לחמים ומאפיםשבועות

טארט עגבניות שרי פסטו וגבינות

יולי 9, 2017 11 Comments

 

זה לא יהיה המתכון המלוח הראשון בבלוג שלי, אבל זה תמיד מרגיש לי מוזר להעלות מתכונים מלוחים,

למרות שאני אוהבת בצק מלוח בדיוק כמו שאני אוהבת בצק מתוק.

פעם בשבוע אנחנו מנויים על קבלת ארגז ירקות אורגני שמגיע במשלוח בתחילת השבוע.

ולמרות שאני יכולה להיכנס בכל שבוע דרך המחשב לתוכן הארגז ולעשות בו שינויים,

לרוב אני נמנעת מזה, כדי שתהיה לי סיבה להמשיך ולקרוא לארגז ״ארגז ההפתעות״

אני תמיד מתרגשת מרגע הגעתו עד לרגע בו אני פותחת ומציצה פנימה לראות את התכולה שלו.

לרוב יש בו לא מעט ירקות שלא הייתי קונה באופן עצמאי, וכך אני גם נחשפת לירקות שונים

וגם לומדת מה מבשלים איתם:-).

לצערי אצלי בבית הילדים לא אוכלים ירקות באופן קבוע, אלא לעיתים נדירות.

כך שרוב הארגז מיועד רק למבוגרים בינינו, וכיון שאני מבשלת יותר לילדים בבית,

היה שלב בחיים שפשוט הפסקתי לקנות הרבה ירקות הביתה.

לכן הארגז הזה מבחינתי הוא הצלה, ובכל שבוע אני מכינה ממנו דברים נהדרים שלא היתי קונה בסופר

או אצל הירקן.

לרוב, הארגז מגיע עמוס בכמה סוגים של עגבניות שרי, שאני אוכלת אותם בערך כמו גרעינים.

בכל אופן, השבוע הגיע ארגז מפוצץ עגבניות שרי בכמה צבעים,

והוא הגיע בדיוק בזמן לשת״פ שלי עם גבינות פיראוס.

הטארט הבא, טארט קייצי, עם שמש של צבעים, פתרון מצויין לארוחת ערב קלילה.

הוא משלב בצק פילאס (אוהבת במיוחד) עם ממרח פסטו שמכינים בצ׳יק,גבינות,

ועגבניות שרי שמקפיצים בזריזות בשמן זית.

אז מלבד היותו יפיפיה, אוכלים אותו חם חם מהתנור והוא נורא טעים.

טארט עגבניות שרי פסטו וגבינות/ כמות ל 2 טארטים

 

מצרכים למתכון:

חבילה בצק פילאס, מופשרת במקרר

למלית:

1 קופסא גבינה בולגרית מעודנת 16% של פיראוס

100 גר׳ גבינת קשקבל מגורדת

רבע כוס ממרח פסטו (מכינים בקלות לבד ואפשר גם קנוי)

קופסא גדולה ( בערך 4-5 כוסות) של עגבניות שרי בכל הצבעים, שטופות וחצויות

2שיני שום פרוסות

4 כפות שמן זית

מלח ופלפל לתיבול

לעיטור:

3-4 עלי בזיליקום טריים

לממרח פסטו:

צרור גדול עלי בזיליקום

רבע כוס שמן זית

מלח

להברשה:

ביצה טרופה

אופן ההכנה:

מתחילים בפסטו:

במעבד המזון עם להב פלדה טוחנים עלי בזיליקום עם שמן זית, ומלח

עד לקבלת המרקם הרצוי לממרח.

ממשיכים עם העגבניות:

במחבת גדולה על אש בינונית גבוהה, מחממים מעט שמן זית,

מוסיפים את העגבניות ופרוסות השום ומקפיצים 3-4 דק׳

מוסיפים את שיני השום, מלח ופלפל ומקפיצים כ 2 דק׳ נוספות.

מורידים מהאש ומניחים בצד.

מחממים תנור ל 200 מעלות.

בקערה מערבבים גבינה בולגרית (היא ממש רכה ונעימה)

עם גבינת קשקבל וממרח הפסטו.

פורסים את הבצק על משטח עבודה ומחלקים לשני מלבנים שווים.

מעבירים כל מלבן בצק לתבנית בגודל מתאים, על גבי נייר אפיה.

מורחים על פני הבצק מחצית ממרח הגבינות ומשאירים שוליים נקיים

מפזרים בנדיבות מעל מחצית מכמות העגבניות.

סוגרים את הבצק מארבעת צדדיו כך:

מורחים בביצה טרופה היטב, ואופים כ 35-40 דק׳ עד שהמאפה מקבל צבע שחום עמוק.

מגישים חם חם.

-אפשר לוותר על הפסטו אם אין לכם ופשוט לערבב את הגבינות עם עלי בזיליקום/אורגנו/זעתר טריים

-אפשר להמיר גבינות בכל גבינה אחרת שיש לכם במקרר, הטארט יקבל כל שילוב גבינות באהבה

-את העגבניות כמובן אפשר להמיר בכל סוג ירק אחר שאתם אוהבים ועבר בישול/הקפצה מוקדמת

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

11 Comments

דור משה יולי 10, 2017 at 11:14 pm

מהמם! הצילומים שלך פשוט מעולים!

Reply
קרן אגם יולי 11, 2017 at 7:44 am

איזה מתוק אתה תודה

Reply
אלה יולי 11, 2017 at 11:44 am

בהחלט מהממים.

Reply
Guy the man יולי 14, 2017 at 3:11 pm

איזה טעים זנ נראה !!@!@@@!

Reply
קרן אגם יולי 16, 2017 at 9:19 am

תודה!

Reply
איריס יולי 25, 2017 at 3:52 pm

הכנתי לחנוכת הבית שלי, יצא מהמם, נשאב, לא נשאר ממנו פרור!

Reply
קרן אגם יולי 26, 2017 at 12:22 am

איזה כייף לשמוע, מזל טוב לחנוכת הבית החדש!

Reply
יערה ברום אוקטובר 17, 2017 at 4:36 pm

היי קרן
הכנתי ויצא מהמם, קיבל הרבה מחמאות, כמו בכל המתכונים שלך!
מאוד אוהבת את האתר וממליצה עליו בחום לכל השואלים
יערה

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2017 at 4:41 pm

תודה יערה זה משמח מאוד!

Reply
ניב נובמבר 3, 2017 at 3:10 pm

הי קרן,
אתר יפה, צילומים מצוינים ומתכונים מעניינים.
אני חושב שיש מאפים, כמו במקרה הזה, שממש מתחננים לאש של טבון.
ממליץ לך להצטייד באחד, ואם את צריכה עזרה אשמח לעזור לך.
ניב

Reply
קרן אגם נובמבר 8, 2017 at 10:19 am

אם הטאבון מגיע עם וילה בכפר אני אשמח 🙂

Reply

Leave a Comment