עוגות פריפאי וטארט

טארט משמשים לימוני

יולי 5, 2017 1 Comment

 

 

 פעם בכמה זמן, אני עושה טעות ונכנסת ליום אפייה במטבח כשאני לא בפוקוס.

אני אמורה לזהות את זה כבר מראש בסימנים מקדימים,

כמו למשל שבאותו היום אחהצ אנו מוזמנים למסיבת יומולדת ואני אחראית על העוגה.

של ילדים.

ובמקום זה אני מחליטה לאפות טארט משמשים.

כזה בוקר היה לי השבוע,

שנפתח בהתעלמות מוחלטת ממשימת יום ההולדת שקיבלתי.

שום דבר לא עבד לי באותו היום:

-חבילת סוכר נשפכה לי על כל השיש והרצפה

-פתחתי את המקרר וקערה עם חלבונים שהנחתי התהפכה עליי

-לא מצאתי את תחתית התבנית שרציתי לאפות בה

-כשנזכרתי שאני אמורה להכין עוגת יומולדת כבר היה מאוחר מדי

( הכנתי במקום את הבראוניז שלי)

-שיא השיאים היה כשהבאתי את הטארט לטעימות ביום ההולדת

והתברר שלא הוספתי סוכר למלית והבצק עצמו פשוט לא מוצלח ולא טעים.

וכך הפאי הלך לפח בשלמותו.

(וסליחה למשפחה שמסבלטת לקיץ את הדירה מעליי שקיבלו גם הם טארט קטן

שהוכן משאריות בצק ומלית, תפל)

והנה לפניכם טייק 2:

טארט משמשים עם בצק פריך נעים בפה ( אותו הבצק מהמתכון הזה )

ומלית משמש לימונית במתיקות עדינה.

אם אתם בפוקוס ולא מבולבלים כמוני זה אמור לקחת לכם די מהר להכין אותו:-)

טארט משמשים לימוני/ תבנית או רינג פאי עגול בקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

לבצק:

כוס וחצי ( 210 גר׳) קמח לבן רגיל

3 כפות אבקת סוכר

150 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/4 כוס מים קרים פחות כף

למלית :

5-6 משמשים מגולענים וחצויים

מיכל שמנת מתוקה להקצפה

1/4 כוס חלב

1/3 כוס סוכר לבן

1.5 כפות קורנפלור

2 חלמונים

מיץ וגרידת לימון מלימון אחד בינוני

כפית תמצית/מחית וניל

3-4 כפות שקדים טחונים לאבקה

מעט מלח

1/4 כוס חצאי או גפרורי שקדים.

אופן ההכנה:

מכינים את בצק הטארט:

בקערת מעבד המזון מערבלים קמח ואבקת סוכר,

מוסיפים  קוביות חמאה, עד לקבלת תערובת פירורית,

מוסיפים את המים הקרים, קצת בכל פעם, עד שמתגבש בצק

מרדדים את הבצק על גבי משטח מקומח היטב לעיגול בקוטר התבנית.

מעבירים את הבצק לתבנית, מהדקים בעזרת הידיים לדפנות ומיישרים.

מעבירים למקפיא ל 10 דק׳ ובינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות

כשהתנור חם, מעבירים את התבנית מהמקפיא ישירות לתנור ואופים עד להזהבה

קלה כ 10-15 דקות.

מוציאים מהתנור, ומצננים מעט.

מכינים את המלית:

בקערה מערבבים סוכר וקורנפלור

מוסיפים חלמונים, חלב, ושמנת מתוקה וטורפים היטב.

מוסיפים וניל, גרידה ומיץ לימון, מלח ואת אבקת השקדים.

מערבבים היטב.

מניחים בתחתית הטארט חצאי משמשים כשחלקם הסגור פונה כלפי מעלה

יוצקים את הבלילה מעל המשמשים, מפזרים מעל חצאי שקדים.

אופים כ- 45-55 דק׳ עד שהטראט מקבל צבע זהוב שחום.

מצננים לחלוטין, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

-את המשמשים אפשר להמיר בשזיפים מכל סוג, נקטרינות, או אפרסקים.

-את הפאי שומרים בקירור, עד כארבעה ימים.

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

1 Comment

עוגיות שוקולד צ׳יפס חמאה חומה שקדים וקפה שחור - נשואה למאפייה יולי 6, 2017 at 2:52 pm

[…] שלפני יומיים נאלצו לאכול טארט משמשים לא […]

Reply

Leave a Comment