לחמים ומאפיםראש השנה

חלת כוסמין ודבש מעלפת (שאתם חייבים להכין)

אוקטובר 15, 2016 21 Comments

אני כל כך אוהבת להיפגש (גם וירטואלית) באנשים עם המון נסיון ואהבה למקצוע שלהם

כאלו שמוכנים לחלוק את הידע שלהם והם עושים את זה באופן כל כך מפורט ורציני

כזה הוא עודד מהבלוג במיקסר, שמעלה מתכונים וטיפים

(תירשמו לתפוצת הטיפ השבועי שלו כדאי לכם! )

לא רק מעולם הקונדיטוריה והאפייה אבל בעיקר,

עם הסברים מאוד מפורטים וברורים שעושים חשק להכין.

עברתי על הבלוג שלו והחלטתי להתחיל במתכון לחלה מתוקה

הכנתי אותי עם כמה שינויים משלי (צימוקים? אצלי בחלה?),

את מחצית מהקמח המרתי בקמח כוסמין מלא

(שאם לא הייתי צריכה למשכן ילד בכל פעם שאני רוצה לאפות איתו

הייתי סביר להניח אופה רק איתו, איזה קמח מדהים!)

שיניתי את היחסים בין הדבש לסוכר, ויצאה חלה היסטרית

או כמו שאמרו עליה אצלינו בבית,

צרה צרורה.

זו החלה המתוקה הכי טובה שאכלנו!

שזכתה להיות כוכבת בסרטון סטופ מושן ראשון שצילמנו השבוע בבית,

אפשר לראות אותו בדף האינסטגרם של נשואה למאפייה כאן.

אחרי שהכנתי את החלה, הגבתי לעודד בפוסט שהיא מעולה

ושאשמח לפרסם אותה אצלי בבלוג,

והוא כתב לי בחזרה שהוא ישמח לעשות החלפות על פוסטים.

וככה יצא שעוגת הקלמנטינות ריקוטה שקדים שלי פורסמה השבוע אצלו בבלוג

עם כמה שינויים והערות שלו, איזה כייף!

ודרך אגב, אצל עודד בפוסט לחלה יש המון הסברים

שאני ממליצה לכם לקרוא לפני שאתם מכינים אותה, זה שווה זמן קריאה.

וזו הגרסא שלי:

עלים

חלת כוסמין ודבש / לחלה אחת ענקית או 2 חלות גדולות

חומרים למתכון:

500 גרם קמח כוסמין מלא

500 גרם קמח לבן רגיל

3 כפות שטוחות שמרים יבשים

1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן

1/2 כוס (180 גרם) דבש

3 ביצים גודל L

3/4 כוס (150 גרם) שמן

2/3 1 ( 400 מ״ל) כוסות מים פושרים

כף שטוחה( 8 גר׳) מלח

לזיגוג:

4 כפות דבש מהולות ב 2 כפות מים רותחים

מעט סוכר לבן גבישי

אופן ההכנה:

לקערת המיקסר מנפים את הקמח.

מוסיפים סוכר שמרים ומלח ומערבבים היטב.

מחברים את וו הלישה, ובמהירות איטית מוסיפים את הדבש, שמן, ביצים ומים.

לשים כ 10 דקות,

יתקבל בצק רך ודביק אבל אל! תתפתו להוסיף לו קמח, זה מסתדר אחרי התפיחה

והוא יהיה נח ונעים לעבודה.

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה מכל צדדיו.

מכסים בניילון נצמד, מניחים מגבת מעל, ומתפיחים כשעה-שעה ורבע

מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים אותו ל 2 חלקים שווים (במידה ורוצים 2 חלות)

מחלקים כל חלק בצק לשלושה כדורים שווים,

או ארבעה אם אתם רוצים להכין חלה מארבע רצועות כמוני (אפשר ללמוד מהסרטון הזה)

יוצרים  מכל עיגול צורת נחש.

קולעים לחלות, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

img_0286

מכסים באופן רופף במגבת להתפחה נוספת כ 30 דק׳.

בינתיים מחממים את התנור ל 180 מעלות

אופים את החלות כ 30 דק׳ עד שהן תפוחות וזהובות.

מוציאים מהתנור ומברישים מיד בעודן חמות בסירופ הדבש.

מפזרים סוכר גבישי ומצננים לפני ההגשה.

חמאה, ריבה, ותדאגו שיהיה איתכם מישהו נוסף בסביבה, אחרת תאכלו את כולה לבד.

בהצלחה!

עלים

הערות שלי:

-את קמח הכוסמין המלא ניתן להמיר בקמח כוסמין רגיל או קמח לבן רגיל

-ניתן להמיר את הדבש במתכון בחצי כוס סוכר לבן

-אפשר להכין את החלות ללא זיגוג הדבש, אבל אז יש למרוח אותן לפני האפיה בביצה טרופה ואפשר לפזר שומשום מעל

-את החלות ניתן לשמור כשהן עטופות היטב יום יומיים בטמפרטורת החדר והן עדיים יישארו עסיסיות

(אני עוטופת אותן היטב בניילון נצמד)

img_0320

img_0329

img_0332

 

 

 

img_0336

 

 

 

 

Print Friendly

אולי תאהבו גם את...

21 Comments

דולית אוקטובר 16, 2016 at 9:14 am

היי, את מהממת! אני עוקת אחרייך גם באינסטוש 😉
שאלה, אפשר להוריד את הסוכר ולשים רק דבש?!

חג שמח!!! 🙂

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2016 at 12:05 pm

הי דולית, תודה!
אני מכירה אותך מהאינסטוש:-)
אם את מורידה מהסוכר אני חושבת שתספיק לך 3/4 כוס דבש
בהצלחה!

Reply
גרשון אוקטובר 17, 2016 at 10:37 am

הי
מבקש מתכונים טבעוניים ללא גלוטן

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2016 at 11:00 am

זו לא ממש ההתמחות שלי טבעוני ללא גלוטן אבל יש כמה מתכונים בבלוג שאולי יתאימו. בהצלחה!

Reply
שרון אוקטובר 27, 2016 at 7:11 pm

הי קרן, הכנתי את החלה לפני כמה ימים. היא אכן מדהימה. אבל די הסתבכתי עם הבצק, גם אחרי התפיחה הוא היה דביק וכמעט בלתי ניתן ללישה. יש לך איזה טיפ לתת לי איך לשפר את זה. אני אשמח שזו תהיה חלת הבית שלנו גם אבל מאד קשה לעבוד איתו כך. תודה ושבת שלום

Reply
קרן אגם אוקטובר 27, 2016 at 7:18 pm

הי שרון שמחה לשמוע שאהבת, יש כמה פעולות שיכולות למנוע את זה:
אפשר להוריד מכמות הדבש, ולהמיר אותה בסוכר כך שייצא פחות דביק
את הנוזלים לבצק להוסיף לאט לאט ולא בבת אחת ייתכן והוא לא תמיד זקוק לכל הכמות,
אחרי תפיחה ראשונה אם עדיין דביק להוסיף מעט קמח וללוש ביד,כל פעם קצת עד שהבצק מסתדר
מקוה שעזרתי:-)

Reply
שרון אוקטובר 29, 2016 at 9:04 am

תודה רבה קרן. אנסה ואדווח. שבת שלום

Reply
נירית נובמבר 18, 2016 at 2:50 pm

היי קרן,
נראה מעניין מאוד.
האם אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין?
3 כפות שמרים זה 30 גרם?
תודה רבה

Reply
קרן אגם נובמבר 18, 2016 at 2:55 pm

הי נירית
3 כפות שמרים =30 גר׳
ואין בעיה להמיר קמח לבן בקמח כוסמין
בהצלחה

Reply
תאיר סדקה דצמבר 1, 2016 at 10:20 pm

היי קרן:)
יצליח עם לישה ידנית?

Reply
קרן אגם דצמבר 2, 2016 at 7:05 am

ברור:-)

Reply
סיגלית דצמבר 2, 2016 at 4:22 pm

הכנתי את החלה. יצאה מצויין! בצק נהדר!
וגם את העוגת שיש שוקולד תפוז שלך.
מתכונים נהדרים!
שבת שלום

Reply
קרן אגם דצמבר 2, 2016 at 5:30 pm

אלופה תודה רבה ❤️

Reply
ליזה ינואר 13, 2017 at 2:44 pm

החלה פשוט מ ד ה י מ ה, כמו שהבטחת!!!!! רכה, מתוקה, טעימה כל כך, אי אפשר להפסיק לאכול!!!!!!! תודה רבה!!!!!!!!!!

Reply
קרן אגם ינואר 13, 2017 at 5:35 pm

איזה כייף! תודה ליזה

Reply
אביגיל פברואר 1, 2017 at 1:21 pm

היי הכנתי את המתכון כלחמניות
ויצא מדהים וטעים ואלופי וכל שאר מילות המסבירות
את העניין ….
טעים!!!

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2017 at 1:42 pm

איזה כייף לשמוע,אני גם אוהבת מאוד את גרסת הלחמניות השמנמנות 🙂
תודה!

Reply
ענת פברואר 16, 2017 at 11:05 pm

היי
הביצים שיש לי הן מידה של מדיום האם אפשר לשים 4 כאלה במקום 3 L?
תודה

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2017 at 6:27 am

אפשר להוסיף עוד ביצה אבל לא חייבת,
החלה תצא מצויין גם עם שלוש ביצים בינוניות .

Reply
אלה מרץ 22, 2017 at 8:31 am

שלום קרן,
שמרים יבשים ושמרים אינסטנט הם אותו דבר? אותה כמות?

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2017 at 12:33 pm

אותו הדבר בדיוק

Reply

Leave a Comment