי הכל, נכנסתי למטבח, והכנתי.

שיואו, זה היסטרי.

לא רק שזה טעים שאין דברים כאלו, זה הכי קל להכנה בדיוק בדיוק כמו שאני אוהבת.

נדמה לי שהתחלתי לרקוד אחרי הביס הראשון.

את רותם הכרתי כשפתחתי בלוג בסלונה, ראיתי אותה כמה פעמים במפגשי בלוגרים,

ולא בטוחה שקלטתי אותה מהרגע הראשון.

לאט לאט הג׳ינג׳ית המתולתלת עם הקוצים בתחת נכנסה לחיי,

וכל פעם גילינו ועדיין מגלות כמה אנחנו חולקות ואוהבות את אותם הדברים.

לרותם יש סדר יום שיכול בקלות להחזיק סיטקום לארבע עונות,

היא אלופת המטבח (יש לה מטבח הורס!)

והיא בשלנית אבל באמת באמת משהו מיוחד, הנה הבלוג שלה

רותם מוציאה בקרוב ספר בישול,דרך Jumpstrter (יכולים לקרוא על המיזם הנהדר הזה כאן ).

וכדי לגרום לספר שלה לצאת לאור, ובכלל כי לפרגן אנחנו אוהבים

מזמינה אתכם להיכנס ללינק הזה , ולרכוש את הספר של רותם ברכישה מוקדמת,

מבטיחה לכם שלא תצטערו.

 

עלים

 

בקלאווה לעצלנים /  כמות ל 35 יחידות

מה צריך :

כוס פיסטוקים

כוס אגוזי לוז, פקאנים, אגוזי מלך או מיקס שלהם ( יוצא טעים ככה ככה או ככה )

כפית גדושה של קינמון

רבע כוס סוכר לבן ( אפשר גם חום)

150 גרם חמאה מומסת

חבילת עלי פילו (אין צורך להפשיר מראש)

רבע כוס פיסטוקים טחונים דק, לקישוט

לסירופ:

כוס דבש

כוס וחצי סוכר

חצי כפית של מי ורדים

2-3 כפות מי ברז

איך מכינים :

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה

במעבד מזון עם להב פלדה  טוחנים דק  את הפיסטוקים עם האגוזים הסוכר והקינמון.

מניחים בצד.

ממיסים את החמאה במיקרוגל או בסיר קטן ומניחים בצד.

פורסים את חבילת עלי הפילו על השיש כאשר הם מכוסים במגבת על מנת שלא ייתייבשו

 מניחים עלה פילו אחד על השיש על גבי נייר אפיה,

ובעזרת מברשת מורחים עליו שכבה דקה של חמאה מומסת 

_MG_9066

מניחים מעליו עלה נוסף ומורחים גם אותו בחמאה

מפזרים בנדיבות  מתערובת הפיסטוקים.

_MG_9074

מחלקים את העלים המוכנים לשלוש רצועות לאורך

_MG_9075

עכשיו מחלקים אותם באמצע לרוחב כך שייתקבלו  סהכ שישה מלבנים.

_MG_9078

מגלגלים  היטב וצמוד כל מלבן לסיגר

_MG_9081

ומניחים בתבנית התנור

_MG_9092

ממשיכים כך עם כל הכמות.

מכניסים את התבנית לתנור ואפים כ 15-20 דקות עד שהסיגרים זהובים

בינתיים מכינים את הסירופ

בסיר קטן על להבה בינונית ממיסים דבש, סוכר ומעט מים עד לרתיחה עדינה

(בזהירות לא לשרוף, ולהקפיד לערבב כל הזמן)

מבשלים מעט עד שהסוכר נמס לגמרי ומוסיפים חצי כפית מי ורדים

מסירים מהאש, ושופכים בנדיבות מהסירופ על הסיגרים החמים

_MG_9106

מעבירים לצלחת הגשה, מקשטים בפיסטוק טחון וטורפים.

_MG_9019

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

4 Comments

איילת יוני 7, 2016 at 2:50 pm

שלום קרן. מתכון הבקלווה נראה מעולה. האם ניתן להקפיא אותן?

Reply
קרן אגם יוני 7, 2016 at 2:59 pm

הי איילת
ספיציפית עם הבקלווה לא ניסיתי אבל את יכולה להקפיא אחרי צינון מלא וללא הסירופ כמובן
קחי בחשבון שזה ישנה את מרקם הבצק ולא תהיה לו אותה הפריכות שהיתה לפני הקפאה

Reply
דניאל ספטמבר 18, 2017 at 9:45 pm

היי קרן,
במה ניתן להמיר את החמאה למתכון פרווה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2017 at 10:28 pm

אפשר בשמן קנולה ( ספריי שמן גם מצויין)

Reply

Leave a Comment