לחמים ומאפיםעוגות שמריםראש השנה

חלת חלב ודבש עגולה עם קינמון ואגוזים (וגם לחמניות חלב ודבש)

ספטמבר 28, 2016 15 Comments

 

אני זוכרת שכבר כשהייתי ילדה קטנה, בכל שנה בראש השנה ( טוב וגם ביומולדת) הייתי מאחלת לעצמי:

לעשות תמיד רק מה שאני אוהבת ורוצה

להיות תמיד רק עם אנשים שאוהבים אותי וטוב לי איתם

לא לרצות אף אחד

לא לוותר

לעמוד על שלי

לא להיות במקומות שלא נעים לי בהם

איחלתי לעצמי שתמיד יהיו לי עוד ועוד שאיפות

שתמיד אהיה מוקפת בחברים ובמשפחה אוהבים

ושלא ישעמם לי לרגע

כל שנה בראש השנה אני מאחלת לעצמי מחדש את אותם הדברים

והשנה אני מאחלת אותם גם לכם:-)

אז מה אתם מביאים לארוחת החג?

אני  כל שנה, מודיעה שאני מביאה חלה מתוקה ועוגה

הצלחתי לחנך את המשפחות של שני הצדדים לא לבקש ממני

לא מרק

לא סלט

לא תוספת

ובטח לא עוף או בשר

רק עוגה וחלה

כי בזה אני הכי טובה

אז זו החלה שלנו השנה, חלת כתר חלב ודבש, במילוי עדין של סוכר קינמון ואגוזים

היא לא מאוד מתוקה, והבצק שלה נהדר (יש בו שמנת מתוקה!)

(ואם תגללו למטה יש גם מתכון ללחמניות חלב ודבש מאותו הבצק)

שתהיה לנו שנה מלאה ביצירתיות, שנחשוב טוב ונעשה טוב כל השנה

אוהבת אתכם המון

קרן

עלים

חלת כתר דבש  קינמון ואגוזים/ כמות לשתי חלות גדולות

 

מצרכים למתכון:

קילו קמח לבן רגיל

2 כפות (20 גר') שמרים יבשים

1/3 כוס (70גר') סוכר

1/2 כוס ( 180 גר') דבש

2 ביצים גודל L

1.5 כוסות (360 מי״ל) חלב חמים

חבילה שמנת מתוקה 32% שומן

1/2 כפית מלח

למילוי:

100 גרם חמאה רכה רכה

חצי כוס (100גר') סוכר לבן ( אפשר גם חום בהיר)

כוס (100 גר') תערובת אגוזים קצוצים כגון פיסטוקים, אגוזי מלך, פקאנים או אגוזי לוז

כף קינמון

להברשה:

ביצה טרופה עם כף חלב

לזיגוג:

5 כפות דבש מדוללות ב 3 כפות מים רותחים

אופן ההכנה:

בקערת המערבל עם וו לישה מערבלים את הקמח,

כשהמערבל על מהירות איטית מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים.

מוסיפים סוכר,ביצים שמנת מתוקה, ודבש,

מוסיפים בהדרגה את החלב החמים,

מוסיפים מלח וממשיכים לערבל כ 10 דקות, עד שמתקבל בצק מעט רך ודביק.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומגלגלים את הבצק בתוכה כך שיכוסה בשומן

עוטפים את הקערה בניילון נצמד, מכסים במגבת ומניחים להתפחה במקום חמים כשעה ורבע

img_9683

מחלקים את הבצק לשני חלקים, לשתי חלות.

מרדדים כל חלק למלבן, בעובי 1 ס״מ

מורחים כל מלבן בנדיבות בחמאה רכה

בקערה קטנה מערבבים את חומרי המילוי, סוכר, קינמון ותערובת אגוזים

מפרישים כ 3-4 כפות לקערה קטנה אחרת ושומרים בצד.

מפזרים  על גבי הבצק באופן אחיד כחצי מתערובת המילוי

מגלגלים את המלבן לרולדה ארוכה, ומחברים את הקצוות שלה יחד לקבלת עיגול

מעבירים לתבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפיה

בעזרת סכין חדה פורסים את הרולדה לפרוסות בעובי 2 ס״מ

כשמסיימים לפרוס את כל הרולדה, מניחים כל פרוסה מעט על צידה

כך שהפרוסות חופפות אחת על השניה בחצי שכיבה

img_9707

מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של כ 1/2 שעה.

חוזרים על הפעולה עם החצי השני של הבצק,

מחממים תנור ל 180 מעלות, מברישים את החלות בביצה טרופה, מפזרים חצי מתערובת האגוזים

ששמרנו בצד על כל אחת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות

אופים כ 30-35 דק עד שהחלות מקבלות גוון חום שזוף.

מוציאים מהתנור, ומכינים את הזיגוג:

בקערה מערבבים דבש עם מים רותחים,

מברישים את החלות כשהן חמות, מניחים להצטנן ומגישים.

img_9745

החלות יוצאות גדולות ואם מספיקה לכן אחת אתם יכולים להכין מהחצי השני כמוני לחמניות חלב ודבש ( הסבר מפורט בהמשך)

הלחמניות אגב היו רק תירוץ לצילום על צלחת מעוטרת יפיפיה שקיבלתי מהחנות של

גבי ועינת מ"מפעם", חנות וינטג', עתיקות ויד שניה השוכנת בשוק הפשפשים בחיפה

(ותודה על הפינוק!)

ממליצה לכם לעבור שם ממש בקרוב.

הנה קישור לדף הפייסוק שלהם: https://www.facebook.com/mipamhaifafleamarket

img_9823

לחמניות חלב ודבש/ מתכון למחצית מכמות הבצק:

מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 75 גרם-אמורים להתקבל  כ- 12 כדורים

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה

img_9702

מתפיחים כחצי שעה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ללא הברשה של ביצה

img_9712

אופים כ 30 דק עד לקבלת צבע חום עמוק

מוציאים מהתנור ומברישים בזיגוג הדבש כמו שעשינו עם העוגה

img_9740

 

 

 

 

 

img_9786

מצננים מעט ואוכלים:-)

בתיאבון!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

15 Comments

פיית העוגיות ספטמבר 28, 2016 at 3:53 pm

נראה מצוין! הריח מגיע עד הנה
שנה טובה ומתוקהההה

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2016 at 6:46 am

תודה פייה אהובה

Reply
מירה ספטמבר 29, 2016 at 6:54 pm

ראשית חייבת לספר לך שאני מתלהבת כל פעם מחדש לראות מרשם שלך, ונהינת מאוד להכין.
שנית ברצוני לשאול, האם לחלת הכתר האגוזים צריכים להיות קלויים ?
תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2016 at 7:07 pm

תודה רבה שמחה לשמוע
אין צורך לקלות את האגוזים
בהצלחה ושנה טובה

Reply
בבא אוקטובר 29, 2016 at 9:28 am

אם את באמת רוצה להתעלף, במקום למרוח חמאה על הבצק, תמרחי ריבת חלב. על ריבה תשימי סוכר וקנמון, ואגוזים.

Reply
מעין ספטמבר 20, 2017 at 9:37 am

היי קרן,
האם את משתמשת באגוזים באותו אופן כשאת מכינה לחמניות?
חג שמח

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2017 at 11:51 am

כשמכינים לחמניות מוותרים כל האגוזים

Reply
יעל סגל ספטמבר 20, 2017 at 2:50 pm

אפשר קמח לא לבן?

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2017 at 6:20 pm

אני ממירה בדרכ בקמח כוסמין לבן וקמח כוסמין מלא חצי חצי.
אפשר להמיר את כל הכמות בכוסמין לבן בלי בעיה

Reply
אלה אוקטובר 2, 2017 at 11:22 pm

שלום קרן,
רציתי לשאול האם ניתן להכין את הבצק לילה קודם וכך לאפשר לו תפיחה במקרר ולהמשיך בבוקר?
ואם כן האם צריך לתת לו להתחמם לאחר הקרור?
החלות נהדרות ויש להן ביקוש חוזר גם לערב חג סוכות!
תודה.

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2017 at 6:05 am

בהחלט. להכין לילה קודם, אין בעיה.
אין צורך לתת לו להתחמם, רק להוציא רבע שעה לפני עבודה מהמקרר שמעט יתאזן לטמפרטורת החדר ויהיה לך קל ונח יותר לעבוד איתו

Reply
הילה ספטמבר 25, 2020 at 8:24 pm

תבורכי כמה שזה יצא טעים !!! לא מתוק מדי, לא מסובך. אליפות

Reply
שירה ספטמבר 6, 2021 at 1:19 pm

קרן, מה קורה? האם ניתן להקפיא את הבצק?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 1:43 pm

בהחלט
אחרי התפחה ראשונה

Reply
אביה מאי 28, 2022 at 10:33 pm

היי קרן, האם אפשר להקפיא את החלה לאחר האפייה?

Reply

Leave a Comment