עוגות גבינהקינוחים

עוגת ביסקוויטים בוואריה

אפריל 11, 2018 20 Comments
עוגת ביסקויטים בוואריה

עוגת ביסקויטים בוואריה

לקראת יום ההולדת שלי בסוף החודש, ולקראת יום העצמאות שמתי לב ש:

1.אני מתכננת דברים מראש בהצלחה, שזה ממש הישג, כי פעם היתה לי בעיית מחוייבות קלה.

זה כולל הכנת עוגות לבלוג בזמן הנכון לפני החג, וגם תכנון מוקדם ומאורגן של

אירועים, למשל על האש ביום העצמאות.(ותודה לאפליקציות פפר פיי/ביט

שמאפשרות לפתוח קופה ולהעביר כספים אחד לשני, זה גאוני)

2. אני משתמשת במילים שמעולם לא השתמשתי בהם, וכשאמא שלי השתמשה בהם היא נראתה לי ממש זקנה.

3.אני ממש אמיצה לאחרונה, וזה מתבטא בזה שהכנתי עוגה שכוללת 2 דברים שנמנעתי מהם עד היום: (ואין לי מושג למה)

ג׳לטין, ושקף לעוגה. תכלס, היה קטן עליי והייתי אמורה לדעת את זה.

(אל תפחדו משימוש בג׳לטין, זה רק נשמע מפחיד, וזה ממש ממש פשוט)

לקראת יום העצמאות, חיברתי בין שתי אהבות מתוקות שלי, שהכי הכי ישראליות בעיניי.

עוגת ביסקוויטים וקרם בוואריה חברו לעוגה אחת משגעת, טעימה טירוף!

אני הכי חובבת קינוחים של פעם, ואם אלך למסעדה שמגישים בה בוואריה או קרם קרמל (פלאן) אני לא אצא בלי לטעום.

את המתכון לקרם בוואריה לקחתי מספר האפיה של כל הזמנים ״עוגות לכל עת״ של נירה שויאר,

עשיתי בו כמה שינויים והתאמות כדי שהעוגה תתאים לתבנית עגולה גדולה יותר, וגם, הצצתי בבלוג של לייזה פאנלים

אהובתי הניצחית, כי ידעתי שאפשר לסמוך עליה בקיצור תהליכים.

כמו שלייזה אמרה בפוסט שלה על הבוואריה, העוגה צוברת המון כלים, ואני מקוה שיש לכם מדיח,

וגם…אי אפשר להפסיק לאכול אותה, והמילה ליישר עוגה, הומצאה לגמרי בשביל עוגות מהסוג הזה.

אם אתם לא שומרי כשרות, ואתם לוקחים את העוגה איתכם לעל האש, אני ממליצה לשנע אותה בתוך התבנית מכוסה,

ואת התבנית להכניס לציידנית מלאה בקרח.

את סירופ השוקולד והאגוזים אתם יכולים לפזר במקום.

אם אתם שומרי כשרות ולא תאכלו עוגה חלבית מיד אחרי הבשר, בסוף הפוסט תמצאו  גם גרסת פרווה לעוגה.

ועכשיו לעבודה.

עוגת ביסקוויטים בוואריה/תבנית עגולה 24 ס״מ

 

מצרכים למתכון:

לבסיס הביסקוויטים:

25 ביסקוויטים מסוג פתי בר

1/3 כוס חלב

לקרם בוואריה:

2 כוסות חלב קר

1 שקית ג׳לטין של 25 גר׳

5 ביצים גודל L מופרדות לחלבונים וחלמונים

כוס (200 גר׳) סוכר לבן

1.5 כפות קמח לבן

2 כפות ברנדי

כפית וחצי מחית/תמצית וניל (אני השתמשתי במקל וניל גדול)

2 גביעי שמנת מתוקה להקצפה (500 מ״ל)

3.5 כפות אבקת סוכר

לעיטור:

1/2 כוס (50 גר׳) אגוזי מלך קצוצים דק

סירופ שוקולד (מוכן, ברור, זה הכי נוסטלגי וטעים שיש)

אופן ההכנה:

בסיר קטן, שופכים חלב על הג׳לטין ומערבבים מעט.

מעבירים לאש קטנה בינונית ומבשלים תוך כדי ערבוב כמעט עד להרתחה ועד שהג׳לטין נמס.

מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.

בקערה נוספת מערבבים חלמונים עם 1/2 כוס סוכר לבן, קמח, ברנדי ומחית/תמצית וניל,

עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד.

במיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה, כשמוכן מעבירים לקערה נקיה ומכניסים למקרר.

שוטפים ומייבשים היטב את קערת המיקסר ומקציפים חלבונים עם חצי כוס סוכר , עד לקבלת קצף יציב כ 3-4  דק׳.

מאחדים את תערובת החלמונים עם תערובת הג׳לטין (תוודאו שהיא הצטננה)ומערבבים.

לאחר מכן מאחדים את תערובת החלמונים ותערובת החלבונים בתנועות קיפול עדינות עד שמתקבלת

תערובת אחידה, אל תבהלו היא נוזלית יחסית.

לבסוף מוסיפים פנימה ומקפלים את הקצפת, עד לקבלת תערובת אחידה.

משמנים מעט את דפנות התבנית, ומצמידים לדפנות שקף . (אפשר להצמיד לדפנות גם בעזרת מעט מים)

אם אין לכם שקף, אתם יכולים להניח רצועות נייר אפיה זה גם בסדר.

טובלים ביסקוויטים בחלב ומתחילים לסדר בתחתית התבנית, אם זו תבנית עגולה,

תצטרכו לשבור חלק מהם רק תוודאו שהם מכסים את התחתית.

עוגת ביסקויטים

מעבירים 1/3 מכמות הקרם מעל הביסקוויטים ומיישרים מעט בעזרת פלטה, או גב כף.

חוזרים שנית על הפעולה, מניחים מעל הקרם שכבה נוספת של ביסקוויטים, ומעל זה 1/3 נוסף מהקרם.

מיישרים שוב. מסיימים בשכבה נוספת של ביסקוויטים ומעליה שכבת קרם.

מכסים את התבנית בניילון נצמד או בנייר כסף ומכניסים למקרר, לקירור והתייצבות ללילה או ל 6 שעות לפחות.

לאחר שהעוגה התייצבה, מחלצים מהתבנית, מסירים את השקף, ומעבירים לצלחת הגשה.

מקשטים בסירופ שוקולד ומפזרים אגוזים קצוצים.

בתאבון.

הערות למתכון:

**לגרסת פרווה ממירים את החלב בחלב סויה ואת השמנת המתוקה בשמנת צימחית או בקרם קוקוס.

**אפשר להניח ביסקוויטים רק בתחתית, ומעל זה את כל הקרם במקום עוגת שכבות.

ואפשר להחליף בביסקוויט שוקולד ואפילו בעוגיות אוריאו.

**את הקמח אפשר להמיר באותה הכמות באבקת פודינג וניל.

פרוסת עוגה ביסקויטים

עוגת בוואריה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

20 Comments

ירדנה אפריל 12, 2018 at 6:23 pm

וואי וואי זה נראה מושלם

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2018 at 6:29 pm

תודה ירדנה, זה טעים כמו שזה נראה 🙂

Reply
יפית נחשון אפריל 13, 2018 at 9:42 pm

יאמי
האם יש מתכון ללא ביצים חיות?

Reply
קרן אגם אפריל 13, 2018 at 10:59 pm

תחפשי בגוגל מתכון לבוואריה בלי ביצים, את יכולה להכין את הקרם ממתכון אחר עפי המתכון הזה כעוגת ביסקויטים.
אני באופן אישי לא ניסיתי .

Reply
Ilanit אפריל 14, 2018 at 11:18 am

קרן הי, רעיון מקסים, חייבת להכין! יש לי שאלות, במתכון מצוין 5 בייצים ובהסבר רשום 4 חלמונים. האם זאת טעות או שבחלמון אחד לא משתמשים? לגבי הגלטין בקופסא יש 2 שקיות האם משתמשים בשקית אחת, מכיון שציינת משקל וזה המשקל הכולל של 2 שקיות.
תודה רבה וחג עצמאות שמח

Reply
אלעד אפריל 19, 2018 at 11:16 am

מצטרף לשאלה של אילנית לגבי 5 ביצים ורק 4 חלמונים….

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2018 at 5:00 pm

הי אלעד
זה כבר תוקן מזמן במתכון, אשמח אם תאיר את עיני איפה ראית את היום.
ואם כן זו טעות וכמובן הכוונה לחמישה חלמונים

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2018 at 5:02 pm

הי אילנית פספסתי את התגובה שלך, מקוה שזה לא מאוחר מדי.
היתה טעות במתכון והכוונה כמובן לחמישה חלמונים.
לגבי הגלטין אני קונה בשקית אחת של 25 גרם, לדעתי אם קנית חבילה עם 2 שקיות כל אחת שוקלת 14 גר ואז משתמשים בחבילה וחצי.
כתוב על האריזה בטוח משקל השקיות.

Reply
סיסי אפריל 14, 2018 at 11:38 am

קרן יקרה,
ראשית, מזל טוב (מוקדם) ליומולדת. ברכות חמות ואיחולים לעוד הרבה שנים מתוקות ויצירות מתוקות ומדהימות.
וואוווווווו……….. איזו עוגה נוסטלגית עם חידוש למאה ה-21…… רעיון נפלא ליום העצמאות (חגי הכי שמח שיש לנו), אז שיהיה חג עצמאות שמח גם כן :-)…. והמון תודות על מתכון נפלא כמו כל המתכונים האחרים שלך.

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2018 at 6:31 pm

תודה סיסי! כייף לשמוע ממך תמיד.
חג עצמאות שמייח.

Reply
ניצה ה אפריל 15, 2018 at 9:50 am

רעיון נהדר.מניחה שיעבוד גם עם בישקוטים במקום פתי בר.נכון?

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2018 at 9:55 am

מניחה שכן, נראה לי שיעבוד עם כל עוגיה. אני דווקא אוהבת את גרסת הפתי בר הפשוטה כמו של פעם.
אם נסי עם בישקוטים ספרי לי איך יוצא.

Reply
נחמן אפריל 20, 2018 at 10:57 am

קרן שלום. האם ניתן להקפיא ולהפשיר בשלב יותר מאוחר בלי לפגוע במרקם?

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2018 at 1:05 pm

לדעתי כן, לא תהיה בעיה.אני הקפאתי לפני הצילום שלה:-) והיא היתה מעולה אחכ.

Reply
טל מאי 16, 2018 at 11:51 am

הכנתי! עוגה מהממת!

Reply
קרן אגם מאי 17, 2018 at 5:03 am

תודה טל

Reply
סיסי יוני 20, 2018 at 4:29 pm

היי קרן יקרה,
הכנתי את עוגת ביסקוויטים בוואריה בסופ"ש האחרון. לצערי הרב טעם הג'לטין הורגש מאוד חזק. האם ניתן להחליף את הג'לטין עם קורנפלורבאותה הכמות כדי שהטעם של הג'לטין לא יורגש כל כך??? או האם ידוע לך לגבי שימוש בדפי ג'לטין??? אף פעם לא ניסיתי ואני קצת חוששת.

Reply
קרן אגם יוני 20, 2018 at 11:43 pm

הי סיסי, אפשר להפחית פשוט בכמות הגלטין ואז היא לא תורגש. רק קורנפלור לא יהיה מספיק על מנת לייצב את העוגה.
אני מעולם לא השתמשתי בדפי ג'לטין אז לא יודעת לתת עצה בענין

Reply
סיסי יוני 21, 2018 at 11:19 am

היי קרן יקרה,
רוב תודות על המענה והעזרה. אנסה בפעם הבאה ואדווח 🙂

Reply
סיסי יוני 20, 2018 at 4:29 pm

והמון תודות על עזרתך ותשובה.

Reply

Leave a Comment