לחמים ומאפים

לחם פרעצל

נובמבר 29, 2016 12 Comments

הגדולה חזרה מפולין

אחרי שבוע שלם שלא היתה בארץ

נסעתי לקחת אותה משדה התעופה ב 04:00 לפנות בוקר

אותה ואת החברים שלה

בדרך כל אחד סיפר על האוכל של אמא שהוא מפנטז לאכול כשיגיע הביתה

ואני רק שאלתי אותה איזה עוגה להכין לה:-)

חזרנו הביתה והיא הלכה לישון, ואני הכנתי לה לחם פרעצל

שיהיה לה טעים כשתקום.

תראו אותו את הלחם פרעצל הזה,

הוא פשוט חתיך, ואי אפשר להסיר ממנו את העיניים!

ואת הסכין עם החמאה:-)

ובכלל החוויה של להכין משהו חדש שלא הכנתי מעולם לפני כן תמיד מרגשת אותי

והוא כל כך מוצלח שאני מתכננת להכין עוד כמה גרסאות שלו החורף הזה

יש לו קראסט נעים של פרעצל, וטעם מדהים

ואני חושבת שהוא הלחם האידיאלי לטבול במרק, והבטיחו השבוע חורף..

עלים

לחם פרעצל/ לחם אחד גדול

מצרכים למתכון:

לבצק:

4 כוסות 560 גר׳) קמח לבן רגיל

2 כפיות שמרים יבשים

כף ( 10 גר׳) סוכר

1/4 1 ( 7.5 גר׳) כפיות מלח דק

כוס (240 מ״ל) חלב בטמפרטורת החדר

1/2 כוס ( 120 מ״ל) מים חמים

2 כפות שמן זית איכותי

לבישול:

2 ליטר מים

3 כפות אבקת סודה לשתיה

3 כפות ( 30 גר׳) סוכר חום בהיר

לזרייה:

מעט מלח גס

אופן ההכנה:

לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים ובעזרת כף מערבבים מעט

מחברים את וו הלישה ובמהירות איטית מוסיפים סוכר מלח ושמן זית

מוסיפים חלב תוך כדי מזיגה איטית

לבסוף מוסיפים מים, במזיגה איטית (לא הכל בבת אחת) עד שהנוזלים נטמעים לחלוטין בבצק

ממשיכים ללוש עוד כ 10 דק עד שמתקבל בצק רך וגמיש שנפרד מהקערה

מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה

במקום חמים כשעה וחצי

מוציאים את הבצק למשטח עבודה מעט מקומח

יוצרים כדור בצק אחד גדול וחלק, ע״י דחיפת הקצוות שלו כלפי מטה לחלק שלא רואים ( כמו הטוסיק:-))

מגלגלים אותו מעט עם היד על מנת ליצור כדור חלק ונקי, מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת כ 20 דק

img_2003

בינתיים מכינים את תמיסת הנוזל לבישול:

בסיר גדול ורחב מביאים לרתיחה מים, אבקת סודה לשתייה וסוכר חום

במקביל מחממים תנור ל 220 מעלות, ומרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפיה

משמנים מעט את נייר האפייה

כשהמים בסיר רותחים, מעבירים פנימה בזהירות (מרימים מלמטה בעזרת קלף או מרית רחבה)

את כדור הבצק כשפניו כלפי מטה

מבשלים כשתיים שלוש דק׳ ובעזרת מרית הופכים אותו

מבשלים כ 2 דקות נוספות, ובעזרת מרית מעבירים את הבצק ישירות מהנוזל החם לתבנית האפייה

משפריצים מעט מים על פני הבצק, ובעזרת סכין חדה חורצים 2-3 חריצים בבצק

מפזרים מעט מלח גס

מכניסים לתנור החם ואופים כ 35-40 דק׳ עד שהלחם מקבל צבע שחום עמוק ויפה

מוציאים מהתנור ומצננים מעט לפני שאוכלים את כולו:-)

עלים

–ניתן להמיר חלק מהקמח בקמח מלא או קמח כוסמין

-אפשר לזרות שומשום או פרג על הלחם במקום מלח גס

-הלחם במיטבו ביום הכנתו אבל ניתן להקפיא אותו ולחמם פרוסות בטוסטר לפני ההגשה, זה מעולה!

img_2025

img_2063

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

12 Comments

נטלי נובמבר 30, 2016 at 7:52 am

מהמם!

Reply
קרן אגם נובמבר 30, 2016 at 9:37 am

תודה נטלי:-)

Reply
פיית העוגיות נובמבר 30, 2016 at 9:07 am

נראה טעים כל כך!
והצילום ביתי ומקסים, עושה חשק להתחבק איתו באהבה

Reply
קרן אגם נובמבר 30, 2016 at 9:37 am

הוא גם אמר שהיה רוצה להתחבק איתך, תודה אהובה.

Reply
נעה נובמבר 30, 2016 at 9:24 am

מה תפקידו של החלב בלחם?
האם אפשר להחליפו?

Reply
קרן אגם נובמבר 30, 2016 at 9:38 am

עניין של טעמים…אבל אפשר להמיר את החלב במים ולהגיע איתו לתוצאה טובה לא פחות 🙂

Reply
יופי נובמבר 30, 2016 at 3:53 pm

נפלא

Reply
הודיה דצמבר 16, 2016 at 11:12 am

דבר ראשון, הלחם יצא פשוט מהמם וטעים! 🙂

כשאפיתי את הלחם הוא כמעט נשרף (אחרי רבע שעה הוא היה הרבה יותר כהה משלך) ולא היה אפוי מלמטה, העברתי אותו לתחתית התנור וכיסיתי אותו. אולי כדאי מלכתחילה לאפות בטמפרטורה נמוכה יותר? זה יפגע בהשחמה?

תודה רבה! 🙂

Reply
קרן אגם דצמבר 16, 2016 at 11:16 am

הי שמחה לשמוע שהכנת ויצא טוב
יש הבדלים בין תנורים וייתכן שהתנור שלך חזק יותר בגוף חימום עליון ומכאן ההבדל
אצלי לא היה צורך להוריד טמפרטורה אבל נסי בפעם הבאה להוריד מעט ותראי איך יוצא.

Reply
סיסי אוגוסט 31, 2017 at 1:29 pm

היי קרן,
נתקלתי במתכון הזה היום ומאוד מצא חן בעיני ואני מטורפת על לחמים, לפני שאני מכינה אותו, כשכתבת במתכון 1/2 כוס מים חמים – כמה חמים?? עירבוב של מים רותים עם מים קרים?? מי ברז רגילים?? מים שהורתחו והתקררו קצת??
אשמח מאוד לעזרתך, כמו תמיד.
ואנא, תסלחי לי על כל השאלות וההטרדות.

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2017 at 2:45 pm

שוב, את לא מטרידה נהפוך הוא:-)
הכי אוהבת לענות על שאלות. למי שמתכוון להכין את המתכונים.
הכוונה למים מעט חמים כלומר חמימים.
שהורתחו והצטננו או שילוב של חמים וקרים .

Reply
סיסי אוגוסט 31, 2017 at 8:48 pm

תודה רבה על העזרה.

Reply

Leave a Comment