עוגיות

עוגיות חמאת בוטנים שוקולד ושיבולת שועל

יוני 14, 2015 15 Comments

לפני בערך שנה הכנתי עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ׳יפס טעימות

לא אהבתי את הצילומים שיצאו והחלטתי להכין ולצלם מחדש

אבל איכשהוא כל העניין נשכח ולא חזרתי לזה

השבוע, נתקלתי בתמונות ההן שלא אהבתי ובחרתי להעלות אחת מהן ככה סתם בשביל הכייף

כמות התגובות והבקשות שלכם למתכון, גרמה לי לרצות להכין אותן שוב

כמובן שלא זכרתי מה היו המרכיבים המדוייקים בעוגיות ההן

אז הכנתי אותן שוב בגרסא קצת שונה.

הן ללא קמח ואם רוצים אפשר לחלוטין להשמיט את שיבולת השועל ולהתאים אותן לרגישים לגלוטן.

הן קלות להכנה, קראנציות ואהובות על הילדים.

עוגיות שוקולד צ׳יפס חמאת בוטנים ושיבולת שועל / כמות לכ -40 עוגיות

 

עלים

מה צריך :

כוס שיבולת שועל מהירת הכנה

כוס דחוסה סוכר חום כהה (אפשר גם בהיר)

כוס חמאת בוטנים חלקה

כפית תמצית וניל

כפית אבקת סודה לשתיה

3/4 כוס שוקולד ציפס

2 כפות חמאה מומסת (20 גרם)

ביצה

כף מים רותחים

איך מכינים:

בקערה  בעזרת מטרפה ידנית מקציפים מעט את הביצה, מוסיפים את חמאת הבוטנים וכף מים רותחים ומערבבים היטב

מוסיפים סוכר חום, תמצית וניל, אבקת סודה לשתיה, חמאה מומסת ושיבולת שועל ומערבבים

מוסיפים שוקולד ציפס ומערבבים שוב.

מכניסים את התערובת לרבע שעה למקרר להתייצבות קלה.

בינתיים מחממים תנור ל- 180 מעלות

על תבנית אפיה גדולה מניחים ניר אפיה

מוציאים את התערובת מהמקרר

בעזרת ידיים מעט רטובות (או בעזרת כפית) יוצרים כדורים מהבצק בגודל כפית

אין צורך לשמור על צורת עיגול מדוייקת, העוגיות ממילא משטתחות בתנור

מניחים על ניר האפיה ומועכים מעט עם גב כף או בעזרת היד.

שומרים על רווחים של 3 ס״מ בין העוגיות.

מכניסים לתנור ואופים כ- 10 דקות

מוציאים, ומצננים לחלוטין.

שומרים בקופסא אטומה עד 4 ימים.

_MG_9728

_MG_9766 _MG_9760

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

15 Comments

יעל אוקטובר 14, 2016 at 7:53 pm

היי,

נראות נפלא! האם אפשר בלי סודה? אין לי.. וגם בסופר לא היה משום מה..

Reply
יעל אוקטובר 14, 2016 at 9:24 pm

כרגע חצי בלילה באפיה, אבל חושבת שיצאה לי מאוד יבשה. הכנתי לפי המתכון אבל- חמאה הומרה בשמן קוקוס, ואין לי סודה.
יש רעיונות אולי? האם אמורה להיות בלילה יבשה (מתגבשת בידיים, אבל בקערה דיי פירורית..) איך לשפר את החצי הנותר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2016 at 12:11 pm

הי יעל, אני מניחה שכבר הכנת אותן…
אין בעיה שהבלילה מעט פירורית בקערה, אם היא מתגבשת בידיים אז היא בסדר גמור
לא אמורה להיות בעיה עם החלפת החמאה בשמן קוקוס, את אבקת הסודה הייתי ממירה באבקת אפייה.
איך הן יצאו בסופו של דבר?

Reply
יעל אוקטובר 17, 2016 at 2:35 pm

היי, האמת שעדיין יש בלילה, לא בטוחה שעוד אפשר לעשות איתה משהו… הן יצאו לי יבשות בעיקר.. תחושה טיפה פירורית.. תוהה מה הייתי צריכה לעשות. אשמח להכוונה

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2016 at 6:13 pm

לא ברור ככ מה בדרך השתבש, האם הקפדת על שימוש נכון בשמן הקוקוס במצב לא נוזלי? מה כמות שמן הקוקוס שהשתמשת בה?
והאם השתמשת בשאר החומרים בדיוק במידות שרשמתי?
לא כל כך יודעת לעזור כרגע ״להציל״ את הבלילה

Reply
ירדן דצמבר 7, 2016 at 9:46 am

היי,
באיזה חמאת בוטנים מומלץ להשתמש? ממותקת של סקיפי או טבעית ללא סוכר?

Reply
קרן אגם דצמבר 12, 2016 at 2:11 pm

סקיפי מצויינת 🙂

Reply
ענבל יולי 31, 2017 at 3:06 pm

אם משתמשים בחמאת בוטנים טבעית צריך להוסיף או לשנות משהו?

Reply
קרן אגם יולי 31, 2017 at 3:14 pm

יש המון סוגים של חמאת בוטנים טבעית קשה לי לומר, אני מניחה שהיא פחות מתוקה מהקנויה ויש להוסיף מעט סוכר.

Reply
הדס אוקטובר 13, 2017 at 10:11 pm

היי אפיתי היום את העוגיות, אבל יצאו רכות מאד… למה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2017 at 1:44 pm

הן מתקשות אחרי קירור.

Reply
ruth אוקטובר 16, 2017 at 6:56 pm

I added another spoon of water and some nut milk and these turned out great! Used 3/4 cup of sugar and will use less next time

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2017 at 10:36 am

🙂 Thanks

Reply
a ינואר 31, 2018 at 11:49 am

מה אפשר לשים במקום חמאה אם רוצים שזה יהיה פרווה?

Reply
קרן אגם ינואר 31, 2018 at 12:02 pm

שמן קוקוס באותה הכמות

Reply

Leave a Comment