חנוכהקינוחים

סופגניות ביס מהירות הכנה מקמח מלא

נובמבר 23, 2013 12 Comments
סופגניות ביס מקמח מלא לחנוכה קרן אגם נשואה למאפייה

אם לקטלג את החגים לפי האוכל, חנוכה זה החג האהוב עליי.

אני קרועה על סופגניות, כי אני אוהבת כל מה שיש בו בצק, ועוד מטוגן!

ואני גם מאלו שאוהבים את הסופגניות שמרים העגולות בלי ריבה, בלי כלום בפנים, עם מלא אבקת סוכר.

המתכון לסופגניות מהירות ההכנה האלו,הוא מתכון ששנים מכינים אצלנו במשפחה כל חנוכה,

ואני מניחה שבעוד אלפי בתים אחרים.

מבחינתי אין חנוכה בלעדיו.

במתכון החלפתי את הקמח הלבן בקמח מלא כי בכל זאת יש מצב שריבקוש הנטורופתית שלי עוקבת אחרי הבלוג,

ויצא מעולה, וקצת ממזער נזקים, אבל באמת טעים כמו האורגינל .

כמובן שאפשר להכין מקמח לבן.

הייתי חייבת לעמוד על המשמר שיישאר מה לצלם, כי זה כמו עם שניצלים,

מטגנת מטגנת וכל שנייה בא מישהו וגונב לך אחד…

תכינו ,זה קלולה.

עלים

סופגניות ביס מקמח מלא / כ 50 סופגניות קטנות

 

מצרכים לבצק:

250 גרם קמח מלא או רגיל +2 כפיות אבקת אפיה(או חבילה קטנה קמח תופח מלא או רגיל)

2 אשל

4 סוכר וניל

2 ביצים

שמן לטיגון

ההכנה:

מחממים בסיר בינוני שמן עמוק ומכינים בצד צלחת עם נייר סופג

בקערה מערבבים את כל החומרים עד לקבלת מרקם אחיד

כשהשמן רותח, מעבירים בעזרת כפית מהבלילה ומורידים פנימה בעזרת כפית נוספת .

מטגנים 2-3 דקות מכל צד, מעבירים לצלחת , מפזרים אבקת סוכר

נזהרים לא לאכול הכל לבד.

*הסופגניות לא מאוד מתוקות, אבקת הסוכר היא שמוסיפה להן מתיקות,

כך שניתן להוסיף עוד סוכר לבלילה על מנת שתצאנה טיפה מתוקות יותר

סופגניות ביס קמח מלא עם אבקת סוכר לחנוכה קרן אגם נשואה למאפייה

Print Friendly, PDF & Email

12 Comments

צביקה דצמבר 24, 2016 at 6:30 pm

טוב, אז הדלקת אותי עם המתכון הזה והחלטתי ללכת על זה, לקראת הדלקת נר ראשון של חנוכה, ויצא מעולה! הכי כיף זה הצורות שיוצאות ללא שליטה כשהבלילה פוגשת את השמן הרותח. תהליך מהפנט ממש. תודה על המתכון הפשוט והקלול הזה!
נ.ב. הדבר היחיד ששניתי קצת הוא שבמקום סוכר וניל שמתי תמצית אפיה בטעם וניל.

Reply
קרן אגם דצמבר 24, 2016 at 11:47 pm

הכי אני אוהבת את הצורות הבלתי צפויות האלו
והטעם החלומי שלהם
תודה צביקה וחג מאיר ושמח

Reply
הילה דצמבר 25, 2016 at 5:24 pm

אני חושבת שאנסה עם קמח כוסמין מלא – יש לך רעיון למי שבניחר במה להחליף את האשל? אולי תערובת של שמנת חמוצה/רוויון?

Reply
קרן אגם דצמבר 25, 2016 at 6:16 pm

קמח כוסמין מלא זה מצויין, וריוויון הוא תחליף נהדר, באותה הכמות

Reply
עוגת בראוניז ומרנג שוקולד - נשואה למאפייה דצמבר 25, 2016 at 6:42 pm

[…] בסופגניות ביס מקמח מלא שאנחנו מכינים כל […]

Reply
אסתר לובב דצמבר 26, 2016 at 4:49 pm

שלום, איך הופכים את זה לפרווה? מה אפשר לשים במקום אשל?

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2016 at 5:13 pm

אני חושבת שמעדן סויה יכול לעבוד אבל לא ניסיתי

Reply
נילי דצמבר 29, 2016 at 4:06 pm

היי. מה לגבי במקום אשל גביע יוגורט אחד וגביע שמנת חמוצה ? פשוט אין לי אשל…

Reply
קרן אגם דצמבר 29, 2016 at 4:39 pm

אין שום בעיה, יעבוד מצויין

Reply
נילי דצמבר 29, 2016 at 5:54 pm

תודה !!!

Reply
ירדן יולי 27, 2017 at 9:26 am

כמה זמן מראש אפשר להכין את זה וזה עדיין יהיה טעים לאורחים ?

Reply
קרן אגם יולי 27, 2017 at 9:37 am

הסופגניות במיטבן מיד כשיוצאות מטיגון. את יכולה להכין ולחמם שוב בתנור אבל אז התוצאה תהיה הרבה פחות טובה.

Reply

Leave a Comment