עוגות גבינהקינוחים

טירמיסו ״מזוייף״

מרץ 24, 2014 7 Comments

חגגנו ביום שישי יומולדת לאמא שלי והתנדבתי להביא קינוח.

בגלל שאני מכינה תמיד הכל ברגע האחרון הבנתי שאם אני לא מכינה

משהו זריז בלי אפיה הלך על היום שישי מנוחה שפינטזתי עליו.

אז טירמיסו שמכינים בלי אפיה וממש מהר זו אחלה אופציה ביום שישי בצהריים.

הבעיה עם טירמיסו שעלות גבינת המסקרפונה היא שערורייתית בהחלט

וגם אחוזי השומן הגבוהים הם לא להיט.

בכל זאת קפצתי לסופר השכונתי לקנות בישקוטים ומסקרפונה

וגיליתי שאין מסקרפונה (אף פעם אין שם סתם ניסיתי שוב )

חישבתי בקצרה בראש את המכולות שבהן אוכל למצוא מסקרפונה ביום שישי בצהריים והתעייפתי עוד יותר.

מי שמבין , מסקרפונה ביפו=נאדה.

הבנזוג שלפעמים יש לו רעיונות טובים ולפעמים ממש פחות אמר שזה יוצא בסדר גם עם גבינת שמנת..

אתה לא מבין בזה כלום אני אומרת לו, אבל מהעצלנות של שישי בצהריים

לקחתי  שני גבינת שמנת 5% והמשכתי  לקופה.

כשחזרנו הביתה, הפשלתי שרוולים ואני מספרת לו שאני מכינה טירמיסו בקערה גדולה, רעיון מדליק הא?

לא מתאים הוא אומר, זה לא שקוף לא ייצא יפה.

יפה, יפה מאוד אני אומרת לו , אתה לא מבין בזה כלום.

היו לי המון רגשי אשמה כשהכנתי טירמיסו מזוייף כזה לא אמיתי בלי מסקרפונה ועם גבינת שמנת דלת שומן,

אבל אם הייתי קונה חצי קילו גבינת מסקרפונה אמיתית היו לי המון רגשי אשמה על המחיר ועל אחוזי השומן.

אז הכנתי טירמיסו עאלק אז מה??

לא חייבים הכל ביי דה בוק.מקסימום עוד כמה איטלקים ממורמרים ברשת.

בקיצור  שורה תחתונה-יצא פצצה.

עלים

טירמיסו ״מזוייף״ / קערה גדולה או תבנית מלבנית בינונית

למתכון:

מתאים לתבנית מלבנית או קערה עגולה מכל סוג

חבילה בישקוטים

1 שמנת מתוקה להקצפה

כף תמצית וניל

400-450 גרם גבינת שמנת 5%

9 כפות אבקת סוכר

2 כפות סוכר לבן

3 כפות ברנדי

1/2 כוס מים רותחים עם 2 כפיות גדושות נס קפה-אם יש לכם מכונת אספרסו בבית לכו על אספרסו

אופן ההכנה:

מקציפים שמנת מתוקה עם תמצית וניל ושלוש כפות אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה

בקערה בינונית מערבבים גבינות שמנת עם תמצית וניל ושארית אבקת הסוכר

מוסיפים לקצפת המוכנה בתנועות קיפול עדינות .

מערבבבים בקערה עמוקה את הקפה הרותח עם 2 כפות סוכר לבן וברנדי

טובלים בישקוטים בקפה ומסדרים בתבנית

מורחים מעל הבישקוטים כמות יפה של קרם וחוזרים על הפעולה מספר פעמים:

IMG_3933

 

אם אתם מכינים בתבנית מלבנית אז טובלים חצי מכמות הבישקוטים, חצי מכמות הקרם  ואז עוד שכבה שניה

אם אתם מכינים בקערה כמוני שוברים כמה בישקוטים בהתאם לגודל הקערה ויוצרים שכבות,

IMG_3970

ככל שתעלו יותר למעלה לא יהיה צורך לשבור את הבישקוטים יותר.

אצלי בקערה נכנסו בערך 6 שכבות של בישקוטים וקרם סהכ.

שימו לב: הטירמיסו חייב קירור של מינימום 6 שעות, ועדיף להכין 24 שעות לפני, מנסיון!

לפני ההגשה מפזרים יפה אבקת קקאו לקישוט ומגישים.

IMG_3985

* אם אתם בעניין אותנטי תחליפו את גבינת השמנת במסקרפונה

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

7 Comments

יערה מרץ 6, 2016 at 10:53 am

היי היי שוב אני, מה זה גבינת שמנת 5%?? גבינה לבנה? או סמפוניה 5%? לא מכירה עוד אופציות..

Reply
קרן אגם מרץ 6, 2016 at 11:01 am

סימפניה מצויינת 🙂

Reply
אורית מאי 19, 2017 at 12:27 pm

יש אפשרות ליצור גרסת ילדים? ( משהו במקום הברנדי והקפה?)

Reply
קרן אגם מאי 22, 2017 at 7:22 pm

את יכולה להחליף את הקפה בשוקו, או קקאו ללא חלב כמובן.

Reply
רחלי בליצר יולי 16, 2017 at 9:57 am

הי קרן, רוצה להכין עוגה טרמיסו שתחליף את עוגת הבסקוויטים הקבועה שלי, אבל רוצה להיות משוכנעת שאין צורך באנסטנט פודינג וניל , האמנם? מקווה שתעני מהר, הולכת לסופרררר

Reply
קרן אגם יולי 16, 2017 at 10:01 am

הי רחלי
אכן אין צורך באינסטנט פודינג, בהצלחה!

Reply
רחלי בליצר יולי 16, 2017 at 10:07 am

תודה יקירה, שבוע נפלא

Reply

Leave a Comment