עוגות שוקולדעוגיות

בראוניז פאי פקאן

נובמבר 1, 2014 5 Comments

קצת אחרי הצבא וכיאה לגיל 20+ עברתי לגור בדירה שכורה בתל אביב

והיה לי איך לא טוסטר אובן קטן ושובב.

חברה נתנה לי מתכון לבראוניז בדיוק בגודל של תבנית

הטוסטר אובן והייתי מכינה את הבראוניז שלה שוב ושוב.

את המתכון לא שמרתי וטוב שכך.

זה היה משהו בסגנון בראוניז עוגת חנק עם אגוזים,

אבל אז זה היה נחשב לפסגת הפסגות הקולנרית.

אני זוכרת שהזמינו אותי פעם לערב בנות בעבודה

הייתי הכי צעירה בחבורה והתנדבתי להביא בראוניז.

כשהגעתי הספיק לי מבט אחד בשולחן, והבנתי שעדיף שלא אוציא אותם מהתיק.

איכשהו מן קול פנימי שאמר לי שזה לא זה (ותודה לקול שעושה עבודה מצויינת)

וככה הם חזרו איתי הביתה (הבראוניז)

והבנות (שכמה מהן מבקרות פה קבוע) לא עלו עליי שאני אופה גרועה!

מאז אני כבר מכינה בראוניז הרבה יותר טובים, בתנור הביתי שלי

אבל בראוניז לעולם ישארו הניסיון הראשון שלי במטבח.

הבראוניז האלו שאין בהם כלל שוקולד אלא אבקת קקאו (עדיפות לסוג משובח)

הם במרקם פאדג'י עם ציפוי קרמלי מעל, שנותן טוויסט קראנצ'י לכל ביס,

אותו ציפוי טופי קרמל פקאן שאנחנו כל כך אוהבים על פאי הפקאן שלנו.

עלים

בראוניז פאי פקאן/ תבנית עגולה 26 ס״מ

200 גרם חמאה מומסת

כפית תמיצית וניל

4 ביצים

1/4 2 כוסות סוכר

1/2 1 כוסות קמח

כוס אבקת קקאו

1/2 כפית מלח

לציפוי פאי פקאן:

2 כפות שמנת מתוקה

כוס סוכר חום

80 גרם חמאה

1/3 כוס דבש

1.5 כוסות פקאנים שלמים או חצויים

איך מכינים:

מחממים תנור ל 180 מעלות

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים סוכר וניל וחמאה עד לקבלת תערובת מעט תפוחה ובהירה.

מוסיפית תוך כדי ערבוב את הביצים אחת בכל פעם

מוסיפים קמח, קקאו, ומלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפיה,

אופים כ- 15 דקות.

בזמן שהבראוניז בתנור מכינים את הציפוי:

בסיר קטן על אש בינונית ממיסים חמאה, סוכר חום, דבש ושמנת מתוקה עד לרתיחה עדינה,

תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את הפקאנים, מערבבים היטב ומסירים מהאש.

מוציאים את הבראוניז מהתנור ומיד שופכים מעל באופן שווה את הציפוי

ומחזירים לתנור לכ 10 דקות נוספות. (כיון  שהבראוניז באמצע תהליך האפיה שלהם חשוב ששלב זה יהיה מהיר)

הבראוניז מוכנים כשהציפוי מעל מבעבע.

מוציאים מהתנור, ומצננים לחלוטין.

שומרים עד כ 3 ימים בטמפרטורת החדר.

* אפשר להחליף את הדבש במייפל יוצא גם כן מצויין.

*אם אין לכם תבנית בגודל 26 ס״מ אפשר בתבנית עגולה או מרובעת קטנה יותר, אבל אז קחו בחשבון

שהבראוניז יצאו גבוהים יותר, או שתחלקו את הבלילה לתבנית קטנה נוספת.

_MG_7380

_MG_7369 _MG_7368

Print Friendly, PDF & Email

5 Comments

רחל יולי 29, 2016 at 4:12 pm

היי קרן, העוגה מעולה. ריפדתי את דפנות התבנית ברצועות נייר אפייה כדי לחלץ בקלות. שבת שלום!

Reply
קרן אגם יולי 29, 2016 at 11:07 pm

שמחה לשמוע רחל

Reply
מיה דצמבר 17, 2021 at 2:59 pm

הכוונה לסוכר חום בהיר או לסוכר חום כהה דביק?

Reply
מור נובמבר 2, 2017 at 10:04 am

אי אפשר לשים שוקולד במקום קקאו? כלומר להכין בראוניז עם שוקולד ועל זה את הציפוי?

Reply
קרן אגם נובמבר 2, 2017 at 11:12 am

את יכולה להכין כל בראוניז שאת רוצה ועליהם את הציפוי, ספיציפית המתכון הזה עם קקאו, אפשר להמיר את הקקאו ב 200 גר שוקולד מריר מומס

Reply

Leave a Comment