לחמים ומאפים

חלה עם חמאת שום ובזיליקום

ספטמבר 27, 2017 4 Comments

 

לפני 9 שנים, במהלך יום כיפור (אני לא צמה)

הכנתי בצק ללחמניות שום ובזיליקום, כדי שלבן זוג שצם יהיו לחמניות שום ובזיליקום

לארוחה מפסקת.

רציתי לפנק.

כשיצא יום כיפור הכנסתי לתנור, והריח שהתפשט בבית היה מדהים.

יצאה מהבצק כמות מאוד מאוד גדולה של לחמניות, ומצאתי את עצמי, אורזת לחמניות יפה ונוסעת מהר

לפזר בין חברים ביפו שאני יודעת שהם צמים, ובשעה הזו הם מבלים בבית הכנסת.

השארתי להם בכניסה לבית סלסלת לחמניות.

שנתיים אחרי, הבנתי שבעצם זה הפך מנהג, והחברים מחכים באופן קבוע ללחמניות החמות.

לפני שנתיים, שכחתי לקנות בזיליקום בזמן, והבנתי את זה כשכל החנויות כבר נסגרו לרגל החג.

נורא התבאסתי, אבל השלמתי עם זה שבזיליקום לא יהיה לי.

ביום כיפור עצמו בבוקר, עליתי לקומה מעל לשכן שלי, בחור צעיר וחמוד

לשאול אם רוצה להצטרף אלינו לטיול.

מחוץ לדלת שלו, עמד עציץ בזיליקום ענק.

שאלתי אותו למה העציץ עומד בחוץ, והוא ענה שאין לו מה לעשות עם זה וחשב לזרוק:-)

אז זהו.. השאר היסטוריה.

השנה, במקום לחמניות, הכנתי את גרסת החלה.

אתם יכולים כמובן להכין כלחמניות, לוותר על המילוי ורק להבריש אותן בתערובת השום

לפני כניסתן לתנור ואחרי שהן יוצאות ממנו.

חלת שום ובזיליקום/חלה אחת

מצרכים למתכון:

3.5 כוסות ( 500 גר׳) קמח לבן רגיל

4 כפיות 020 גר׳) שמרים יבשים

1/4 כוס (50 גר׳) סוכר לבן

כפית (5 גר׳) מלח דק

1/4 כוס (50 גר׳) שמן קנולה

2 חלמונים+ביצה שלמה גודל L

כוס ( 240 מ״ל) מים חמים אך לא רותחים

למילוי:

70 גר חמאה מומסת מעורבבת עם

חופן עלי בזיליקום קצוצים דק

ו- 4 שיני שום קצוצות דק דק

לציפוי:

חלמון ביצה

אופן ההכנה:

לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים ומערבבים היטב.

מתקינים את וו הלישה ומעילים על מהירות הכי נמוכה.

מוסיפים לקערה סוכר, מלח, שמן וביצים וממשיכים ללוש.

מוסיפים את המים, במזיגה איטית ולא את הכל בבת אחת.

ייתכן ואצלכם לא יהיה צורך בכל כמות המים, לכן אני תמד ממליה להשאיר מעט מהכמות בצד, וכשהבצק

מתחיל להתגבש להוסיף לפי הצורך.

ממשיכים בפעולת הלישה כ 8 דק׳, עש שמתקבל בצק רך וגמיש.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו היטב כך שיצופה שומן בכל צדדיו.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה במקום חמים כשעה וחצי שעתיים.

לחלופין אפשר להכין את הבצק בלילה ולהניח לתפיחה איטית במקרר, להוציא בבוקר ולהמשיך כרגיל.

לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו לשלושה כדורים שווים,

אצלי כל כדור שקל סביב ה 250 גר׳, זה משתנה מבצק לבצק אבל זה בערך הגודל.

מניחים על משטח מקומח ומכסים במגבת לתפיחה נוספת של 15 דק׳

(אל תוותרו, זה נותן לבצק אווריריות בתוצאה הסופית שלו)

מוציאים מהכדורים את האויר, בעזרת מערוך מרדדים כל עיגול למלבן.

בעזרת מברשת, מברישים את כל פני המלבן ברבע מכמות המילוי.

מגלגלים אותו לרצועה, כל שכל המילוי נשאר בפנים.

ממשיכים את שאר הרצועות.

קולעים את הרצועות לצורת חלה, ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה.

מברישים ב 1/4 מכמות החמאה/שום/בזיקליום שנותרה לנו בקערה.

מניחים להתפחה חוזרת כ 30 דק׳.

מחממים תנור ל 180 מעלות.

מברישים את החלה בחלמון, אני חוזרת על פעולת ההברשה פעמיים ושלוש לקבלת צבע שחום.

אופים כ 25-30 דק׳ עד שהחלה מקבלת צבע שחום שזוף.

מצננים, מורחים עוג מלאאאא חמאה, וטורפים.

בתיאבון:-)

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

4 Comments

איריס ספטמבר 28, 2017 at 10:04 am

היי קרן כמה לחמניות יוצא מהכמות הזאת? והאם אפשר להניח את הבצק במקרר ( והאיזה מס' התפחה) עד למחרת לצאת הכיפורים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2017 at 10:12 am

אם את מעוניינת בלחמניות ולא בחלה אני ממליצה להכפיל כמויות, אני מניחה שמהכמות הזו ייתקבלו 8-9 לחמניות.
את הבצק ניתן להכין כמה שיותר סמוך למועד תחילת הצום, להכניס למקרר לתפיחה איטית
ולהוציא מעט לפני סוף הצום מהמקרר,שיעמוד קצת בחוץ אחרת יהיה לך קשה יותר לעבוד איתו.
ומקסימום 24 שעות.

Reply
טל אוקטובר 15, 2017 at 12:15 pm

אפיתי את החלה והיא יצאה פשוט מושלמת!!!!
כל כך טעימה! כל הבית התמלא ריק אפייה ושום שזה היה פשוט מטריף.
תודה רבה 🙂

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2017 at 11:42 am

שמחה לשמוע טל תודה:-)

Reply

Leave a Comment