עוגות בחושות

עוגה ספוג לבנה עם טוויסט

מאי 3, 2016 28 Comments

אני מטורפת על עוגות לקח, עוגות ספוג אם תרצו, גבוהות כאלו ויפות

שעומדות זקוף, ובגאווה, ומעידות על אופה מנוסה שאפתה אותם באהבה והצלחה גדולה.

כשאני רואה עוגה כזו, אני מוכנה לשרוק לה שריקת התפעלות ולהציעה לה נישואים.

זה בדיוק מה שקרה לי עם העוגה הזו!! שהיא ממש לא עוגת לקח או ספוג קלאסית

אבל היא לגמרי נראית כזו

(עכשיו בא סיפור קצר ממש)

בתכנון: אפיתי אותה כדי להפוך אותה לעוגת פרי (דובדנים)

הכנתי את הבלילה, וכבר הייתי מוכנה להכניס אותם את האדומים היפים האלו פנימה ולערבב

אבל היא היתה לבנה, נקיה, וכל כך צחה, שלא יכולתי להרוס את הצבע שלה.

הכנסתי אותה לתנור, בטוחה שאצטער על זה, אבל זה היה חזק ממני

ואז היא יצאה מהתנור

והיא היתה כל כך יפה

_MG_4705 (1)

ואז חילצתי מהתבנית והפכתי אותה

_MG_4710

והיא עדיין היתה נורא יפה

אז פידרתי אותה במלא אבקת סוכר,

_MG_4716

ואז אכלתי ממנה פרוסה!

והיא היתה אקסטרה אקסטרה אקסטרה טעימה!

ואז עברתי לידה כל שעה עגולה ויישרתי ממנה עוד חתיכה

ורק סיפרתי לעצמי, שהמקצוע מחייב, שאטעם ממנה בכל שעה

בשבילכם! רק בשבילכם! כדי לדעת שהיא שומרת על טעמה!

(ועוד יותר טעימה יום אחרי)

והיה בה משהו כל כך נקי בטעם, בלי הפרעות, והיא היתה כל כך יציבה

שהבנתי מיד, שהיא  העוגה שתשמש לי כבסיס לעוד המון עוגות שבדרך

ומיד חשבתי מה עוד אפשר לעשות איתה:

1.לכניס פנימה איזה סוג פרי שאוהבים ולערבב

2.להניח פירות מעל ולאפות

3.לערבב פנימה שוקולד קצוץ

4.להמיס שוקולד מריר ולהכין ממנה עוגות שיש

5.לחתוך אותה באמצע לשניים, למלא בקרם וניל ולהפוך אותה לעוגת שכבות (ואם תעשו את זה פליז תביאו לי חתיכה)

6. לצפות אותה בציפוי שוקולד, לפזר מלא סוכריות צבעוניות, ולהניח מעל נר יומולדת!

או

פשוט לאכול אותה ככה ולהנות מכל ביס!!

(הטוויסט אגב, אם הגעתם עד פה ושאלתם, מגיע מהשוקולד הלבן, שנותן לה מעט צבע וטעם קרמלי)

עלים

עוגת בסיס שוקולד לבן ולימון / תבנית קוגלהוף או תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ או 2 תבניות אינגליש קייק

חומרים לעוגה :

3 ביצים גודל L

150 גרם חמאה רכה

כוס וחצי ( 300 גר׳) סוכר לבן

1 כפית תמצית וניל

1 כפית גרידת לימון

3 כוסות (420 גר׳) קמח תופח

1/3 כוס (80 מי׳ל) שמנת מתוקה 32% שומן לפחות

1/2 כוס ( 125 מ״ל) ריוויון

100 גרם שוקולד לבן מומס

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות

משמנים תבנית ומרפדים את השוליים בנייר אפיה

(איך? פשוט! גוזרים רצועות נייר אפיה בקוטר התבנית, מניחים בתוך התבנית המשומנת ומדביקים לשוליים)

בקערת המערבל בעזרת וו גיטרה מערבלים במהירות בינונית גבוהה חמאה וסוכר למשך כשלוש דק׳

עד לקבלת תערובת חלקה, מעט תפוחה ובהירה

בשלב זה אם יש צורך עוצרים את פעולת המיקסר,

ובעזרת מרית מעבירים את כל מה שנדבק לדפנות למרכז הקערה וממשיכים,

מוסיפים תוך כדי פעולת הערבול ביצים, אחת בכל פעם ומערבבים כשתי דקות נוספות

מאטים את פעולת המיקסר

מוסיפים תמצית וניל, שוקולד לבן מומס, שמנת מתוקה וריוויון ומערבבים

מוסיפים את הקמח ואת גרידת הלימון ומערבבים מעט עד לקבלת תערובת אחידה ולא יותר.

מעבירים לתבנית, מכניסים לתנור ואופים כ 10 דקות

מורידים את חום התנור ל 160 ואופים כ 40-45 דק  נוספות

עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש

מוציאים מהתנור ומניחים על רשת צינון

מצננים לגמרי, מחלצים מהתבנית, מפדרים יפה באבקת סוכר וטורפים.

** במקום ריויון אפשר להשתמש ביוגורט באותה הכמות או בשמנת חמוצה

**לגרסת פרווה:

המירו חמאה ב 3/4 כוס שמן, שמנת מתוקה בקרם קוקוס באותה הכמות וריוויון ב 1/2 כוס מיץ תפוזים

 

_MG_4732

 

 

 

_MG_4725

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

28 Comments

רותם ליברזון מאי 3, 2016 at 11:30 pm

איזה יופי של גרסאות נפלאות לעוגה אחת מושלמת. תענוג קרנוני

Reply
קרן אגם מאי 4, 2016 at 7:56 am

תודה רותמי

Reply
סיגי מאי 5, 2016 at 3:32 pm

כוס וחצי סוכר זה לא 150 גרם, אלא 300 גרם.. זה כוס וחצי או 150 גרם?
תודה

Reply
קרן אגם מאי 5, 2016 at 3:55 pm

את צודקת! תודה על ההערה, הכוונה כמובן לכוס וחצי 300 גרם סוכר
שיניתי גם במתכון

Reply
נועה מאי 6, 2016 at 10:11 am

הי קרן,
מה כמות הריוויון בעוגה? כתוב שליש כוס, אבל מצד שני 120 מ"ל…
תודה!

Reply
קרן אגם מאי 6, 2016 at 3:44 pm

שליש כוס ריויון

Reply
מזלית B מאי 6, 2016 at 7:30 pm

עוגה נהדרת ממש… מקבלת טעם מיוחד מהשוקלד הלבן
למרות שהבלילה מאוד סמיכה העוגה עדיין יוצאת רכה (:
שוב תודה קרן…(:הכנתי אותה יחד עם העוגת קפה הנפלאה…
בקיצור תחילתו של רומן ((: אמשיך לעקוב….

Reply
קרן אגם מאי 6, 2016 at 7:50 pm

שמחה לשמוע! איזה כייף.

Reply
עופרי מאי 7, 2016 at 8:35 pm

קרן,
יש תחליף לריוויון במתכון?

Reply
קרן אגם מאי 7, 2016 at 9:09 pm

אפשר שמנת חמוצה

Reply
עופרי מאי 7, 2016 at 9:11 pm

תודה

Reply
עינת מאי 28, 2016 at 8:51 am

קרן, העוגה נראית מקסים. איך מכין מי שאין לו וו גיטרה? אפשר במיקסר עם המקצפים?

Reply
קרן אגם מאי 28, 2016 at 11:11 am

תודה עינת:-) אפשר להתחיל עם המקצפים במהירות גבוה להקצפת סוכר וחמאה ואז להוריד מהירות ולערבב את שאר החומרים באיטיות
בהצלחה!

Reply
אפרת בן חורין אוגוסט 12, 2016 at 11:01 pm

היי… נראה מעולה..
אפשר להוריד את השוקולד הלבן?

תודה…
אפרת

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2016 at 7:32 am

הי אפרת, לא הייתי מורידה אותו הוא חלק מהטעם המיוחד של העוגה

Reply
אפרת בן חורין אוגוסט 13, 2016 at 9:18 am

תודה…
זאת עוגה האמורה להוות בסיס לעוגת שכבות אותה נצפה בקרם חמאה ושוקולד… לכן חשבתי שאולי זה לא הכרחי… האם זה הכרחי ברמת המרקם של העוגה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 14, 2016 at 11:10 pm

שוב, אני חוששת שזה יפגום במרקם שלה
והיא תצא יבשה
למה בעצם לוותר?

Reply
עדי מרץ 5, 2017 at 11:25 am

קרן שבוע טוב,
האם אפשר להוריד מכמות הסוכר? כי יש גם שוקולד לבן… אני שואלת אם אפשר להוריד בצורה שלא יפגום בעוגה..

Reply
קרן אגם מרץ 5, 2017 at 12:03 pm

בעיניי היא לא מתוקה מדי אבל אם את רוצה לנסות ולהפחית מעט הייתי מפחיתה חצי כוס.
שימי לב שהסוכר משפיע גם על גובה העוגה מרקמה והצבע שלה.
בהצלחה וספרי אם הורדת 🙂

Reply
מיכל מאי 6, 2017 at 8:03 am

עוגה מצוינת! הכנתי עם קרם באמצע ומסביב. תודה על המתכון!

Reply
קרן אגם מאי 7, 2017 at 8:14 am

שמחה לשמוע מיכל, תודה.

Reply
דנה מאי 24, 2017 at 1:52 am

היי קרן, נראה נפלא!
אם אני רוצה להכין את העוגה אבל אין לי מיקסר (ידיים חזקות דווקא יש) האם עדיין אפשרי במטרפה?
כמה אבקת אפיה לשים על כל כוס קמח רגיל?
ודבר אחרון, יש ברשותי כרגע רק תבנית אינגליש קייק די ארוכה ממתכת, אני צריכה לעשות שינויים במתכון/זמן אפיה?

בברכה ובתודה 🙂
דנה

Reply
קרן אגם מאי 24, 2017 at 7:04 am

תודה דנה
אפשר לערבב הכל ידנית אין שום בעיה.
בדרך כלל על כל כוס קמח מוסיפים כפית אבקת אפייה אבל במקרה זה יספיקו 2 כפיות אבקת אפייה לעוגה אם את לא מכינה עם קמח תופח.
לגבי התבנית, אני מציעה שאם אין ברשותך עגולה תמלאי את תבנית האינגליש קייק ואת מה שנותר מהבלילה תאפי אפילו
בתבנית חד פעמית קטנה יותר כי חבל על הבלילה.
זמן האפייה מתקצר מעט ככל שהתבנית קטנה יותר אז תתחילי לבדוק כבר ממחצית הזמן המצויין במתכון.
בהצלחה.

Reply
דנה מאי 24, 2017 at 12:12 pm

תודה על התגובה המפורטת! 🙂
עוד דבר, האם סוכר וניל יכול להחליף תמצית וניל?
ואני מתכוונת להכין את העוגה עם קצפת באמצע ולמעלה ורציתי לדעת האם העוגה לחה או יותר יבשה כמו עוגת טורט? לפי הביקוש פה אצלי נשלחתי להכין ״עוגת וניל עם קצפת אבל שתהיה לחה״
תודה קרן, הבלוג שלך נהדר, אני לומדת ממך הרבה!!

Reply
קרן אגם מאי 24, 2017 at 3:24 pm

אפשר סוכר וניל במקום, עדיף לקנות תמצית וניל בהזדמנות 🙂
העוגה לא מאוד לחה הייתי מוסיפה לה מעט סירופ
אפשר להכין סירופ ממים וסוכר ואפשר גם מיץ תפוזים עם סוכר גם יוצא נהדר

Reply
דנה מאי 24, 2017 at 8:53 pm

מצויין הבנתי,תודה קרן על העזרה! את מקסימה!☺️

orit sacker אוקטובר 25, 2017 at 12:41 pm

האם הכמויות טובותלתבנית מלבנית במקום עגולה ?
תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2017 at 3:55 pm

אין שום בעיה לאפות במלבנית אני רק לא יודעת באיזה גודל תבנית מדובר.
אם זו תבנית שדומה לתבניות בראוניז אז יכול להיות שתישאר קצת בלילה בצד(אפשר תמיד את השאריות לאפות בתבניות מאפינס קטנות )

Reply

Leave a Comment