לחמים ומאפיםמתכונים כללי

חלת בייגלה ירושלמי

ינואר 13, 2017 65 Comments

לפני כמה שנים נתקלתי ברשת במתכון לבייגלה ירושלמי של אדי מזרחי

( שמדי פעם מפרסם מתכונים מעולים לא רק לבייגלה תעקבו אחריו כאן )

אחרי שהכנתי ערמה של בייגלה בפעם הראשונה, זה הפך אצלינו בבית למתכון קבוע,

במיוחד כשבאים אורחים או שאנחנו מוזמנים ורוצים להרשים.

אף אחד לא נשאר אדיש ללחמניות השמנמנות מצופות השומשום שאי אפשר להפסיק לאכול

אפילו לא הצרפתים:

לפני שנתיים הוזמנתי לפריס לערב מיוחד של מוסיקה ואוכל

ביקשו ממני להכין לחם ומתוקים מהמטבח הישראלי

הכנתי המון בייגלה ירושלמי והייתי בטוחה שהכנתי כמות גדולה מדי ושלא יאכלו הרבה

להפתעתי הצרפתים עפו על זה ולא הפסקנו להוציא מהתנור מגשים של בייגלה חם

שחוסלו תוך דקות במסעדה.

היום, הוזמנתי ליום הולדת של חברה והתלבטתי אם להכין חלות או בייגלה

החלטתי לנסות לשלב בין השניים ולהכין חלות מבייגלה ירושלמי,

שיצאו פשוט היסטריות, ויפיפיות! וחוסלו מיד עד הפירור האחרון.

כמות הבקשות למתכון הסבירה את הצורך במתכון מסודר וכתוב

( ומזל שעוד הספקתי לצלם )

המתכון של אדי מזרחי עם הסברים שלי איך להפוך לחלות.

בהצלחה! וספרו איך יצא.

 

חלות בייגלה ירושלמי/ לשלוש חלות בינוניות או 2 גדולות

מצרכים :

1 ק"ג קמח

130 גרם (חצי כוס + 3 כפות) סוכר

2 כפות שמרים יבשים ( או 50 גר׳ שמרים טריים)

כף שטוחה מלח

ביצה

600 מ"ל מים

2 כפות שמן זית

לציפוי:

כפית מלח דק או גס

שומשום ( הרבה)

להברשה:

4-6 כפות שמן זית

אופן הכנה:

-בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים כדקה. מוסיפים לאט לאט, תוך כדי ערבול, את המים,

הביצה ושמן הזית.

-לשים במשך 10 דקות, במהירות איטית ודקה לפני הסוף מוסיפים את המלח.

-מעבירים את הבצק לקערה, משומנת מעט , ומתפיחים כשעה וחצי-שעתיים

-מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים וכל חלק ל 3 או  4 כדורים שווים ( תלוי בחלה שתכינו)

-מגלגלים כל כדור לרצועה

-בצלחת ארוכה מפזרים המון שומשום  וממליחים אותו מעט עם מלח דק

-בעזרת מברשת סילקון מרטיבים מעט במים כל רצועה ומעבירים לצלחת עם השומשום כשהחלק הרטוב כלפי מטה,

-מרטיבים שוב את החלק העליון של הרצועה ומגלגלים את הבצק בשומשום כך שיצופו מכל צדדיו.

-קולעים את הרצועות עם השומשום עליהן לחלות כרגיל, (הקליעה שבתמונות היא לחלה מארבע רצועות)

-מניחים על נייר אפיה בתבנית התנור.

– מתפיחים כרבע שעה, כשהחלות מכוסות במגבת

– מחממים את התנור ל-220 מעלות

-אופים כ 20-25 דק׳ עד שהחלות שחומות היטב

– מוציאים את החלות מהתנור ומברישים מיד בתערובת שמן הזית

( כמעט תמיד אני מחליפה בחלות שלי חצי מהכמות המצויינת במתכון בקמח כוסמין מלא או רגיל, ממליצה לכם גם)

 

 

Print Friendly

אולי תאהבו גם את...

65 Comments

תמר ינואר 13, 2017 at 7:54 am

משגע

Reply
שירלי ינואר 13, 2017 at 11:52 am

ההאם ניתן להשתמש בקמח שמרים?

Reply
קרן אגם ינואר 13, 2017 at 12:07 pm

בוודאי, קילו קמח ולהשמיט מהמתכון את השמרים

Reply
שני ינואר 13, 2017 at 1:28 pm

וואו נראה מעוולה!! באלי!! חש מצב להסבר כל הקליעה העגולה והרגילה? נראה פשוט מקסים!!

Reply
קרן אגם ינואר 13, 2017 at 5:44 pm

הי שני
גם העגולה וגם הרגילה שתיהן מארבע רצועות
מצרפת לך כאן סרטונים הדגמה:
חלה עגולה: https://www.youtube.com/watch?v=NOSSAFgBiQY
חלה מארבע: https://www.youtube.com/watch?v=iZi-bY_ru7E&t=1s
בהצלחה!

Reply
כרמלה ינואר 13, 2017 at 6:23 pm

נראה נפלא. אפשר לחלק הכל לחצי ולהכין רק חלה אחת?

Reply
קרן אגם ינואר 13, 2017 at 6:45 pm

תודה כרמלה
אפשר לחלק הכל לחצי ולהישאר עם ביצה אחת

Reply
מאיה ינואר 17, 2017 at 9:21 am

אני חושבת להחליף את הביצה ברסק תפוחים כדי לטבען את המתכון. יש לך מושג אם יעבוד?
תודה על המתכון המעולה!

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2017 at 10:52 am

נראה לי שיעבוד מצויין, אשמח לדעת איך יצא 🙂

Reply
מאיה ינואר 17, 2017 at 2:57 pm

מעולה. תודה! אנסה בהקדם ואדווח 🙂

Reply
מור ינואר 17, 2017 at 10:01 am

אפשר להכין את הבצק עכשיו ולשים במקרר עד הערב ובערב לשים בשומשום ולאפות?

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2017 at 10:50 am

בטח

Reply
מור ינואר 17, 2017 at 11:48 am

יכולה גם להכין עכשיו
לחכות שיתפח… ואז להכין את החלה ואז לשים במקרא ובערב רק לאפות??

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2017 at 11:55 am

אפשרי, את יכולה לקלוע, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר
קחי בחשבון שההתפחה השניה לוקחת זמן ארוך יותר לבצק שהיה במקרר

Reply
מור ינואר 17, 2017 at 12:29 pm

והסומסום לא יירד?

Reply
מור ינואר 17, 2017 at 3:11 pm

הבצק יצא לי ממש דביק:((

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2017 at 3:15 pm

באיזה שלב? ייתכן וזה יסתדר אחרי התפחה במקרר.
לא הייתי ממהרת להוסיף קמח, תמתיני שהוא יתפח ולאחר התפחה אם עדיין יהיה דביק תוסיפי מעט קמח ותלושי קצת עם הידיים זה יסתדר, לא להתייאש

Reply
מור ינואר 17, 2017 at 3:19 pm

בסוף לא התפחתי המקרר
התפחתי בחוץ ועדיין היה דביק אז הוספתי מעט קמח (עשיתי חצי כמות אז אולי בגלל ששמתי ביצה שלמה?!)
ועכשיו עטפתי בניילון נצמד ושמתי במקרר
כמה זמן לפני האפיה מומלץ להוציא מהמקרר??

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2017 at 3:55 pm

40-50 דק קודם תוציאי מהמקרר ותתפיחי לפני אפיה

Reply
איריס ינואר 19, 2017 at 9:05 am

היי

האם הבצק צריך להיות דביק ? כי בד"כ כשאני מכינה פיצה לקילו קמח מוסיפה כ 500 מ"ל. 600 מ"ל זה הרבה.
לא הבנתי אם אני קולעת את החלה כשהרצועות מצופות כבר בשומשום ?
תןדה איריס

Reply
קרן אגם ינואר 19, 2017 at 9:14 am

הי איריס
הבצק לא יוצא דביק, כמות הנוזלים היא גם במתכון המקורי, את יכולה להתחיל עם 500 מ״ל ולראות אם יש צורך בעוד.
ואכן קולעים את החלה כשהרצועות כבר עם שומשום עליהן, הוספתי הערה במתכון
בהצלחה!

Reply
איריס ינואר 19, 2017 at 10:15 am

תודה על התגובה המהירה

Reply
יהודית אביב ינואר 19, 2017 at 11:13 am

חלה מטריפה!! כפי שבכר כתבתי לך, אני חייבת להכין! חייבת

Reply
קרן אגם ינואר 19, 2017 at 11:24 am

אהובה אחת, את תכיני אותה הכי טעים שיש:-) נשיקות

Reply
זיו בן זקן ינואר 19, 2017 at 11:30 pm

היי קרן
הכנתי תמתכון לפי ההוראות
הבצק יצא טיפה דביק
אבל השארתי אותו ככה
נתתי לו לתפוח ושמתי ליד התנור אפייה
כי הבית קריר וכבר עברה שעה וחצי
וזה בקושי זז…
הסתכלתי שוב על המתכון
וגילתי ששמתי כוס סוכר ועוד 3 כפות
חח זה הולך לצאת מתוק
אבל השאלה שלי זה לא תופח בגלל כמות הסוכר ?

Reply
קרן אגם ינואר 19, 2017 at 11:36 pm

הי זיו
בדיוק, ככל שיש יותר סוכר בבצק כך קשה לו יותר לתפוח, והוא צריך יותר זמן
אפשר להכניס אותו לתנור בטמפרטורה מאוד מאוד נמוכה רק כדי ליצור לו תא חמים ונעים עד שייתפח.
ואם החלה ככ מתוקה אולי לא כדאי לצפות אותה בשמן זית כשיוצאת מהתנור לא בטוחה שיעבוד טוב עם המתיקות

Reply
קארין ינואר 21, 2017 at 9:08 am

היי,
ממש מקווה שתראי את זה בזמן 🙂
ההתפחה השניה היא באמת רק רבע שעה? זאת לא טעות?

תודה!

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2017 at 9:47 am

פספסתי בקצת נכון? 🙂
אבל זו לא טעות , איך יצאה?

Reply
קארין ינואר 21, 2017 at 10:38 am

האמת שענית בדיוק בזמן!
בדיוק יצאו מהתנור ונראות נהדר.
בנוגע לטעם, אצטרך להתאפק עד ארוחת הצהריים 🙂

המון המון תודה!!

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2017 at 9:11 pm

בשמחה, בטוחה שיצאו טעימות 🙂

Reply
שני ינואר 27, 2017 at 10:19 am

היי
אפשר להוסיף תותים טריים?
או פירות יבשים?

תודה

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2017 at 10:28 am

תותים טריים לא
פירות יבשים כן אם את אוהבת.
אני בדרך כלל מוסיפה עלי זעתר טרי
🙂

Reply
שני ינואר 27, 2017 at 3:33 pm

שמתי חמוציות
אעדכן איך יצא
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2017 at 5:48 pm

מחכה לעדכון 🙂 ראיתי תמונה נכון ?

Reply
שני ינואר 27, 2017 at 7:03 pm

יצא מעולה!

שי פברואר 23, 2017 at 7:28 pm

וואו, עשיתי, יצא מעולה, כבר מתכון שני שלך שאני עושה ושניהם יצאו מעולים

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2017 at 8:18 pm

יש!! תודה שי 🙂

Reply
סימה פברואר 25, 2017 at 9:24 am

הי..אחרי האפיה רשום למרוח שמן זית..לא צריך לכסות במגבת…החלות קצת ..ואז למרוח? תודה.

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2017 at 11:35 am

מיד כשהחלות יוצאות מהתנור למרוח בשמן זית ומלח גס,
אין צורך לכסות במגבת.

Reply
נירית פברואר 27, 2017 at 7:49 pm

אפשר להחליף לקמח כוסמין?

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2017 at 5:43 am

בטח, אפשר את כל הכמות בקמח כוסמין רגיל או חצי מהכמות בקמח כוסמים מלא

Reply
נירית פברואר 28, 2017 at 4:55 pm

אוקייי,תודה,הולכת על זה!!

Reply
נירית פברואר 28, 2017 at 9:03 pm

יצאו שתי חלות שמנמנות ונפלאות! נטרף

Reply
קרן אגם מרץ 1, 2017 at 7:44 am

איזה כייף שנטרפו ! תודה על העדכון

דורי מרץ 9, 2017 at 6:38 am

הי קרן
על קילו קמח במתכון לשים חצי שמרית?? מתה להכין! (בד"כ כשכותבים 2 כפות אני שמה שקית שמרית שלמה שזה 50)
מקווה שתעני

Reply
קרן אגם מרץ 9, 2017 at 6:51 am

הי דורי
האמת שבמתכון המקורי של אדי מזרחי משתמשים בכף אחת של שמרים שזה 25 גר׳ שימרית
אבל אני השתמשתי ב 2 כפות שמרים יבשים שהם שקית שימרית שלמה וזה יותר מתאים לחלות.
אני ממליצה להידבק לגרסא שלי ואני גם אתקן במתכון:-)
בהצלחה!

Reply
דורי מרץ 9, 2017 at 6:57 am

וואו את זריזה איזה כיף! תודה! אז לפי מה שהבנתי יש להשתמש בשקית שמרית שלמה.

Reply
קרן אגם מרץ 9, 2017 at 7:16 am

בדיוק:-)

Reply
אלינור מרץ 10, 2017 at 8:49 am

אז אין צורך למרוח ביצה על החלות?

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2017 at 10:53 am

אין צורך, טובלים במים ואז בשומשום ולאחר שיוצאות מהתנור למרוח שמן זית בדיוק כמו שכתוב.

Reply
טלי מרץ 17, 2017 at 11:52 am

הי קרן. נראה מושלם והבצק כבר במיקסר. רק לוודא- אחרי ההתפחה של החלות המוכנות בתנור צריך להוציא אותן, לחמם את התנור ולהכניס אותן בחזרה כשהוא חם (ולא לחמם אותו כשהחלות בתנור). נכון?

Reply
קרן אגם מרץ 17, 2017 at 12:24 pm

לא בטוחה שהבנתי אז אפרט פה את תהליך ההתפחה:
1. מתפיחים בצק פעם ראשונה שעה וחצי-שעתיים
2. מעצבים חלות
3.מתפיחים פעם נוספת כשהחלות כבר מעוצבות, על תבנית התנור, מכוסות במגבת. כל זה מחוץ לתנור.
4. מכניסים את החלות לתנור שחומם מראש לטמפרטורה שמצויינת במתכון.
5. אופים
מקוה שעזרתי

Reply
טלי מרץ 17, 2017 at 12:25 pm

מעולה. תודה. כתוב שמניחים את החלות להתפחה בתבנית התנור ומשום מה חשבתי שהכוונה בתוך התנור.

Reply
טלי מרץ 17, 2017 at 12:45 pm

ועוד שאלה: ההתפחה צריכה להיות שעה וחצי מינימום או עד להכפלת הנפח? כי הבצק הכפיל את עצמו תוך 45 דקות

Reply
קרן אגם מרץ 17, 2017 at 12:49 pm

רצוי לתת לו לפחות שעה ורבע

Reply
טלי מרץ 18, 2017 at 9:10 pm

חזרתי כדי לספר כמה מושלם יצא וכמה היה לנו טעים!! אחרי שנים של אפית חלות עם מתכונים שונים ומגוונים – זה המתכון המנצח!
תודה על ארוחת שבת מופלאה בזכותך 🙂

Reply
קרן אגם מרץ 18, 2017 at 10:43 pm

איזה כייף לי! תודה טלי

Reply
טלי מאי 7, 2017 at 10:47 am

הי קרן. קודם כל החלות האלו הפכו להיות חלות השבת הקבועות. המחמאות שהן גורפות אדירות! תודה על מתכון מושלם!!
יש לי שאלה – האם לדעתך ניתן להכין את הבצק לילה קודם ולהתפיח במקרר? מהניסיון שלי הוא תופח די מהר כך שאני מפחדת שהוא יחמיץ. מה דעתך?

Reply
קרן אגם מאי 7, 2017 at 11:22 am

תודה טלי שמחה שאוהבים אצלכם.
אין שום בעיה להתפיח במקרר ללילה, והוא יתפח לאט לאט.
אפשר גם באמצע להוריד לו את האויר ולתת לו שוב לתפוח לא יקרה לו כלום.
את יכולה להוריד מעט בכמות השמרים כדי להאט עוד יותר את קצב התפיחה שלו.

Reply
ל מרץ 30, 2017 at 4:32 pm

דני

Reply
הדר מאי 5, 2017 at 2:58 pm

וואווו.האמת, לא ציפתי שמהתנור שלי תצא חלה כזו טעימה!!יצא טעיםםםם ומהמם. תודה על המתכון המדויק!!שבת שלום(:

Reply
קרן אגם מאי 6, 2017 at 7:42 am

תודה רבה ושמחה שיצא מושלם, שבת שלום .

Reply
הדר מאי 26, 2017 at 11:30 am

אחרי ההצלחה מנסה שוב,
משום מה חשבתי שהתכוונת לקמח מלא ולא לקמח כוסמין מלא והחלפתי חצי מהקמח לקמח מלא, חושבת שיצליח?
אני ממש מקווה שלא הרסתי..
תודה !

Reply
קרן אגם מאי 26, 2017 at 4:13 pm

ברור שלא הרסת
קמח מלא זו גם אופציה
לעיתים צריך להוסיף מעט נוזלים כי הוא סופח יותר מקמח רגיל
ספרי איך יצא

Reply
הדר מאי 26, 2017 at 7:01 pm

יצא טעים !!תודה!!שבת שלום

Reply

Leave a Comment