עוגיותפסח

עוגיות מרנג שוקולד ועוגיות שקדים ללא קמח

מרץ 17, 2018 20 Comments
עוגיות מרנג שוקולד ללא קמח

עוגיות שקדים לפסח שעושים משאריות חלמונים

טרפת פסח קצת ממשיכה אצלי במטבח.

היום הכנתי עוגיות מרנג שוקולדיות לפסח, ונותרו לי חלמונים בצד.

אם יש דבר שאני לא יכולה לסבול זה לזרוק שאריות לפח.

אז באופן קבע אני מעבירה את השארית (חלבונים או חלמונים, מה שנשאר) לקופסא קטנה ולמקרר

ואני יודעת כבר מראש במה אשתמש בהם בהמשך היום.

בכל פעם שאני עושה את זה, אני שוכחת את החלמון/חלבון בקופסא במקרר ואחרי כמה ימים

זה פשוט הולך לפח.

כבר יש  בדיחה קבועה על חשבוני בבית שאני שומרת בצד דברים למוזיאון המקרר שלי.

הפעם, במהלך הכנת עוגיות המרנג שבהן נעשה שימוש בחלבונים בלבד,

החלטתי לנצל את החלמונים מיד, לפני שמישהו יזרוק אותם.

כשעוגיות המרנג היו בתנור כבר ערבבתי את החלמונים בקערה עם שאר המצרכים

והכנתי מהן עוגיות שקדים מארבעה מצרכים בלבד שמכינים בדקה בקערה, הכי קלות להכנה אבררר.

הבית היה עמוס בילדים השבת, כל אחד מהם התבקש בתורו להחזיק רגע צלוחית עוגיות קטנה ולהצטלם.

ובאופן רישמי אפשר לומר שאני מנצלת ילדים למטרות רווח.

מצד שני, הבית שלי מלא תמיד בילדים בגלל שאני כל היום אופה, אז הרווח הוא גם שלהם.

שתיים וחצי מילים על המתכונים:

1.את עוגיות המרנג אופים ומוציאים כשהן עדיין רכות, אחרת הלך עליהן. המרקם שלהן קריספי מבחוץ ורך מבפנים ואתם תמותו עליהן.

2.את עוגיות השקדים מוציאים אחרי 15 דק׳ גם אם הן נשארו כמעט באותו צבע ומרקם, אחרת הלך גם עליהן.יש להן מרקם מושלם שמזכיר לגמרי את עוגיות הבוטנים הקלאסיות של פסח רק יותר טעים.

2.5 מוכנים? גו.

עוגיות מרנג שוקולדיות ללא קמח/ כ-30 עוגיות

מצרכים למתכון:

3 חלבונים (ביצים גודל L)

1/2 כוס סוכר לבן

כף חומץ רגיל

כפית מחית/תמצית וניל

2 כפיות אבקת קקאו

80 גר׳ (1/2 כוס) שוקולד מריר קצוץ או שוקולד צ׳יפס

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 150 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

בקערת המיקסר במהירות בינונית גבוהה מקציפים חלבונים, וכמשתחילות להיוצר בועות קטנות מוסיפים חומץ

מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הסוכר בהדרגה.

מקפיצים 2-3 דק׳ עד לקבלת קצץ יציב ומבריק.

מוציאים את הקערה מהמיקסר ומקפלים פנימה בעזרת מרית 2 כפיות קקאו ומערבבים.

מוסיפים פנימה א השוקולד הקצוץ ומערבבים שוב.

עם כף, מעבירים לתבנית האפייה תלוליות מרנג ומניחים אותן במרחק קטן אחת מהשניה.

אופים כ 35 דק׳ עד שעוגיות יציבות מבחוץ אך לא קשות.

 

עוגיות מרנג שוקולדיות רכות

ילדה אוכלת אייפון מצלמת עוגיות

צוף היא האחיינית המהממת שלי

עוגיות שקדים לפסח/כ 12 עוגיות בינוניות

מצרכים למתכון:

3 חלמונים ( מביצים בגודל L)

1/2 כוס (100 גר׳) אבקת סוכר

קורט מלח

2 כוסות (200 גר׳) שקדים טחונים לאבקה

כפית מחית/תמצית וניל

לעיטור:

מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 150 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

בקערה טורפים היטב חלמונים ומוסיפים אבקת סוכר, טורפים שוב.

מוסיפים את תמצית הוניל, המלח ולבסוף את השקדים ומערבבים היטב.

בעזרת הידיים בוצעים  מבלילת הבצק כדורים בגודל כדור פינג פונג.

מניחים על תבנית האפייה.

אופים כ 15-20 דק׳ עד להזהבה קלה.

שימו לב שאפיית יתר מייבשת את העוגיות לחלוטין, וצבען לא משתנה הרבה.

אל תתפתו להשאיר אותן בתנור.

מצננים לחלוטין, מקשטים באבקת סוכר

עוגיות שקדים לפסח, ניצול שאריות חלמונים

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

20 Comments

גלית מרץ 18, 2018 at 3:49 pm

היי קרן המוכשרת! מחכה בקוצר רוח למתכונים שאת מעלה הם תמיד מעולים!! בקשר לעוגיות עם השקדים – את שמה את התנור על טורבו?

Reply
קרן אגם מרץ 18, 2018 at 3:55 pm

תודה רבה גלית! שימחת ממש.
לעולם לא אופה בטורבו, רק בחום עליון תחתון רגיל.

Reply
נועה מרץ 19, 2018 at 8:11 pm

היי קרן! חג אביב שמח!
האם יש לך הצעה למתכון ללא ביצים? או תחליף לחלמונים?
תודה:)

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2018 at 9:03 pm

הי נועה, את יכולה להמיר את הביצה בשמן קוקוס להתחיל עם 1/3 כוס ולראות איך יוצא. בהצלחה, חג שמח מאוד!
קרן

Reply
LIRAZ מרץ 25, 2018 at 7:56 am

שלום קרן!
האם במתכון אין שום שומן כמו שמן או חמאה? ואין חומר מתפיח כמו סודה לשתיה או א.אפיה? איך העוגייות תופחות?
אוהבת את המתכונים שלך בעיקר את הלהיט חלת בייגלה ירושלמי שיצא להיט!!!

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2018 at 8:18 am

תודה לירז על המחמאות, אין שומן כלל בעוגיות, עוגיות המרנג תופחות מפעולת הקצפת החלבונים כמו שצריך לפני הכנסתן לתנור, ועוגיות השקדים מקבלות שומן מהחלמונים, והן לא תופחות באפייה
כמעט.
שתיהן מצויינות. חג שמייח, קרן.

Reply
חן מרץ 29, 2018 at 1:07 pm

היי קרן,
אם אין לי חומץ בבית. יש משהו שאפשר לשים במקומו בעוגיות מרנג?
תודה על המתכונים!

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2018 at 2:22 pm

את יכולה להמיר את החומץ במיץ לימון באותה הכמות .
בהצלחה, חג שמח!

Reply
חן מרץ 29, 2018 at 6:24 pm

תודה רבה!!! חג שמח 🙂

Reply
תמר מרכוס מרץ 29, 2018 at 3:42 pm

כל מעשי ידיך נפלאים קרן, חג שמח!

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2018 at 4:17 pm

תודה רבה תמר וחג אביב שמייח

Reply
הדר מרץ 29, 2018 at 8:37 pm

חג שמחח. לדעתך פרג טחון ישתלב באחת מהעוגיות? חשבתי על השוקולד..

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2018 at 10:31 pm

נראה לי שכן 🙂

Reply
בבא כהן אפריל 2, 2018 at 5:39 am

הכנתי את העוגיות ביום ראשוןבשבוע שעבר, הקפאתי. עשיתי 5 סוגים של עוגיות לפסח. העוגיות האלה פשוט נטרפו, ועשיתי מתכון כפול של שניהם. אהבו במיוחד את עוגיות השוקולד. קראנו להם עוגיות עננים. מחר חייבת להכין שוב.

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2018 at 9:39 am

תענוג גדול לשמוע! תודה רבה והבמשך חג שמח

Reply
שיר אפריל 3, 2018 at 1:59 pm

חג שמח, מה המרקם של עוגיות השקדים? בעבר הכנתי (מתכון אחר) והן יצאו במרקם ׳חולי׳ משהו.
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2018 at 2:19 pm

המרקם שלהן דומה למרקם עוגיות בוטנים קלאסיות של פסח רק בטעם שקדים.
הן מעולות

Reply
שיר אפריל 3, 2018 at 2:33 pm

הולכת על זה! תודה.

Reply
מיכל אפריל 12, 2018 at 7:31 pm

קרן רציתי לשאול מה התפקיד של בחומץ במרנג..

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2018 at 7:57 pm

החומץ תורם לייצוב התערובת, הקצת בעזרתו יהיה יותר עמיד, אפשר להמיר אותו במיץ לימון אם אין חומץ רגיל.

Reply

Leave a Comment