לחמים ומאפים

לחמניות בית ספר

אוגוסט 20, 2017 14 Comments

מפה לשם אנחנו כבר ב 21/8, ועוד 9 ימים בלבד נוכל בשעה 08:00 בבוקר:

לסגור את הדלת של הבית, ולהיות לגמרי לבד!!!

ולצרוח מאושר!

אני כל כך מחכה ליום הזה:

לקפה שאני אשתה בבוקר אחרי שהם ילכו בסלון, הנקי והמסודר

שכל הכריות שלו במקום

שאין עליו אף פירור עוגיות

ולא כתמים של חלב מהקורנפלקס

או של שוקולד למריחה

ואף שלט של כבלים, טלויזיה או אקס בוקס וואן לא נתקע לי מתחת ל…כשאני מתיישבת.

ואין על שולחן הסלון קערות מהלילה עם חלב שנשאר מהקורנפלס (תמיד הם שמים יותר מדי חלב!)

או צלחות עם זיתים שהם הוציאו מהפיצה,

בקבוקי שתיה ריקים ( איפה לעזעזל הפקק?)

וכוסות, בערימות.

נקי.ומסודר,ושקט.

ככה אני אוהבת את הבית שלי.

אבל אם יש משהו שנהנתי ממנו מאוד בחופש הגדול,

זה החופש והפטור שקיבלנו מריצה כל יום בשש בבוקר לקנות לחמניות טריות במכולת.

כי אצלינו הילדים (איזה ילדים לא?) אוהבים את הלחמניות שלהם בבוקר טריות.

כאלו שממלאות את המטבח בריח טרי של בוקר.

אז התחלתי להתאמן, והכנתי לחמניות בית ספר

הקפאתי, ובדקתי מה קורה כשאני מפשירה אותן לילה קודם.

הן פשוט נהיות לחמניות טריות, ויש להן ריח משגע.

הן קלות להכנה, והבצק שלהן כל כך כיפי לעבודה.

תכפילו כמויות, תכינו מראש ותקפיאו.

מבטיחה לכם שהילדים יעופו על זה.

לחמניות בית ספר / כ- 15-18 לחמניות

(מבוסס על מתכון מהאתר המעולה הנחתום)

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לבן רגיל

1.5 כפות שמרים יבשים

3 כפות סוכר לבן

כף גדושה מלח דק

כף שמן קנולה

גביע ( 200 גר׳) שמנת חמוצה 15% שומן ומעלה

1.5-2 כוסות מי ברז

לציפוי:

1/2 כוס חלב

שומשום

אופן ההכנה:

לקערת המיקסר מנפים קמח, מוספים שמרים ומערבבים מעט

מתקינים את וו הלישה,ובמהירות נמוכה מוסיפים סוכר, מלח, שמן ושמנת חמוצה.

תוך כדי לישה איטית מוסיפים כוס וחצי מים.

ממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק,

אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים בכל פעם, מכמות המים שנותרה בצד.

לשים כ 8 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק חלק ואחיד שנפרד מדפנות הקערה.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן מכל צדדיו.

מכסים בניילון נצמד ומגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מוציאים את הבצק מהקערה, ולשים מעט על משטח נח לעבודה להוצאת אויר.

מכינים תבנית תנור גדולה או מגש גדול מרופד בנייר אפיה.

מחלקים את הבצק ל 15-18 כדורים במשקל 105 גר׳ כל אחד.

מניחים את הכדורים על המגש, מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת

כ 20 דק׳ עד שהכדורים תופחים מעט.

מכינים 2 תבניות או צלחות שטוחות רחבות, באחת מפזרים שומשום ובשנייה חלב.

(אני משתמשת ב 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות מאלומניום, אח״כ אפשר לשטוף ולמחזר)

מכינים את הלחמניות:

מניחים על השיש כדור, מוציאים לו את האויר ובעזרת הידיים משטחים מעט לצורת מלבן/אליפסה

מקפלים מהצד הרחב 2/3 מהבצק כלפי פנים (כמו מעטפה), מעבירים מעל את ה 1/3 שנותר.

מגלגלים מעט לצורת לחמניה וצובטים את התפר כדי למנוע ממנו להיפתח בזמן האפייה.

מגלגלים שוב.

טובלים כל לחמניה בחלב, ומעבירים מיד לצלחת עם השומשום.

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

חוזרים על הפעולה עם כל הלחמניות.

מכסים במגבת ומתפיחים שוב 25-30 דק׳ עד שהלחמניות מכפילות את נפחן.

בינתיים מחממים תנור ל 200 מעלות.

אופים את הלחמניות כ 25-30 דק׳ עד שהן שחומות.

מצננים על רשת צינון.

בתיאבון!

-את הלחמניות אפשר להקפיא בעודן טריות אחרי צינון מוחלט,

כשהן עטופות היטב (אני עוטפת כל לחמניה בנפרד בניילון נצמד, מכניסה את כולן לשקית ומקפיאה)

אפשר להוציא את הלחמניות מהפריזר לילה קודם ובבוקר יהיו לכם לחמניות טריות.

-את השמנת החמוצה ניתן להמיר ב1/4 כוס שמן

-את החלב במתכון ניתן להמיר במים

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

14 Comments

דורון אוגוסט 21, 2017 at 9:45 am

היי…המתכון נראה מעולה! בדקת במקרה איך עובד עם חצי כמות מהקמח ממירים בכוסמין? או שבמקרה בדקת איך הן כשממירים את כל הכמות בקמח מלא?

Reply
קרן אגם אוגוסט 21, 2017 at 10:35 am

קמח מלא אני אישית פחות אוהבת,
אבל אני כמעט תמיד ממירה חצי מהכמות לכוסמין, אפשר לדעתי להמיר את כל הכמות ב כוסמין לבן או חצי חצי עם כוסמין מלא יעבוד נהדר. אוסיף גם הערה במתכון:-)

Reply
דורון אוגוסט 21, 2017 at 1:09 pm

תודה!

Reply
רחלי בליצר אוגוסט 23, 2017 at 12:10 pm

קרן יקרההה!אין אין עלייך. שנים אני אופה לחמניות. אבל אף אחת לא משתווה לאלו. בדיוק בזמן לתחילת הדנה. התוספת של השמהת החמוצה שוססס

Reply
קרן אגם אוגוסט 23, 2017 at 1:36 pm

את אלופה בעצמך, תודה רחל יקרה שימחת אותי

Reply
נונה אוגוסט 24, 2017 at 10:48 am

בוקר טוב קרן!
הלחמניות יצאו פשוט מדהימות!
מכוסמין 70%
המון תודה על המתכון המושלם!

Reply
קרן אגם אוגוסט 24, 2017 at 10:51 am

יש! שמחה לשמוע תודה:-)

Reply
נונה ספטמבר 7, 2017 at 3:00 pm

היי קרן! אני רוצה לנסות מחצי כמות לעשות לחם כי הבצק פשוט מושלם, כמה דקות צריך להוסיף לזמן אפיה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2017 at 11:50 pm

הי נונה
ללחם תצטרכי סביב החצי שעה.

Reply
נונה ספטמבר 11, 2017 at 6:34 pm

תודה☺️

רונית ספטמבר 23, 2017 at 9:03 am

היי, אפשר עם פחות סוכר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2017 at 1:03 pm

מדובר סהכ בשלוש כפות על קילו קמח, זה ממש לא הרבה, זו כמות ממש בסיסית של סוכר לבצק שמרים, אל תורידי.

Reply
איציק ספטמבר 26, 2017 at 8:46 pm

היי קרן
רציתי לדעת אם אני רוצה שהלחמניות יהיו פרווהת מה בימקום השמנת?תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2017 at 8:59 pm

הי איציק
בתחתית המתכון ( לקרוא עד הסוף )
יש הוראות מדוייקות לפרווה.
בהצלחה

Reply

Leave a Comment