מתכונים כלליעוגות בחושותעוגות פרי

עוגת אגסים וניל ושקדים

נובמבר 3, 2016 21 Comments

פתאום הבנתי שהגיע הסתיו

ואין לי מספיק בגדים לחורף

גם לא לילדים

והגדולה נוסעת לפולין

ומחשיך נורא מוקדם שזה הזוי

ואני לא כל יום בים

מה שאומר שלא מסתדר לי השיער

ואז אני עצבנית נורא

אז מצאתי פתרון

והתחלתי לגלוש על גלים ( שיעור אחד בינתיים)

וסאפ (זה כבר יותר ברצף)

וגיליתי את אמריקה בערך

תאחלו לי בהצלחה!

חוץ מזה הכנתי עוגת אגסים, שראיתי כאן

והתעלפתי מהיופי

הכנתי אותה  לאירוע של חברים בגרסא קצת שונה

רק ששכחתי לקלוף את האגסים

img_0606 וגיליתי את זה מיד אחרי שהיא יצאה מהתנור

ובכל זאת הבאתי אותה לחברים ואכלו את כולה

ולא הספקתי אפילו לטעום ממנה.

היום הכנתי אותה שוב (הפעם לא שכחתי לקלוף את האגסים )

img_0804

 

 

והיה לי ולה סשן צילום מפנק במיוחד בבית

הריח שיגע ושיכר אותי ואחרי חצי שעה של צילומים הבנתי ששכחתי לפדר אותה באבקת סוכר

img_0817

 

img_0822

פידרתי אותה כהלכה והיא נראתה מיד כמו שבת המלכה

img_0868

חתכתי לי פרוסה, הכנתי כוס תה

img_0877

נתתי ביס

והחלטתי פה אחד שזו עוגה פשוט מדהימה

כזו שאני ממש רוצה שתכינו

(אגסים מבושלים בעוגה זה פשוט גאוני)

עלים

עוגת אגסים וניל ושקדים/תבנית עגולה 24 ס״מ

 

מצרכים למתכון

לבישול האגסים:

6-7 אגסים לא רכים ( תבחרו כאלו שיש להם צ׳ופצ׳יק של גבעול למעלה ליופי)

ליטר מים

כוס וחצי (300 גר׳) סוכר

קליפת לימון ומיץ מלימון אחד

1/2 כפית אבקת קינמון

מקל וניל שלם

לעוגה:

200 גרם חמאה רכה

3 ביצים גודל L

כוס ורבע (250 גר׳) סוכר לבן

1/2 כפית תמצית וניל

כוס (100 גר׳) שקדים טחונים לאבקה

כוס וכף (150 גר׳)  קמח לבן רגיל

כפית אבקת אפיה

3/4 מיכל יוגורט 3%

2 כפות חלב

לעיטור:

3 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

בעזרת קולפן קולפים את האגסים עד הקצה העליון ומשאירים את הגבעול

בעזרת סכין מישרים כל חלק תחתון של אגס, כך שיוכל לעמוד

עם אותה סכין מנקים בעדינות את פנים האגס כדי להוציא את הגרעינים

בסיר בינוני (כזה שיכול להכיל בתוכו את כל האגסים עומדים)

מחממים מים, סוכר, גרידה ומיץ לימון, קינמון ומקל וניל ומביאים לרתיחה

מכניסים פנימה את כל האגסים כך שיעמדו אחד ליד השני

(לא נורא אם לא עומדים ישר לגמרי)

מביאים שוב לרתיחה ומבשלים על אש בינונית עוד כחמש דק עד שהם מעט מתרככים

מסננים את המים ומניחים את האגסים בצד לצינון

מחממים תנור ל 160 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים היטב

בקערת המיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה בינונית מערבבים היטב חמאה רכה וסוכר
מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים

מוסיפים תמצית וניל ויוגורט וממשיכים לערבב

מוסיפים אבקת שקדים, קמח ואבקת אפיה ומערבבים שוב

לבסוף מוסיפים חלב ומערבבים

מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים

מניחים את האגסים עומדים  לתוך תערובת העוגה, ולוחצים אותם בעדינות פנימה

מכניסים לתנור ואופים כ 45-55 דק׳ עד שקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים עליו

שימו לב שזמן האפיה בין תנור לתנור משתנה ויש להיות עם אצבע על הדופק כבר לאחר 30-35 דק

מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים

היא מצויינת גם כשהיא מעט חמימה וגם לאחר צינון מלא

את העוגה שומרים במקרר עטופה היטב כשלושה ימים

img_0879

 

img_0884

img_0887

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

21 Comments

חגית נובמבר 5, 2016 at 8:18 am

מה עם הביצים?

Reply
קרן אגם נובמבר 5, 2016 at 9:17 am

הוספתי עכשיו במתכון, תודה על ההערה

Reply
מור ינואר 7, 2017 at 11:22 am

נראית מעולה!!
אפשרי להחליף את היוגורט בשמנת חמוצה? ואם כן, בכמה גרם להשתמש?

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2017 at 11:34 am

בטח, באותה הכמות בדיוק, 3/4 מיכל
בהצלחה!

Reply
רועי ינואר 11, 2017 at 9:36 pm

הי קרן , איזה כמות זה 3/4 מיכל יוגורט?

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2017 at 9:51 pm

3/4 מיכל=3/4 גביע יוגורט שזה 150 מ״ל

Reply
עינת רוט ינואר 13, 2017 at 9:55 am

היי קרן,
את פשוט הורגת אותי כל פעם מחדש… עם התמונות האלו והכתיבה הזו שתמיד מפתיעה, מרגשת ומעניינת. זו הזדמנות סוף סוף להגיד זאת, מקוראת אדוקה.
ועכשיו לענייני העוגה- האם אפשר להפוך אותה לפרווה בצורה סבירה או שלוותר מראש? בא לי להכין להיום בערב אבל יש לי שומרי כשרות הפעם.. המון תודה וסופ"ש מקסים שיהיה.

Reply
קרן אגם ינואר 13, 2017 at 11:20 am

תודה על המילים המקסימות עינת!
אין בעיה להפוך את העוגה לפרווה, את יכולה להמיר חמאה בכוס שמן, ואת היוגורט או בשמנת צימחית או בקרם קוקוס באותה הכמות בדיוק

Reply
פלוני_אלמונית ינואר 14, 2017 at 12:56 pm

שלום קרן עשיתי אתמול את העוגה ומאד התלהבו ממנה… אך..האגסים היו קשים עדיין האם צריך לבשל אותם עד שהם רכים מאוד?
תודה רבה
עכשיו מתחילה להכין את עוגת שוקולד מרנג

Reply
קרן אגם ינואר 14, 2017 at 1:23 pm

הם צריכים להיות רכים אבל לא מאוד כיון שהם ממשיכים להתבשל בתוך העוגה בתנור, אולי לא בישלת אותם מספיק זמן?

Reply
עמית פברואר 9, 2017 at 9:00 pm

יצא ממש טעים. תודה רבה על מתכון מעולה! נ.ב החלפתי לשמנת חמוצה(כי זה מה שהיה לי) ואת האגסים חציתי ופרסתי.

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2017 at 9:06 pm

נשמע מעולה! אני סקרנית לראות איך היא נראית כשהאסים חתוכים:-)

Reply
סתיו אוגוסט 23, 2017 at 1:24 am

היי קרן, אני מתכננת להכין השבוע עוגת אגסים ושקדים וראיתי גם את המתכון הזה וגם את המתכון שכתבת למאקו. אם אני רוצה שלעוגה יהיה טעם ונילי ושהאגסים יהיו מבושלים אבל חתוכים לקוביות קטנות ולא לחצאים – איזה מתכון עדיף לי? הבנתי שההבדל הוא רק בחמאה לשמן ובכמויות הקמח.

Reply
קרן אגם אוגוסט 23, 2017 at 8:42 am

האמת ששתיהן מצויינות, את יכולה להכין את העוגה ממאקו ולבשל את האגסים עם וניל, או להכין את העוגה מהבלוג ולחתוך אותם אחרי בישול, בכל אופן שימי לב לבשל מעט כדי שלא יהפכו רכים מדי ויתפרקו.

Reply
סתיו אוגוסט 23, 2017 at 3:24 pm

תודה רבה,אעדכן איך יצאה 🙂

Reply
סתיו אוגוסט 26, 2017 at 11:18 pm

עדכון- העוגה יצאה מדהיםם! עשיתי סוג של שילוב בין המתכונים עם התאמות שלי ועבד! תודה 🙂

Reply
קרן אגם אוגוסט 27, 2017 at 9:08 am

שמחה לשמוע סתיו, תודה על העדכון:-)

נטע אוקטובר 4, 2017 at 1:47 pm

הכנתי את העוגה כרגע, בגרסת הפרווה (משפחה רגישה ללקטוז) ויצא מקסים.
גבוהה וחגיגית.
פיזרתי מעל המון שקדים פרוסים מולבנים והיא יצא מהמם!
אחלה של מתכון 🙂

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2017 at 1:54 pm

נשמע מושלם.
יש תמונה? אפשר להעלות לפייס של נשואה למאפייה
או לתייג אותי באינסטוש:-)
סקרנית לראות

Reply
נטע אוקטובר 4, 2017 at 2:09 pm

יש תמונה בהחלט אבל אני מהבודדים ככל הנראה שאים להם פייסבוק או איסטגרם.
רוצה במייל? 🙂

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2017 at 3:53 pm

אשמח מאוד
Kerenagam@gmail.com

Reply

Leave a Comment