עוגיות

עוגיות טחינה ופיסטוק מקמח כוסמין מלא

ינואר 31, 2017 22 Comments

טחינה, זה בערך הדבר שאני אוכלת הכי הרבה.
לפני כמה שנים כשעשיתי שינוי רציני בתזונה שלי, לא השארתי לעצמי הרבה דברים לאכול
וטחינה היתה הצלה בשבילי.
עד לאותה תקופה היו לי תקופות עם טחינה, לפעמים אכלתי בלי סוף ולפעמים לא יכולתי לגעת.
אבל מאז השינוי שעשיתי, היא הפכה למצרך בסיסי ביום יום שלי.
אני קונה באופן קבוע את אותו סוג טחינה שמשיגים בכל מכולת ביפו, ולא מחליפה.

השבוע קיבלתי משלוח של קמח כוסמין מלא, חברה הציעה לי לקנות יחד כל אחת כמה קילו מחבר שלהם

מה שמוזיל משמעותית את מחירו, והופך את הקניה של הקמח המדהים הזה ללא מאוד יקרה.

אז בתקופה האחרונה אני קצת פחות ״מתקמצנת״ ומשתמשת בו יותר במאפים שונים,

כמו למשל בעוגיות האלו, עוגיות הטחינה המפורסמות, שאני מנשנשת בלי להתבלבל 10 כאלו בשלוש דקות.

במתכון הזה נעשה שימוש בחצי מהכמות בקמח כוסמין, והוספתי לעוגיות פיסטוק שנותן להן צבע וטעם

משגעים, והן כל כך קלות להכנה שתוך חצי שעה מהרגע שהתחלתם להכין אותן הן כבר אצלכם בפה:-)

עוגיות טחינה ופיסטוק מקמח כוסמין מלא/ 30-40 עוגיות קטנות

מצרכים:

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

120 גר׳ חמאה רכה

3/4 כוס ( 105 גר׳) קמח לבן רגיל

3/4 כוס ( 105 גר׳) קמח כוסמין מלא ( או כוסמין רגיל)

1/2 כוס ( 50 גר׳)  פיסטוקים טחונים או גרוסים דק

1/2 כוס טחינה גולמית

כפית אבקת אפיה

2 כפות סירופ מייפל

כפית תמצית וניל

קורט מלח

לעיטור:

1/4 כוס פיסטוקים קצוצים דק

מעט אבקת סוכר

אופן הכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים בנייר אפיה את תבנית התנור הגדולה.

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים סוכר וחמאה במהירות בינונית.

מוסיפים שאר החומרים ומערבלים עד שמתקבל בצק אחיד.

מגלגלים מהבצק כדורים קטנים ומניחים במרווחים קטנים בבתבנית.

בעזרת היד או גב כף מועכים מעט כל כדור לקבלת עוגיה פחוסה יותר.

מפזרים על כל עוגיה מעט פיסטוקים טחונים.

אופים למשך 13 דק׳, עד שהעוגיות מזהיבות מעט.

(אל תתפתו אפות אותן יותר, הן יוצאות מהתנור כשהן עדיין רכות אבל בזמן הצינון הן מתייצבות)

מוציאים , מצננים לחלוטין, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

 

 

 

 

 

 

Print Friendly

אולי תאהבו גם את...

22 Comments

ענת פברואר 1, 2017 at 10:03 am

מעולה. כל החומרים בהשג יד בבית, מושלם לסופ"ש.

Reply
ענת פברואר 1, 2017 at 10:05 am

מעולה.כל החומרים בהשג יד, מושלם לסופ"ש

Reply
יופי פברואר 1, 2017 at 10:17 am

היי האם הפיסטוק טבעי או קלוי?

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2017 at 10:24 am

טבעי לחלוטין 🙂

Reply
ייי פברואר 1, 2017 at 10:21 am

הי קרן,
מתה על טחינה והעוגיות נראות מעולה! בלי ביצים??? אז אפשר לטבען עם שמן זית במקום החמאה? אם כן, כמה? תודה!

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2017 at 10:39 am

תודה, בלי ביצים:-)
אפשר להמיר בשמן רגיל או בשמן קוקוס, לא סגורה על הטעם של שמן זית בעוגיות האלו.
שמן קוקוס אפשר כ 4 כפות

Reply
רות בן צור מרץ 13, 2017 at 9:11 am

קרן שלום ,
האם ארבע כפות שמן קוקוס נכון גם להמרה של 4 כפות שמן רגיל ?

Reply
שקד פברואר 1, 2017 at 10:37 am

הכנתי, כרגע יצאו מהתנור. הוספתי גם הם, כף דבש במקום מייל וקצת פחות סוכר. יצא מופלא! תודה רבה!!!

Reply
שקד פברואר 1, 2017 at 10:39 am

*מייל=מייל, הם=הל. סליחה:)

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2017 at 10:40 am

הבנתי 🙂

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2017 at 10:40 am

לא אמיתית:-)
ממש זריזה שמחה מאוד לשמוע.

Reply
רויטל פברואר 1, 2017 at 12:35 pm

אפשר להכין רק מקמח כוסמין מלא ללא קמח לבן?

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2017 at 12:39 pm

אצלי נוסו 2 גרסאות , אחת רק מקמח כוסמין מלא והשניה חצי חצי,
בגרסת הכוסמין בלבד לטעמי הן יצאו מעט יבשות יותר ופחות פריכות, אהבתי יותר את התוצאה של החציחצי,
אבל את יכולה בהחלט להכין רק מכוסמין הן עדיין מעולות

Reply
סיגלית פברואר 4, 2017 at 11:49 am

כל כך טעים!
כל מתכון שלך בול!
מחליפה את עוגיות הטחינה הקבועות שלי באלה..

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2017 at 6:42 pm

סיגלית תודה רבה! איזה כייף לעוגיות שלי

Reply
איריס פברואר 7, 2017 at 3:06 pm

הכנתי אתמול בערב. היום שוב כי נחטפו. מעולה!!!! הורדתי סוכר, הכנתי הכל כוסמין והוספתי כף קמח לבן שגם עליו אפשר היה לוותר, עם שמן קוקוס. פצצה

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2017 at 3:22 pm

מהממת

Reply
דפנה פברואר 17, 2017 at 11:51 am

אפשר להוריד את כל הסוכר? בשביל חברה שאוכלת רק ללא סוכר…

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2017 at 12:37 pm

לא ניתן להכין עוגיות ללא סוכר אבל ניתן להשתמש בתחליפי סוכר המצויים בשוק.
לצערי אין לי נסיון עם תחליפים, מצאתי לך כאן כמה מילים בנוגע להמרה אולי זה יעזור: http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/75/14589828/אוכל_ומשקאות/מתכונים

Reply
דפנה פברואר 17, 2017 at 1:44 pm

תודה רבה על שחזרת עם תשובה!
החברה לא אוכלת תחליפים כי לרוב זה לא בריא…
במקרה יודעת אם אי אפשר רק מבחינת הטעם או שזה משפיע על משהו אחר?

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2017 at 3:03 pm

לסוכר יש כמה וכמה תפקידים ראשיים..
הוא נותן לעוגיות ולמאפים בכלל רכות, צבע, מתפיח וכו..
אפשר להמיר חלק מכמות הסוכר במתכון בדבש או סילאן,
פרט לזה צר לי אבל אין לי פתרון.

Reply
רות בן צור מרץ 13, 2017 at 9:12 am

קרן שלום ,

האם ניתן להמיר את החמאה גם ב4 כפות שמן רגיל

Reply

Leave a Comment