ט״ו בשבטעוגיות

עוגיות פלורנטין לט"ו בשבט

ינואר 15, 2014 2 Comments

אני שייכת לגמרי לצד של אלו שלא אוהבים צימוקים,

זה אומר שאני גם לא אוהבת  חמוציות.

משהו במרקם שלהם לא בא לי טוב ונעים בפה.

בעוגות בחושות,עוגות שמרים  וכו, אני אפרק  את העוגה לחתיכות קטנות עד שאוציא את כל הצימוקים,

ורק אז אוכל.

אמא שלי היתה מכינה כדורי שוקולד עם צימוקים( שזה הכי לא לא מבחינתי) והיתה מופתעת כל פעם מחדש

שאמרתי לה שזה לא טעים לי ואני לא אוהבת. זה בגלל שאמא שלי כל כך אוהבת צימוקים.

כשהכנתי את הפלורנטינים האלו, היה ברור שלכבוד ט"ו בשבט אני משלבת בהם צימוקים וחמוציות

ככה שיהיה שמח.

מה אני אגיד לכם? כנראה התבגרתי, כי זה טעים לי גם ככה, ואפילו מאוד!

בזמן הצילום חיסלתי תבנית שלמה לבד.

מקורן של העוגיות בפירנצה איטליה, בארץ קוראים להן גם עוגיות תחרה.

הן דקיקות וקרנצ'יות, וטבולות בשוקולד מריר.

תענוג.

הכמויות במתכון מצויינות בגרמים, כך היה לי נח יותר לעבוד אבל אם אין לכם משקל מטבח

אפשר למדוד חצי כוס מכל דבר, אפשר להחליף את הפקאנים והשקדים בכל סוג אגוז אחר

לשלב ולהוסיף פירות יבשים אחרים על פי טעמכם האישי.

עלים

עוגיות פלורנטין/ כ-20 עוגיות

חומרים לעוגיות:

60 גרם פקאנים קצוצים

35 גרם חמוציות

35 גרם צימוק בהיר

60 גרם שקדים שלמים קלופים וקצוצים

35 גרם חמאה

3 כפות סוכר חום

3 כפות קמח

3 כפות דבש

3 כפות שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל – 180 מעלות

בסיר קטן ממיסים על אש בינונית חמאה וסוכר, מוסיפים דבש ושמנת מתוקה ומערבבים  עד לקבלת תערובת אחידה

מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את תערובת הפירות.

מוסיפים קמח ומערבבים היטב כך שכל הפירות  יהיו מצופים היטב.

בעזרת שתי כפיות מניחים מהתערובת על גבי תבנית התנור מרופדת בנייר אפיה.

(תזדקקו לפחות לשתי תבניות)

משטחים מעט בעזרת גב הכפית או כף  את העוגיות

מכניסים לתנור ואופים כ – 10 דקות

מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.

ממיסים 100 גרם שוקולד מריר, טובלים את הצד השטוח של העוגיות בשוקולד

מניחים כשהצד הטבול בשוקולד כלפי מעלה, ומניחים לצינון מוחלט, אפשר גם במקרר.

*ניתן לאחסן בקופסא סגורה במקרר או במקפיא

רצוי להפריד בין השכבות עם נייר אפיה שלא יידבקו זו לזו

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

2 Comments

תמי ינואר 25, 2017 at 11:27 am

ב"ה

שלום אגם,

האם אפשר ללא שמנת מתוקה וללא חמאה?
אפשר להמיר בשמן ולהשתמש בשמן קוקוס במקום שמנת מתוקה?
כמה שמן?
בתודה

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2017 at 12:18 pm

הי תמי
את השמנת המתוקה את יכולה להמיר בקרם קוקוס באותה הכמות או בשמנת צימחית , לא שמן קוקוס.
את החמאה תמירי במחמאה או שתנסי עם שמן קוקוס 25 גר׳ אבל טרם ניסיתי גרסא כזו, אז אשמח לדעת איך יצא .

בהצלחה.

Reply

Leave a Comment