פאי וטארטפורים

טארט או טארטים קטנים של פרג עם שטרויזל ומרנג

אוקטובר 15, 2014 2 Comments

אחרי היעדרות לא אופינית לי של כמה שבועות מהבלוג חזרתי,

עם מלא מלא פרג בין השיניים!

והבנתי שיש לי קרייב מטורף לפרג בזמן האחרון.

(וגם לפקאן, אבל זה בפוסט הבא)

בכל פעם שצץ לי רעיון לפוסט הוא היה מפוצץ בפרג.

ופרג זה או שאוהבים או שלא, כמו כוסברה:-)

אני חושבת שאת חיבתי לפרג פיתחתי במושב שלנו, כשהייתי הולכת לבקר את  איילה,

שהיתה חברה של אמא שלי וחברה גם שלי, היא היתה מכבדת אותי קבוע בעוגת שמרים מפוצצת מלית

פרג עדינה והכי טעימה שיש.

הטארט הבא מכיל כל מה שאני אוהבת בטארט, בצק פריך משובח, מלית עדינה ולא כבדה מדי

שטרויזל כי הרוסה על זה ולמה לא עוד בצק בעצם, ומרנג מעל

יש כמה שלבי הכנה לטארט, שכשלתי בצילום שלהם מפאת בלגאן שעשיתי במטבח,

אני זקוקה לארבעה אנשי צוות לפחות שינקו אחרי כל פעולה שאני עושה.

הטארט בסגנון כפרי, ומה זה אומר?

שהוא מבולגן, ושנכשלתי בכל נסיון להפוך אותו לטארט מגונדר.

אבל בעיני הוא יפה ככה כשהוא פראי.

עלים

טראט פרג עם שטרויזל ומרנג/ כמות לשני טארטים בינוניים או טארט אחד גדול וכמה קטנים

לבצק:

1/2 2 כוסות קמח לבן רגיל

175 גרם קוביות חמאה קרה מהמקרר

100 גרם אבקת סוכר

ביצה

למילוי:

2 כוסות (200 גרם) פרג טחון טרי

כוס + 2 כפות (250 מ״ל) חלב

5 כפות סוכר

חצי מקל וניל (אם אין לכם אפשר פשוט לוותר)

כף חמאה (15 גרם)

כף שקדים טחונים

1/2 כפית קינמון

2 חלמונים

למרנג:

2 חלבונים

5 כפות אבקת סוכר

איך מכינים:

במעבד מזון עם להב פלדה מניחים קמח ואבקת סוכר ומערבבים מעט,

מוסיפים את קוביות החמאה ואת הביצה ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת גוש בצק אחיד וחלק.

עוטפים  את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לחצי שעה לפחות למקרר.

בינתיים מכינים את המילוי:

בסיר בינוני מחממים על להבה בינונית חלב, סוכר, וניל, חמאה וקינמון

תוך כדי ערבוב מביאים לרתיחה עדינה

לאחר שהחמאה נמסה מורידים לאש קטנה ומוסיפים את הפרג ואת השקדים הטחונים.

מערבבים ולאחר דקה נוספת מורידים  מהאש ומניחים להצטנן כשלוש ארבע דק

מוסיפים את חלמוני הביצה ומערבבים היטב

מוציאים את הבצק מהמקרר, ומפרישים שליש מהכמות הצידה לקערה בינונית.

מוסיפים מעט קמח לקערה ובעזרת האצבעות יוצרים פירורים מהבצק.

מניחים חזרה במקרר.

מחממים תנור ל 180 מעלות.

על משטח מקומח היטב מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 2-3 סנטימטר

( אם מכינים 2 תבניות פאי אפשר לחלק את הבצק לשניים, ואם לטארטלטים אז ליותר)

אני מרדדת  את הבצק על גבי נייר אפיה מקומח היטב ולאחר רידוד ״הופכת״ את נייר האפיה ישירות

לתבנית הפאי כשהבצק כלפי מטה ואז מסירה את נייר האפיה.

מסירים קצוות מיותרים ומהדקים את הבצק היטב לתבנית, ובעזרת מזלג מחוררים את תחתית הבצק

ומכניסים לתנור לאפיה של כ- 10 דקות.

מוציאים את התבנית מהתנור, מעבירים את מלית הפרג על גבי הבצק ומיישרים.

מפזרים מעל המלית את פירורי בצק השטרויזל ששמרנו במקרר, ומקפדים לא לכסות את כולו

ולהשאיר ״חורים״ חשופים של פרג עבור המרנג.

מכניסים שוב לתנור לעוד כ- 10 דקות.

בינתיים מכינים את המרנג:

בקערת המיקסר עם וו הקצפה מקציפים את החלבונים לקצף יציב

מוסיפים את אבקת הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק.

מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנטר חלק.

מוציאים את הטארט מהתנור ומזלפים תלוליות מרנג קטנות במקומות שהשארנו קודם חשופים.

מכניסים שוב לתנור ל כ-15 דקות נוספות.

הטארט מוכן כשאר הוא נראה שזוף היטב.

מוציאים מהתנור, משחררים בעדינות מהתבנית

מפדרים יפה יפה באבקת סוכר וטורפים.

עלים

כמה הערות:

-אם אין לכם שק זילוף אפשר פשוט למרוח בעזרת כפית את המרנג על גבי הטארט זה יצא מוצלח לא פחות.

-את השקדים בבצק ניתן להמיר בכף קמח רגיל.

-המתכון מבוסס על המתכון הזה עם שינויים שלי.

-אני הייתי ילדה טובה והלכתי עפ״י ההוראות במתכון המקורי, אפיה של הטארט בשלושה שלבים אבל

אני מניחה שגם אפיה של הבצק עם המלית והשטרויזל למשך 25-30 דקות ואז סיבוב אפיה שני עם המרנג יעבוד טוב.

IMG_7227

IMG_7246

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

2 Comments

רחל אוגוסט 12, 2016 at 10:04 pm

היי קרן, שבת שלום! הכנתי את הפאי והוא אכן נטרף, מאד טעים. עוגות פרג הן המועדפות עלי. רציתי לשאול לגבי החלמונים. לא הזכרת אותם בתהליך הכנת המלית. שוב תודה על מתכונים נפלאים

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2016 at 7:08 am

תודה רחל, אכן החלמונים הושמטו מתהליך ההכנה וזה תוקן, תודה לך!
מקוה שהסתדרת איתם בתהליך.

Reply

Leave a Comment