עוגות בחושות

עוגת לייקח פרג תפוז

אוקטובר 13, 2016 21 Comments

חודש אוקטובר, וסוכות, החג האחרון לפני שהקיץ יוצא לפגרה

למרות הרוח הסתוית, בימים עדיין חם

ואני עדיין יורדת כל יום לים

אבל מזג האויר שמשתנה מרגש אותי כל פעם מחדש, איזה רוח שווה יש לנו בבוקר

וגם כשיוצאים מהים והרוח על השיער ( ואפילו טיפה קר…)

ובערב כשיש רוח בזמן השקיעה

ואיך השינויים מתחילים לחלחל בלי שנשים לב ש:

אנחנו לובשים מכנסיים ארוכים עם חולצה קצרה ועליונית דקה

או מכנסיים קצרים וחולצה ארוכה

ומתחילים לנעול נעליים (ביי הוויאנס..נתראה עוד עונה)

סוגרים חלק מהחלונות בלילה

שאין מים חמים בבוקר במקלחת

שלא מזיעים כשנכנסים לאוטו שעמד בשמש

שותים יותר תה

קונים שקדי מרק

שמים לילדים בתיק חולצה ארוכה לבית ספר שחלילה לא יהיה  להם קר.

סוכות הוא סימן שאוטוטו כבר יהיה כאן קר

ועוד רגע כולנו נצטופף יחד בסוכה (תודו שזה המקום הכי לא נח שאכלתם בו אי פעם)

ונאכל מלא!! כאילו שלא הגזמנו כבר בראש השנה

ונכין תה ועוגה (יבשה כזו וגבוהה)  ונחכה לחורף

כי אי אפשר ככה עם הבגדים בין לבין!

חג שמח לכולנו:-)

עלים

לייקח פרג תפוז / תבנית עגולה 26 ס״מ

 

(מבוסס על מתכון של קרין גורן עם שינויים שלי)

 

מצרכים למתכון:

3/4 כוס ( 75 גר׳) פרג טחון טרי

3/4 כוס (180 מ״ל) מים רותחים

6 חלבונים מביצה גודל L

6 חלמונים מביצה גודל L

כוס וחצי (300 גר׳) סוכר לבן

3/4 כוס 180 מ״ל) מיץ תפוזים

3/4 כוס ( 150 גר׳)  שמן

שקית סוכר וניל/ או כפית תמצית וניל

2.5 כוסות (350 גר׳) קמח לבן רגיל

2 כפיות אבקת אפיה

לזיגוג:

כוס וחצי (160 גר׳) אבקת סוכר

כף מים רותחים

3-4 כפות מיץ תפוזים

גרידה מחצי תפוז

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות

מתחילים מהפרג:

משרים את את הפרג במים רותחים ומשהים כ 10 דקות ( חשוב מאוד לא לחפף)

בקערת המיקסר עם בלון הקצפה מקציפים חלבונים במהירות גבוהה למשך כדקה עד לקבלת בועות קטנות לבנות

מוסיפים בהדרגה כוס סוכר ושקית סוכר וניל וממשיכים להקציף כ 3-4 דקות עד לקבלת קצף לבן מבריק וקרמי

בקערה נפרדת בעזרת מטרפה ידנית, טורפים היטב חלמונים וחצי כוס סוכר עד לקבלת תערובת צהבהבה ותפוחה

(אלא אם כן בא לכם להעביר את החלבונים לקערה אחרת, לשטוף את קערת המיקסר, לייבש אותה ממש טוב ולהקציף בה שוב חלמונים)

מוסיפים בהדרגה את השמן, מיץ התפוזים, תערובת הפרג, ( אין צורך לסנן את הפרג מהמים) אבקת האפייה ולבסוף קמח ומערבבים

מעבירים 1/2 מתערובת החלבונים לקערת החלמונים ובתנועות קיפול עדינות מאחדים

ממשיכים כך עם החצי השני של החלבונים עד לקבלת תערובת אחידה

מעבירים לתבנית, מכניסים לתנור ואופים כשעה

מצננים היטב לפני שמחלצים מהתבנית

img_0224

 

img_0228

מכינים את הזיגוג:

בקערה מערבבים את אבקת הסוכר עם המים הרותחים ומיץ תפוזים

מערבבים היטב עד שהתערובת נמסה לגמרי, ואין בה גושים

אם חסר מעט מיץ תפוזים זה הזמן להוסיך ממש מעט בכל פעם

אל תתפתו להוסיף הרבה נוזל, אחרת הזיגוג לא יהיה בצבע לבן ותצטרכו להוסיף שוב אבקת סוכר

מצפים את העוגה ומקשטים בגרידת תפוז, אפשר גם בגרגרי פרג

img_0238

 

 

 

 

img_0249

מניחים לציפוי להתקשות לפני שפורסים (זה לוקח לפחות חצי שעה-עד שעה)

 

img_0279

img_0263את העוגה שומרים בכלי אטום כשהיא עטופה היטב כארבעה ימים ( על מי אתם עובדים???)

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

21 Comments

ייי אוקטובר 13, 2016 at 4:48 pm

שכחת ברשימת המצרכים את השמן, או שאני פוזלת?

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2016 at 5:16 pm

שכחתי את לא פוזלת 🙂
תוקן

Reply
אורנה אוקטובר 14, 2016 at 1:12 pm

כל כך אוהבת את הכתיבה שלך. שלא לדבר, על העוגות. מלכה, את.

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2016 at 1:27 pm

את! תודה רבה:-)

Reply
דנה אוקטובר 16, 2016 at 9:48 pm

נראה מעולה!!
עבור משפחה שלא חובבת פרג, האם אפשר להשמיט את
הפרג במתכון?!
שוב תודה!!!

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2016 at 7:08 am

אפשר, כמובן שאז העוגה תהיה שונה לגמרי
משמיטים מים ופרג לחלוטין
במקום 3/4 כוס מיץ תפוזים משתמשים ב כוס מיץ
ומוסיפים גרידת תפוז מתפוז שלם

בהצלחה!

Reply
שרה אנגל אוקטובר 25, 2016 at 3:08 am

שאלה,
שלום לך קרן יקרה,
האם תוכלי להסביר לי מדוע את שמה את הפרג במים רותחים ל10 דקות?

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2016 at 7:36 am

הי שרה
פעולה זו מרככת את הפרג ומוסיפה עסיסיות לעוגה
אם לא היינו משרים את הפרג הוא היה סופח אליו נוזלים והעוגה היתה יוצאת עוגת חנק

Reply
נחמן נובמבר 3, 2016 at 11:55 am

האם לסנן את הפרג אחר 10 דקות

Reply
קרן אגם נובמבר 3, 2016 at 12:00 pm

אין צורך לסנן את הפרג מוסיפים אותו לעוגה יחד עם הנוזלים

Reply
נחמן נובמבר 4, 2016 at 10:35 am

הכנתי… יצא מעולה.מוצלחת ביותר.תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 4, 2016 at 10:57 am

שמחה לשמוע נחמן שבת שלום

Reply
ענת נובמבר 22, 2016 at 11:44 am

נראה מעולה! ניתן להכין מראש ולהקפיא? ניתן להכין בתבנית 24 או שהיא תצא גבוהה מדי? תודה 🙂

Reply
קרן אגם נובמבר 22, 2016 at 12:00 pm

הי ענת תודה
אין בעיה להקפיא את העוגה רק לאחר צינון מלא.
את יכולה להכין בתבנית 24, שימי לב לא למלא אותה מעבר לגובה 3/4 תבנית אחרת היא עלולה לגלוש ואת שארית הבלילה תאפי בתבניות מאפינס קטנות
בהצלחה

Reply
ענת נובמבר 22, 2016 at 12:08 pm

תודה רבה על התשובה הזריזה. את הזיגוג עדיף להכין אם כך לקראת ההגשה (לא להקפיא)? לגבי התבנית יש לי
רינג כך שלא תגלוש פשוט חששתי שתצא גבוהה וכבדה מדי כי בתמונה היא גבוהה (אני מניחה שהכנת ב-26).

Reply
קרן אגם נובמבר 22, 2016 at 12:12 pm

הכנתי בתבנית 26 והבלילה ממלאה אותה עד גובה 3/4 כך שרק תקפידי אם את מכינה בתבנית 24.
לגבי הציפוי: לא ממליצה להקפיא אותו, תנסי להכין אותו אחרי ההקפאה, למרות שהכי טוב לזגג את העוגה איתו בעודה חמה, או שפשוט תגישי עם אבקת סוכר
אשמח לשמוע איך יצאה:-) בהצלחה!

Reply
ליאל נובמבר 29, 2016 at 8:52 pm

היי קודם כל את מוכשרת בטרוף!! והדבר השני רציתי לדעת אם אפשרי לעשות את זה ללא גלוטן ? מקמח של קמח קונדטוריה. ואם אפשרי לעשות עוגה מקמח כוסמין?

Reply
קרן אגם נובמבר 29, 2016 at 8:58 pm

הי ליאל תודה רבה!
אין לי נסיון עם קמחים ללא גלוטן, אבל את יכולה למצוא בבלוג מתכון לעוגת פרג עם קמח שקדים כתחליף לעוגה ללא גלוטן
כאן : http://kerenagam.co.il/שקדים-רבותיישקדים-ושלוש-עוגות-מעולות/
לגבי קמח כוסמין, הוא מדהים ואני אופה איתו המון, בהצלחה!

Reply
גילי מור דצמבר 15, 2016 at 10:43 am

אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך, תמיד יוצאים מעולה!
שאלה – אם יש לי חצי כוס סוכר חום דחוס וחצי לבן, זה ממש יפגע בעוגה?

Reply
קרן אגם דצמבר 15, 2016 at 10:59 am

הי גילי תודה רבה!
סוכר חום דחוס לא יכול להחליף סוכר לבן במקרה זה מבחינת מרקם העוגה לכן לא ממליצה לוותר

Reply
שושנה דצמבר 15, 2016 at 3:44 pm

נראה נהדר! העוגה יוצאת במרקם עסיסי או יבש?
ניתן להכין ברינג 24 או שהיא תצא בה גבוהה ויבשה מדי?

Reply

Leave a Comment