לחמים ומאפים

חלה ו – 10 דברים שלא ידעתם עליי

ינואר 4, 2014 12 Comments

אחד הדברים הטובים שקרו לי ב 2013 זה פתיחת הבלוג שלי.

הרבה דברים מדהימים ומעניינים קרו לי מאז, יצירתיים, מרגשים, ומעצימים, עולם שלם שנפתח.

בשבוע שעבר קיבלתי הודעה מחן שוקרון מהבלוג מתוקים שלי שהיא הכי מדהימה, והיא כל כולה השראה

גדולה בשבילי, שבמסגרת משחק הבלוגרים "10 דברים שלא ידעתם עליי", שאותו

התחיל או התחילה בלוגר/ית כלשהם (נסיון להתחקות אחרי המקור לא צלח) היא העבירה את המשחק אליי.

כותבים פוסט על 10 דברים שלא יודעים עליי ומעבירים את הפוסט הלאה לשלושה בלוגרים נוספים.

חן כתבה פוסט משלה על 10 דברים.. ובסופו העבירה אותו אליי.

זה ריגש  אותי מאוד, גם כי קיבלתי את זה מחן, וגם כי כנראה משהו שאני עושה אני עושה טוב.

כמובן שמיד התחלתי לחשוב על תכונות כאלו ואחרות  שלא יודעים עליי (ובינינו, טוב שכך)

אבל  לא הצלחתי לחשוב על שום דבר, הכל התפייד, פתאום שכחתי את כל מה שידעתי על עצמי.

אז שלחתי מייל לכל המשפחה והחברים הקרובים שיעזרו לי ויכתבו עליי כמה דברים,

ואז הסתבר שאני צריכה להתמודד עם מה שהקרובים אליי חושבים עליי ולא ידעתי!

מצחיק מצחיק.

אבל, אודה כאן לכל מי שטרח וכתב לי יפה כל כך, הבנתי שאני זו שצריכה לשבת ולכתוב על עצמי,בעצמי.

 

אז הנה 10 דברים שלא ידעתם עליי ואפשר שתדעו:

 

1.אני מעשנת נובלס מגיל 12! כן, זה לא חינוכי אבל זה נכון, סיגריה שתיים ביום כבר מליון שנה

(עדכון מ 2017 : אני כבר לא מעשנת בכלל!!)

אם אין לי נובלס ובא לי סיגריה לא אגע בסיגריה אחרת, בטח לא כזו עם פילטר לבן.

2. סיימתי לימודים בכיתה י, ומאז ועד היום לא המשכתי ללמוד.

בדור שלי עוד לא היה ריטלין ולא אובחנה אצלי הפרעת קשב אבל אני לא מסוגלת להתרכז בלימודים .

זה מעולם לא הפריע לי ולא היה שום שלב בו התחרטתי על זה, הבעיה היחידה היא שאני לא יכולה לעשות

שיעורי בית עם ילדים בוגרי כיתה ב ומעלה !

3. אני לא לובשת כבר המון שנים שחור, חוץ ממגפיים בחורף ומכנסי אירובי

הצבע הזה פשוט לא עושה טוב לעור הפנים שלי.

4. גדלתי בבית מאוד קולינרי, אבא שף ואמא שמבשלת מדהים אבל…אני לא יודעת ממש לבשל, אני יודעת

לאפות ואני מאוד מאוד אוהבת את זה אבל בישול בעדינות, לא בשבילי .

לבשל דורש ממני המון זמן ותעצומות נפש, אני מבשלת דברים קבועים בבית וזה מה יש, לפחות העוגות משתנות.

5. אני יחפנית, ככה קראה לי מנהלת בית הספר כשהיתה שולחת אותי הביתה חזרה להביא נעליים, הכי

אוהבת להיות יחפה ולא נח לי עם נעליים, זה הדבר הראשון שאני מורידה כשאני מגיעה לכל מקום.

6.אני נורא קלמזי או בעברית שלומפרית, דברים תמיד נופלים לי מהידיים, אני נתקלת בחפצים,נפצעת בקלות

,ומאבדת דברים באופן קבוע בעיקר בגדים. את האייפון שלי אני מחליפה פעמיים בחודש כי הוא נופל ונשבר

כל  פעם מחדש (יש ביטוח לא לדאוג)

7.אני מתולתלת מאוד מרוצה. יש לי תלתלים ואני שייכת כנראה לזן נדיר של מתולתלות שמעולם

לא חלמו על שיער חלק, אני אוהבת את התלתלים שלי כמו שהם ולא נוגעת בהם.

8. אני לא אוהבת קניונים, ומשתדלת להימנע מביקור בהם, ואם כבר צריכה להגיע לקניון בשביל חנות כזו או

אחרת שיש רק שם, אני נכנסת קונה ומיד יוצאת, שונאת להסתובב בהם זה מלחיץ אותי ואני נהיית נוירוטית.

9. הכי שונאת בעבודות הבית לעשות כלים, מעדיפה כביסה או כל דבר אחר רק לא כלים,

למזלי יש לי פטור מזה.

10. אני רוקדת ניה (Nia) שלוש פעמים בשבוע , ובשאר הימים מפנטזת על זה,

זה (ולהיות במים) זה הדבר שאני הכי אוהבת לעשות.

זהו זה.

לפני כמה וכמה שנים כשהתחלתי לאפות, לא היה לי מיקסר ונורא רציתי  לאפות חלות.

לישה ידנית  היתה קשה מאוד עבורי, והייתי קוראת לבנזוג  שילוש במקומי.

לשמחתי הרבה לפני ארבע שנים קיבלתי במתנה מיקסר מדודה שלי, מיקסר תעשייתי לבן יפיפיה תוצרת סין.

מהיום שהמיקסר נכנס אליי למטבח הלך והפך תחביב האפיה לחלק בלתי נפרד ממני,

חווית האפיה הפכה להיות נגישה, קלה וגדולה יותר.

בשבוע שעבר, הוא הפסיק לעבוד המיקסר שלי, ככה, שבק חיים.

עם כל הכאב, ויש כאב, רכשתי לי מיקסר חדש.

קטן יותר, אבל שובב.

השבוע חנכתי אותו בהכנת בצק לחלות, אלו החלות שאני מכינה בכל יום שישי.

עלים

חלה / המתכון  מתאים לשתי חלות גדולות:

קילו קמח לבן או קמח לחם

¾ כוס סוכר

2 כפות שמרים יבשים

2 ביצים

150 גרם חמאה רכה מאוד

450 מ"ל חלב פושר (בערך שתי כוסות)

כפית מלח

ביצה טרופה עם מעט מים להברשה

לעיטור:

מעט שומשום

בקערת המיקסר עם וו לישה מערבלים במהירות נמוכה קמח, שמרים וסוכר, מוסיפים חמאה וביצים וממשיכים

לערבב, מוסיפים את החלב באיטיות (לא הכל בבת אחת,ייתכן ולא תזדקקו לכל כמות החלב)

וממשיכים בפעולת הלישה כ 8 דקות, לאחר 8 דקות מוסיפים את כפית המלח ולשים עוד כדקה .

מעברים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים כך שכל הבצק יצופה במעט שמן.

מכסים בניילון נצמד ומגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי עד שעתיים.

מחממים תנור לחום 180 מעלות

מרפדים תבנית לחם או תבנית תנור בנייר אפייה

מוציאים את האויר מהבצק, מעבירים למשטח מקומח, מחלקים לכדורים לפי כמות החלות שרוצים.

אני אוהבת לעבוד עם משקל מטבח, ושוקלת את כל העיגולים, כך אני בטוחה שכל רצועות החלה שלי יהיו בגודל אחיד.

קולעים חלות, ומעבירים לתבניות לחם או לתבנית התנור מרופדת בנייר אפייה

_MG_3555

מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת כחצי שעה.

מברישים את החלות בביצה טרופה, מפזרים שומשום מעל ומכניסים לתנור

_MG_3564

אופים כחצי שעה.

החלות מוכנות כשהן שחומות יפה מלמעלה.

-גם בגירסת הפרווה החלות יוצאות מעולות-המירו חמאה ב 1/2 כוס שמן וחלב במים בטמפרטורת החדר

-אני משתמשת לעיטור בשומשום שקליתי מעט לפני כן על מחבת ללא שימון

-לצבע חום עמוק הברישו את החלה לפני כניסתה לתנור פעמיים או אפילו שלוש

_MG_3576

_MG_3590

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

12 Comments

יעל מרץ 28, 2016 at 8:47 pm

הי…ניסית פעם חלב סויה במקום החלב?

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2016 at 10:12 pm

כן, וזה היה אחלה

Reply
טל סיון-צפורין מרץ 28, 2016 at 11:09 pm

עכשיו אני מבינה על מה דיברנו כל היום – כי את רוב הדברים אני כבר יודעת 🙂
פוסט מושלם עם צילומים מושלמים, וברור שאני מתבאסת שלא טעמתי את החלה!

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2016 at 11:16 pm

אל תתבאסי פשוט תבואי מהר שוב!

Reply
נירית פברואר 25, 2017 at 12:11 am

יצא מעולה ביותר,להרגיע את המצפון החלפתי כוס קמח בקמח מלא,נפלא,לקח עוד רבע כוס חלב!

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2017 at 11:34 am

שמחה לשמוע!
להבא את יכולה להחליף כמעט את כל הכמות בכוסמין ואפילו לא תצטרכי להוסיף נוזלים:-)

Reply
נירית פברואר 25, 2017 at 3:50 pm

תודה,אני אנסה,לא כל כך נפוץ פה בארהב,אחפש אותו,יצאו שתי חלות שמנמנות ויפיפיות,כולי אושר צרוף!

Reply
Astro מרץ 19, 2017 at 7:43 pm

נורא נהנית מהמתכונים שלך.
יש לי בקשה קצת מוזרה: אני מחפשת מתכון לחלה לא אוורירית, אלא כבדה יותר, "רטובה" יותר… אשמח נורא עם יש לך רעיונות. אולי להוסיף עוד ביצה או חמאה?

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2017 at 8:22 pm

תודה קודם כל, לא כל כך מבינה מה הכוונה ל ״רטובה יותר״, הכוונה לדחוסה יותר?
ככל שיהיו יותר ביצים וחמאה במתכון היא תצא פחות פלאפית ואוורירית אבל עדיין רכה וטעימה.
יש כאלו שמכינים עם 200-250 גר׳ חמאה ו 3 ביצים. אול יתנסי ככה ותראי אם את מגיעה לתוצאה הרצויה.

Reply
Astro מרץ 20, 2017 at 8:04 am

תודה קרן! בהחלט אנסה.

Reply
אלה מרץ 21, 2017 at 9:50 am

שלום קרן,
אני רגע לפני לידה ומוצאת את עצמי מתחקה אחר המתכונים שלך.
כיף גדול. רוצה שבלידת הבית שלי תהיה על השולחן חלה טעימה.
גם לי קצת קשה ללוש כמויות גדולות.
על איזה מיקסר מקצועי את ממליצה?

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2017 at 10:03 am

יש המון סוגים בשוק, אני משתמשת ב kmix של קנווד.
הוא עולה סביב 1600-1800 ש״ח.
אבל אני חושבת שאפשר לקנות היום מיקסרים מעולים של חברות אחרות כמו סאוטר ובראדר או תדיראן בהרבה פחות כסף והם עדיין יעשו עבודה מעולה.
וכמובן תמיד אפשר לקנות יד 2.
בהצלחה בלידת הבית! ותמשיכי לעקוב:-)

Reply

Leave a Comment