עוגיות

עוגיות שוקולד צ׳יפס חמאה חומה

דצמבר 28, 2017 20 Comments

 

הבוקר שלי התחיל אתמול בערב, כשהכריזו על שביתה בבתי הספר היסודיים,

ואז ביטלו אותה.

הגור הקטן ביותר בבית היה כל כך מאוכזב וכעוס על ביטול השביתה,

שהוא נכנס למיטה ברוגז והכריז שהוא לא הולך מחר לבית הספר.

בבוקר הוא קם כרגיל, ניסה קצת להתחמק, עשה שביתות קצובות של חמש דקות

בין הצעקות שלי, ולבסוף יצאנו מהבית, הוא, אחותו ואני לכיון בית הספר.

הלכנו ברגל, הוא לבית הספר שלו ואני והיא לבית הספר שלה, היתה לי פגישה עם המורה שלה.

באחת הצמתים המרכזיות של יפו נפרדנו ממנו לשלום, אבל היתה לי הרגשה מוזרה

ומצאתי את עצמי מתחבאה מאחורי רכב חונה ובודקת אם הוא באמת ממשיך לבית הספר.

חטפתי על הראש מהגדולה שאמרה שהיא ממהרת לבית הספר ושאני נראית מגוחכת

כשאני מתחבאה אחרי אוטו ובולשת אחרי הבן שלי, אז המשכנו משם.

יצאתי אחרי הפגישה שלי מבית הספר שלה, והגעתי הביתה, עם תכניות למקלחת,

קפה, מחשב, אפיית עוגת תפוזים שאני מתכננת כבר מלא זמן להכין לבלוג, וצילום שלה.

אבל כשפתחתי את הדלת, הבנתי שהגור עשה פניית פרסה איך שנעלמתי בצומת ההיא והוא

יושב להנאתו מול הטלויזיה בבית.

כששאלתי אותו מה לדעתו הוא עושה, הוא ענה לי שכבר אתמול בערב

אמר לי שלא יילך לבית הספר ושאל למה אני מתפלאה.

תגיד ילד, למי אתה דומה?

אז הוא כבר היה בבית, והחלטתי שבמקום לכעוס, נעשה כייף ביחד, אז ראינו פארק היורה

והכנו עוגיות שוקולד צ׳יפס, שהוכרזו כעוגיות שוקולד צ׳יפס הטובות ביותר שהוכנו בבית.

המרקם שלהן נהדר וזה בזכות החמאה החומה (הסברים במתכון עצמו)

 

עוגיות חמאה חומה ושוקולד צ׳יפס/ כ 20-22 עוגיות

 

מצרכים למתכון:

120 גרם חמאה חתוכה לקוביות

1/2 כוס סוכר חום כהה

1/3 כוס סוכר חום בהיר

1 ביצה גודל L

כוס קמח (140 גר׳)

1/2 כפית אבקת סודה לשתיה

3/4 כפית מלח

100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק או כוס שוקולד צ׳יפס

כפית מחית/מקל וניל או תמצית וניל.

אופן ההכנה:

בסיר קטן על אש בינונית גבוהה ממיסים את החמאה.

כשהחמאה נמסה לגמרי, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל אותה תוך ערבוב  בעזרת כף עץ,

עד שהיא מתחילה לקבל צבע חום בהיר הדומה בצבעו לקרמל.

מסירים את החמאה מהאש, מוסיפים פנימה את שני סוגי הסוכר ומערבבים היטב.

מוסיפים ביצה ומערבבים מהר ( שלא תתקבל חביתה:-))

מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתיה מלח ומערבבים היטב,

לבסוף מוסיפים את הוניל ומערבבים.

מצננים כחמש דקות, ומוסיפים פנימה את השוקולד הקצוץ, מערבבים פעם פעמיים בלבד,

ומכניסים מיד למקרר כדי שהתערובת תצטנן לחצי שעה ארבעים דקות.

(אם תערבבו יותר מדי את השוקולד עם התערובת, הוא יימס כולו פנימה והעוגיות יהפכו לעוגיות שוקולד,

ולא יקבלו גוון כמו של העוגיות בתמונה)

בינתיים מחממים תנור  ל 180 מעלות, ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

מוציאים את התערובת במקרר, ובעזרת כפית יוצרים כדורים קטנים,

(אני שקלתי את הכדורים ל 23 גר׳ כל כדור)

מניחים את הכדורים על גבי התבנית ושומרים על מרווח ביניהם של 2-3 ס״מ.

(העוגיות משתטחות במהלך האפייה)

אופים את העוגיות כ 12 דקות, מוציאים, ומצננים על גבי רשת צינון.

העוגיות נשמרות בקופסא אטומה כשלושה ארבעה ימים.

הערות למתכון:

**אפשר להשתמש גם בחמאה מומסת לא חומה.

**סוכר חום ניתן להמיר בסוכר חום בהיר או בסוכר לבן

**שוקולד מריר ניתן להמיר בשוקולד חלב

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

20 Comments

חגית דצמבר 28, 2017 at 2:13 pm

שכחת לרשום כמה קמח!!

Reply
קרן אגם דצמבר 28, 2017 at 2:19 pm

תיקנתי תודה!

Reply
חגית דצמבר 28, 2017 at 2:16 pm

כמה קמח?

Reply
קרן אגם דצמבר 28, 2017 at 2:19 pm

הוספתי 🙂 תודה

Reply
חגית דצמבר 28, 2017 at 2:21 pm

תודה בלי כוונה רשמתי פעמיים

Reply
שולמית דצמבר 31, 2017 at 9:36 pm

נראות מעולה!!
ואני מקווה שהמורה שלו לא מציצה לך בבלוג….
אחרי כזה פרס הוא ישאר כל יום בבית

Reply
קרן אגם דצמבר 31, 2017 at 10:18 pm

🙂

Reply
חגית ינואר 4, 2018 at 10:46 pm

יצאו מעולות

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2018 at 3:01 am

נהדר! תודה

Reply
שקד ינואר 14, 2018 at 5:48 pm

היי קרן! העוגיות יצאו טעימות ממש אבל לא שטוחות וצ'ואיות כמו בתמונה אלא יותר שמנמנות. איך מגיעים לעוגיות שטוחות וצ'ואיות יותר?

Reply
קרן אגם ינואר 14, 2018 at 6:21 pm

הי שקד, שינית משהו במרכיבים?

Reply
שקד ינואר 14, 2018 at 6:27 pm

לא, עשיתי בדיוק לפי המתכון

Reply
קרן אגם ינואר 15, 2018 at 7:56 am

יכול להיות שקיררת את התערובת לפני כן?
או שהעוגיות היו גדולות מדי, נסי להבא להכין כדורים קטנים יותר

Reply
שקד ינואר 15, 2018 at 9:35 am

קיררתי חצי שעה כפי שמצויין במתכון. ועשיתי כדורים של כעשרים גרם. תודה רבה בכל מקרה!

קרן אגם ינואר 15, 2018 at 9:43 am

אז באמת לא ברור לי מה השתבש, מקוה שבפעם הבאה ייצאו שטוחות יותר:-)

יעל פברואר 15, 2018 at 11:09 pm

תשמעי… כל שבוע אבל כל שבוע מאז שפירסמת את המתכון הזה, אני מכינה את העוגיות האלו שנהפכו להיות אהובות על הילדים♥️
תודה ענקית על מתכונים נפלאים , ברורים והכי חשוב… טעימים !

Reply
קרן אגם פברואר 16, 2018 at 7:00 am

תודה רבה יעל, שמחה לשמוע!

Reply
מעיין מרץ 25, 2018 at 3:52 pm

תודה רבה על המתכון המדוייק, סוף סוף יצאו לי עוגיותשנראות בדיוק כמו בתמונה וטעימות בטירוף!

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2018 at 4:33 pm

שמחה ממש לשמוע מעיין, תודה וחג שמייח

Reply
עוגת לחמניות קינמון שוודיות - נשואה למאפייה אפריל 25, 2018 at 10:51 am

[…] ( אני אוהבת להשתמש בחמאה חומה, זה יוצא הרבה יותר טעים, כאן תוכלו לראות איך […]

Reply

Leave a Comment