עוגיות

עוגיות שוקולד צ׳יפס פרג ושיבולת שועל מקמח שיפון

נובמבר 10, 2016 10 Comments

בזמן האחרון המתבגרת הבכירה (יש שתיים בבית!)
מכריזה כל יום בשעת אחר הצהריים מאוחרת שהיא נכנסת למטבח לאפות עוגיות,
פותחת את אחד מספרי האפייה הרבים שעומדים לרשותה ומכינה לנו עוגיות מעולות
אני מעריצה אותה על זה
הכל בקלילות, עם אילתורים ובלי לחץ בכלל


קוראת לי להתייעץ מדי פעם ונוזפת בי כשאני מתחילה להשתלט-ואני שתלטנית נורא!
השבוע הכינה עוגיות מקמח שיפון במקום קמח מלא בטעות והן יצאו כך כך טעימות שהחלטתי להכין מהן גרסה משלי

הן יוצאות במרקם קצת צ׳ואי ואפשר לשחק ולשנות אותן והן עדיין יישארו מעולות ( ראו למטה בהערות שלי)

 

עלים

עוגיות שוקולד צ׳יפס פקאן פרג ושיבולת שועל מקמח שיפון מלא/ כמות לכ 30-35 עוגיות

 

img_1462

מצרכים למתכון:

100 גר׳ חמאה רכה רכה
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר חום בהיר
2 כפות סילאן
ביצה גודל L
כוס (125 גר׳) קמח שיפון מלא

1/4 כפית מלח גס אטלנטי

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כוס (100 גר׳) שיבולת שועל
100 גרם שוקולד מריר קצוץ או 1/2 כוס שוקולד צי׳פס מריר
1/4 כוס( 17.5 גר׳) פרג טחון
1/2 כוס (100 גר׳) פקאנים קצוצים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה

(טנק גוד שיש לי תנור גדול במיוחד וסליחה על השויץ)

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים היטב חמאה מלח וסוכר חום למשך 2-3 דק׳

עד לקבלת תערובת מעט תפוחה

מוסיפים ביצה ואת הסילאן ומעבדים שוב עד שהתערובת במרקם חלק

מוסיפים קמח, אבקת אפיה ואבקת סודה לשתיה וומערבבים מעט

מוסיפים שיבולת שועל ומערבבים ממש מעט שוב

לבסוף מוסיפים את השוקולד המריר הפקאנים והפרג ומערבבים שוב

תתקבל תערובת רכה וקרמית.

מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג

משטחים מעט כל כדור בין שתי הידיים ומניחים בתבנית

שומרים על מרווחים קטנים בין העוגיות (הן משתטחות במהלך האפייה)

אופים את העוגיות כ 10-12 דק׳ עד שהן מתחילות להזהיב בשוליים

מוציאים את העוגיות (אפילו שהן במרקם רך, בעיקר במרכזן)

במהלך הקירור הן מתמצקות מעט וחבל שייסבלו מאפיית יתר.

מצננים לחלוטין לפני שאוכלים

img_1443

עליםהערות שלי:

-ניתן להמיר קמח שיפון מלא בקמח מלא רגיל, קמח כוסמין או קמח לבן

-אפשר לוותר על הפרג אם אתם לא אוהבים ( אבל למה?? אני מתה על המרקם הגרגירי שלו)

-אפשר לשלב שוקולד מריר עם שוקולד לבן או שוקולד חלב

-ניתן להשתמש בכל סוג אגוזים אחר כמו אגוזי מלך, אגוזי לוז ואפילו פיסטוקים

-את הסוכר החום ניתן להמיר בסוכר לבן באותה הכמות

img_1451

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

10 Comments

אפרת נובמבר 10, 2016 at 8:18 pm

הצילומים שלך מעלפים קרן

Reply
קרן אגם נובמבר 10, 2016 at 9:08 pm

איזה כייף לי תודה אפרת יקרה 🙂

Reply
לורה נובמבר 11, 2016 at 5:12 pm

קניתי קמח שיפון מלא לא מזמן ומאז מחפשת מה לעשות איתו! עכשיו יש!
הכנתי כרגע (בלי הפרג) ויצא לי מעולה

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2016 at 5:15 pm

זה משמח מאוד! תודה לורה ושבת שלום

Reply
ענת נובמבר 12, 2016 at 9:49 am

עוגיות מושלמות 🙂 הלכה הדיאטה השבוע

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2016 at 7:48 am

איזה כייף שיצאו לך מושלמות! דיאטה זה רק משבוע הבא 🙂

Reply
אייל נובמבר 14, 2016 at 4:06 pm

הי קרן,
אחלה בלוג ואחלה תמונות 🙂
כמה עוגיות יוצאות בערך מהכמות הזאת?

שכן מחוף גבעת עליה

Reply
קרן אגם נובמבר 14, 2016 at 4:16 pm

הי אייל איך אני אוהבת ששכנים פה!
סביב ה 30-35 עוגיות 🙂
בהצלחה ותבוא לבקר עוד

Reply
שרה שמואל פברואר 5, 2017 at 9:22 pm

היי קרן,
הכנתי את העוגיות האלה עם בתי והן יצאו כל כך טעימות…
מלא דברים טובים יש פה, ממש אהבנו ואימצנו בחום 🙂
מתכון מצויין !
תודה

Reply
קרן אגם פברואר 6, 2017 at 7:01 am

תודה שמחה שאהבתם

Reply

Leave a Comment