עוגיותפורים

עוגיות חמאת לימון ופרג יפיפיות

יולי 10, 2015 4 Comments

אני הכי מפחדת מזילוף זה תחום שעוד לא ממש נגעתי בו באפיה,

ואני תמיד דוחה את זה למרות שברור לי שכשאגש לזה  אגלה כמה זה קל

(חברות קולגות שלי תמיד צוחקות עליי)

אבל יש לי תמיד בבית שקיות זילוף וכמה וכמה סוגי צנתרים ג'אסט אינקייס.

כשהכנתי את עוגיות הפרג לימון הנפלאות האלו, התכוונתי להכין מהן סהרונים,

אבל הבנתי שעם סוג הבצק שהתקבל,שדומה במרקמו למישחה נעימה עדיף יהיה לעבוד עם שק זילוף.

גיליתי שהבצק הזה מעולה להתאמן על זילוף וכל עוגיה שהזילוף שלה לא ממש הצליח חזרה מיד לשק הזילוף

-יתרון מעולה.

השתמשתי בשקיות זילוף חד פעמיות שאני קונה בחנויות המתמחות באפיה

שם גם ניתן להשיג את כל סוגי הצנתרים,

וזו התוצאה:  עוגיות בטעם  פרג לימוני עדין,

שלא רק שהן כל כל טעימות הן גם מאוד מרשימות ויפות

 

עלים

 

עוגיות חמאת לימון ופרג /25-30 עוגיות

מה צריך :

230 גרם קמח לבן ( 1+3/4 כוסות)

180 גרם חמאה רכה

70  גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)

חלבון ביצה

גרידה מחצי לימון+כף מיץ לימון

3-4 כפות שמנת מתוקה

מעט מלח

כף פרג טחון טרי

איך מכינים:

מערבבים בקערת המיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר, גרידת לימון  ופרג

מוסיפים מיץ לימון ומלח ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה

מוסיפים חלבון ביצה, מנפים פנימה את הקמח וממשיכים לערבב מעט

בהדרגה מוסיפים שמנת מתוקה,כף בכל פעם ומערבבים

הבצק שאמור להתקבל הוא בצק רך ולא כדור בצק

כזה שדומה במרקמו לממרח

לכן עם שמנת המתוקה עובדים לאט ובזהירות עד שזה מספיק.

מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר כוכב, או כל צנתר אחר שתרצו

על גבי נייר אפיה מזלפים עוגיות בצורת ספירלה

שומרים על רווחים של כ 3 ס״מ בין העוגיות

מעבירים את התבנית למקפיא למשך כ -10 דקות

מחממים תנור ל 180 מעלות

מוציאים את העוגיות מהמקפיא ישירות לתנור החם ואופים כ  10-12  דקות עד שהן  מעט שחומות

מוציאים ומצננים לחלוטין

את העוגיות ניתן לשמור בכלי אטום עד כ 4 ימים

_MG_0239

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

4 Comments

איריס זמיר מאי 7, 2016 at 9:22 pm

היי קרן,
עוגיות נפלאות. באיזה מספר של צנתר השתמשת?

Reply
קרן אגם מאי 7, 2016 at 10:04 pm

אני לא זוכרת.. אנסה לבדוק ואם אמצא אעדכן, אני הכי גרועה במספרי צנטרים

Reply
Dana נובמבר 27, 2017 at 9:52 pm

יש תחליף לשמנת המתוקה? חלב/מים?

Reply
קרן אגם נובמבר 28, 2017 at 10:34 am

אפשר להשתמש בחלב

Reply

Leave a Comment