עוגיות

עוגיות שוקולד צ׳יפס שוקולד לבן ופיסטוק

מאי 28, 2016 7 Comments

_MG_6249

 

מי זוכר את לשונות החתול שהיו מוכרים פעם?
לדעתי זה כבר לא קיים היום ( או שכן ? ספרו לי על זה)
כשהייתי ילדה, היתה חנות קפה ברחוב שמוביל לתחנה מרכזית בנתניה, שמכרו בה קפה מכמה סוגים
והיו להם על הדלפק כמה סוגי שוקולדים במשקל
אחד מהם היו לשונות חתול שוקולד לבן
זו היתה תחנה קבועה שלי בדרך לאוטובוס


ליד זה היתה חנות של נעלי איספדריל, כל שבוע קניתי לי זוג בצבע אחר
ומשם ישר לחנות של קוקי מן בתחנה מרכזית עליה סיפרתי בפוסט אחר, בה קניתי עוגיות ״חומיות״.
הייתי נכנסת לחנות הקפה, משתכרת מריח הקפה המדהים עוד מהמדרכה,
וקונה במשקל לשונות חתול שהיו עוטפים לי בשקית נייר.
זה היה שוקולד לבן איכותי, או לפחות ככה היה נדמה לי
הייתי אוכלת אותם אחד אחד עד שנמסו לגמרי בפה

 

אז למה כל הסיפור? כי אני מתה על שוקולד לבן
אבל טוב, איכותי, ולא כזה שמוכרים למשל בשקיות השקולד צ׳יפס בסופרים
אותו אני לא יכולה לסבול, לא את הריח ולא הטעם שלו.

בגלל זה, אם אתם מכינים את העוגיות האלו
אתם תקצצו שוקולד לבן ולא תיקנו נטיפי שוקולד צ׳יפס לא טעימים מהסופר
אחרת הן פשוט לא יהיו טעימות מספיק כמו שהן טעימות לי:-)

הן קריספיות ומתוקות
הן לא דיאטטיות
אי אפשר להוריד מהן את כמות הסוכר והחמאה
כלומר אפשר אבל אז הן יהיו עוגיה אחרת לא?

ורק שתדעו שכשאני כותבת שהן נשמרות בקופסא אטומה 3-4 ימים, אני מתכוונת שיש מצב שאצלכם.
כי אצלי לא
אצלי הן מתחסלות בכמה שעות אלא אם כן אני מחביאה אותן
ואז שוכחת שהחבאתי, והלך עליהן.

עלים

עוגיות שוקולד צ׳יפס פיסטוק ושוקולד לבן/ כמות ל 35-40 עוגיות

חומרים:

כוס סוכר חום בהיר מסוג דמררה
1/4 כוס סוכר לבן
150 גרם חמאה רכה רכה
כוס ורבע קמח לבן רגיל
1/2 כפית א.אפיה
גרגרי וניל מחצי מקל/ או כפית תמצית וניל איכותית
כוס פיסטוקים טחונים
1/4 כפית מלח
150 גרם שוקולד לבן קצוץ

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות
מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ( תתכוננו לכמה סיבובים כאלו)
בקערת המיקסר מערבלים 2 סוגי סוכר וחמאה למשך כדקה עד לקבלת מרקם משחתי
מוסיפים תמצית וניל, אבקת אפיה, קמח, מלח ולבסוף פיסטוקים טחונים ומערבבים
מוסיפים שוקולד לבן קצוץ ומערבבים מעט שוב.

בעזרת 2 כפיות מניחים תלוליות של בצק על גבי נייר האפיה ושומרים על מרווחים של 2-3 ס״מ
כיון שהעוגיות משטחות במהלך האפיה ( ואת זה אנחנו הכי אוהבים!)
מכניסים לתנור ואופים כ 15-17 דק עד שהעוגיות מקבלות צבע זהוב עמוק
מוציאים ומצננים על רשת אפייה, ואוכלים רק אחרי צינון מלא!

-את העוגיות שומרים כ 3-4 ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר
-אפשר להמיר את הפיסטוקים בכל סוג אחר של אגוז שאתם אוהבים
– את השוקולד הלבן אפשר להמיר או לשלב עם שוקולד חלב/מריר קצוץ

_MG_6258

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

7 Comments

רותי יוני 24, 2016 at 3:27 pm

שלום קרן! התוודעתי ממש עכישו לבלוג הממם שלך ובא לי להיכן הכל!!!
פשוט מקסים, לגבי העוגיות מדובר בסוכר חום כהה או סוכר חום בהיר דמררה?
תודה!!!

Reply
קרן אגם יוני 24, 2016 at 3:57 pm

שלום רותי, שמחה שאת פה, הכוונה לסוכר חום בהיר דמררה, תודה על ההערה אתקן במתכון , בהצלחה!

Reply
סיגלית נובמבר 11, 2016 at 4:49 pm

קרן שלום,
העוגיות יצאו מהתנור ובכלל לא השתטחו..
אין ביצים במתכון, זו טעות?

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2016 at 10:02 pm

הי סיגלית
אין ביצה במתכון, האם הכנת אותן בדיוק על פי הכמויות שרשומות במתכון?
קיררת במקרה את הבלילה לפני כן?

Reply
סיגלית נובמבר 11, 2016 at 11:53 pm

בדיוק אותו דבר, בלי לקרר. הבצק יצא יבש.

Reply
עדי יוני 26, 2017 at 8:15 pm

ניסיתי יותר מפעם אחת והן מדהימות!
תודה:)
נראה לך שאפשר לשמור את הבצק במקפיא?

Reply
קרן אגם יוני 27, 2017 at 6:56 am

תודה רבה, שמחה לשמוע עדי.
אין בעיה להקפיא את הבצק ולאפות מאוחר יותר (מקסימום אחרי שבועיים-שלושה), לעטוף אותו היטב בניילון נצמד.
ההפשרה תעשה במקרר ולא בחוץ, ועדיף לילה, כך יהיה נח יותר עבוד עם הבצק לאחר הפשרתו.
בהצלחה.

Reply

Leave a Comment