עוגות שמרים

חלת צמות במילוי מרציפן שקדים

יולי 30, 2015 4 Comments

הכי כייף להכין שמרים בחורף, או בקיץ כהמזגן הביתי פועל שעות נוספות

ומדמה חורף אירופאי נטול לחות

לולא המזגן לא הייתי מתקרבת למטבח.

בטח לא לתנור האפיה.

את עוגת השמרים/חלה  הזו הכנתי עם בתי האמצעית

כשנשארנו שתינו לבד בבית אחר הצהריים שלמים

(לא נשמע מוזר לכל ההורים לשלושנה ומעלה ילדים)

באופן קבוע כשזה מגיע לקליעה של חלות אני קוראת לה לעזור לי

כי אני תמיד מסתבכת והיא מצילה אותי

את הרעיון והצורה היפיפה של העוגה/חלה הזו ראיתי כאן

מודה שהתעלפתי מהיופי ומהרעיון בכלל.

הגרסא שלי היא במילוי מרציפן שקדים ביתי שמכינים לבד ממש בקלות

לא רק שהיא מלכת היופי היא הכי טעימה שיש.

מומלץ לאכול אותה חמה מהתנור

 

עלים

 

חלת צמה במילוי מרציפן שקדים  / כמות לחלה אחת

חומרים 

לבצק:

450 גרם קמח לבן (שלוש ורבע כוסות)

כף שמרים יבשים

80 גרם חמאה רכה

ביצה

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

250 מיליליטר חלב קר (כוס)

מעט מלח

למרציפן שקדים :

100 גרם שקדים טחונים

90 גרם חמאה

100 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)

50 גרם קוביות מרציפן גולמי באיכות טובה מאוד

לציפוי:

ביצה

מעט חלב

אופן ההכנה:

הבצק:

מנפים לקערת המיקסר  את הקמח, מוסיפים מלח וסוכר ומערבבים מעט בעזרת וו הלישה

מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב, מוסיפים סוכר וממשיכים לערבב, במהירות איטית.

תוך כדי פעולת הערבול מוסיפים ביצה, חמאה, וחלב

את החלב מוסיפים בהדרגה מעט בכל פעם עד אשר מתקבל בצק אחיד וגמיש.

לשים את הבצק כ 8 דקות, מוסיפים מעט מלח ולשים עוד כדקה.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומגלגלים אותו כך שיצופה מכל הצדדים

מכסים בניילון נצמד ומגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי.

בינתיים מכינים את המילוי:

בקערת המיקסר מקציפים בעזרת בלון ההקצפה חמאה ואבקת סוכר

עד לקבלת תערובת בעלת מרקם קרמי

מוסיפים את קוביות המרציפן ואת השקדים הטחונים וממשיכים בפעולת ההקצפה

עד לקבלת תערובת אחידה, שומרים במקרר עד לשימוש.

כאשר הבצק מוכן מרדדים אותו על גבי משטח מעט מקומח למלבן בגודל 35*45

בעזרת סרגל או נייר אפיה מסמנים בעדינות עם סכין קו בדיוק באמצע המלבן,לרוחבו

(זהירות זה אך ורק לסימון, לא לחתוך את הבצק באמת לשניים)

מורחים את המילוי על חלקו העליון של המלבן באופן אחיד

מגלגלים לרולדה את החלק עם המילוי עד לקו החצי

בעזרת סכין חותכים  כ 18 רצועות  מהחלק התחתון לאורכו

( בדיוק כמו שמכינים מודעה ללוח מודעות עם מספרי טלפון בתחתית שאפשר לתלוש)

קולעים כל 3 רצועות לצמה -סה״כ  יתקבלו 6 צמות

כשמסיימים ממשיכים לגלגל את הרולדה עד סופה כך שהצמות בעצם מקיפות ו״מחבקות״ את הבצק

מחברים את הקצוות כך שמתקבלת צורת עיגול

מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה שבמרכזה רינג או קערת זכוכית בקוטר של 5-6 ס"מ

רצוי לשמן גם את הרינג או את קערת הזכוכית

ומניחים להתפחה חוזרת כרבע שעה

_MG_0362

בינתיים מחממים את התנור לחום 180 מעלות

לאחר כרבע שעה, מברישים את הבצק בביצה טרופה עם מעט חלב

מכניסים לתנור ואופים כ 30 דקות

מוציאים, מצננים מעט, מחלצים מהתבנית ואוכלים

*מרציפן גולמי איכותי ניתן להשיג בחנוית המתמחות במוצרי אפייה, אני קונה בשוק לוינסקי בת״א

אם אין לכם מרציפן אפשר לוותר

*את המלית אפשר להחליף  בכל מלית אחרת שאתם אוהבים

* ניתן להמיר את הבצק לבצק פרווה, להחליף מים בחלב באותה הכמות ואת החמאה בכרבע כוס שמן

_MG_0405

_MG_0420

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

4 Comments

מעיין ספטמבר 23, 2016 at 6:42 pm

היי קרן,
החלה נראת מדהים.
האם ניתן להשתמש במלית רק במרציפן גולמי? או שיצא פחות טוב? פשוט יש לי בבית כמות די גדולה ורציתי לנצל אותה.

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2016 at 11:10 pm

הי מעיין, הכוונה במקום להכין מרציפן לבד משקדים?
אפשרי בהחלט, אבל הייתי עדיין מערבבת אותו היטב במיקסר עם חמאה רכה ואבקת סוכר לקבלת מרקם משחתי
שניתן למרוח על החלה

Reply
מעיין ספטמבר 30, 2016 at 5:29 pm

כן.
אני מעוניינת להכין פרווה.. תוכלי לתת לי כמויות משוערות למלית עם המרציפן הגולמי וללא חמאה?
תודה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2016 at 4:58 pm

150 גרם מרציפן גולמי לפחות, כדי שיספיק לכל החלה
את יכולה לנסות להשתמש בשמן קוקוס במקום חמאה
בערך 75-100 גרם מומס ולערבב עם המרציפן ואבקת הסוכר, מעולם לא ניסיתי כך שאין לי מושג איך זה יעבוד
את גם יכולה להכין כל מלית אחרת פרווה לעוגה הכל יילך טוב.

Reply

Leave a Comment