עוגות שוקולד

עוגת בראוניז ומרנג שוקולד

דצמבר 25, 2016 35 Comments

לי ולבן זוג יש ביחד 6 ילדים,

מדהימים טפו חמסה.

שלוש בנות ושלושה בנים.

שנינו בסיבוב שני.

הוא הגיע עם שלושה,

אני עם אחת,

ביחד עשינו עוד שניים,

בחישוב פשוט יצאו שישה.

יפים וחכמים וטובים הכי בעולם.

יהלומים אחד אחד.

אתמול חגגנו יומולדת לשני הבנים הגדולים

יומולדת 21 ויומולדת 18

הקטנים ביקשו שנכין להם עוגת שוקולד

ומימילא הם היו בדרך להדלקת נר אחרת ולאכול סופגניות

והכי פשוט וקל לתקוע נר בעוגת שוקולד

אז הכנו להם עוגת שוקולד בראוניז עם מרנג שוקולדי וקצפת

כזו שתוקעים את הכפית ושומעים את המרנג נשבר

שמכניסים לפה ויש לה מרקם רך רך של עוגת בראוניז וגם קצת קראנציות נורא טעימה מהמרנג

ואם כל זה לא מספיק מתוק הוספנו קצת קצפת לאיזון,

וקינחנו בסופגניות ביס מקמח מלא שאנחנו מכינים כל שנה.

(העוגה נראית קצת כמו התאומה הכהה של העוגה שהכנתי בפוסט הקודם נכון?)

חנוכריסמס שמח חברים

 

עוגת בראוניז שוקולד ומרנג/תבנית קפיצית בקוטר 20 ס״מ

מצרכים למתכון:

לעוגה:

180 גר׳ קוביות שוקולד מריר 60%

200 גר׳ חמאה חתוכה לקוביות

1/2 כוס ( 100 גר׳) סוכר חום בהיר

כף סירופ מייפל

כפית תמצית וניל

3 ביצים גודל L

3 כפות סוכר לבן

3/4 כוס ( 105 גר׳) קמח לבן רגיל

כפית אבקת אפיה

2 כפות קקאו

למרנג שוקולד:

3 חלבונים

2 כפות סוכר לבן

כף קקאו

כפית חומץ לבן רגיל

2 כפיות אבקת קורנפלור

40 גר׳ שוקולד מריר מומס

לקצפת:

חבילה ( 250 מ״ל) שמנת מתוקה 38%

2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

העוגה:

מחממים תנור ל 160 מעלות, משמנים היטב תבנית ומרפדים בנייר אפיה רצוי גם בדפנות

בקערה חסינת חום במיקרוגל ממיסים שוקולד מריר וחמאה

מוציאים, מערבבים מעט, מוסיפים סוכר חום תמצית וניל וסירופ מייפל.

מערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.

בקערה המיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים

כשמתחילות להתקבל בועות קטנות מוסיפים סוכר לבן

מקציפים כ 2-3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה מעט ובהירה

מורידים מהירות ומוסיפים  קמח, אבקת אפיה, וקקאו ומערבבים היטב

מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול עדינות,

מעבירים לתבנית ומיישרים מעט.

מכינים את המרנג:

שוטפים היטב את קערת המיקסר ומייבשים

(חשוב לנקות היטב ולייבש לחלוטין אחרת המרנג לא יעלה)

מקציפים במיקסר חלבונים במהירות בינונית גבוהה

כשמתחילות להופיע בועות קטנות מגבירים מהירות המיקסר ומוסיפים סוכר

מקציפים 2-3 דק׳ עד שמתקבל מרנג במרקם מבריק ויציב.

מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים קורנפלור, חומץ, אבקת קקאו ולבסוף שוקולד מריר

מערבבים לקבלת תערובת שוקולדית אחידה.

מעבירים את התערובת לתבנית מעל תערובת העוגה

מישרים מעט  שהמרנג יכסה את כל העוגה

מכניסים מיד לתנור ואופים כ 50-55 דק׳

העוגה מוכנה כאשר קיסם שמוחדר פנימה יוצא עם פירורים לחים עליו

(היזהרו לא לייבש אותה והתחילו לבדוק כבר אחרי 35 דק׳)

מוציאים מהתנור ומצננים

מכינים קצפת

במהירות גבוהה מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם 2 כפות אבקת סוכר

עד לקבלת קצפת יציבה.

אני אוהבת שהקצפת לא מאוד מתוקה ומאזנת את מתיקות העוגה

(לקצפת מתוקה יותר הוסיפו 3 כפות)

מגישים את העוגה עם מעט קצפת ליד

בתאבון וחנוכריסמס שמח

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

35 Comments

סימה דצמבר 26, 2016 at 12:11 pm

מה אפשר לשים במקום חומץ?

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2016 at 2:13 pm

אפשר מיץ לימון או לוותר

Reply
גלי דצמבר 26, 2016 at 2:10 pm

מה עושים עם החלמונים העודפים? רעיונות?

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2016 at 2:15 pm

עוגיות אלפחורס, או מוס שוקולד:-)
אבל אני מנצלת אותם דווקא להכנת שקשוקה לכל המשפחה:-)

Reply
מיטל דצמבר 26, 2016 at 9:10 pm

נראה מדהים,מזכיר לי עוגת שוקולד אחת בלתי נשכחת.
אנסה בקרוב.

Reply
קרן אגם דצמבר 27, 2016 at 12:47 pm

תודה:-)

Reply
ליפז דצמבר 28, 2016 at 4:10 pm

לפי מה שהבנתי אופים את הכל יחד נכון?

Reply
קרן אגם דצמבר 28, 2016 at 4:39 pm

נכון, חוץ מהקצפת 🙂

Reply
מיכל ינואר 1, 2017 at 7:22 pm

הי קרן
הכנתי עכשיו את העוגה..יצא טעימה בטרוף.
שידרגתי אותה (בעיני) והוספתי לבלילת הבראוניז גם כפית של גינג'ר טרי טחון
יצא מדהים

Reply
קרן אגם ינואר 1, 2017 at 7:50 pm

אני שמחה שהכנת ואהבת:-)
והג׳נג׳ר נשמע אחלה שדרוג! שנה מעולה מיכל יקרה

Reply
עמית ינואר 2, 2017 at 1:28 pm

אני ממש אשמח אם תעלי מתכון של טארט לימון ומרנג ומתכון טוב של עוגת גבינה אפויה קלאסית ולא שמנה מידי.
תודה 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 2, 2017 at 1:59 pm

הי עמית
שני מתכונים שאני מתכננת לעלות בחודשים הקרובים לבלוג ממילא:-)
תודה על הזירוז.
ראית את המתכון לעוגת הלימון החלומית? מומלצת מאוד!http://kerenagam.co.il/עוגת-לימון-חלומית-עם-מרנג-וקצפת/

Reply
עמית ינואר 2, 2017 at 3:50 pm

נראית מעולה, אנסה השבוע!
במידה ולא מוסיפים את השמנת המוקצפת מעל, לשמור בטמפ החדר או שבכל זאת היא מצריכה קירור?
תודה על היחס האישי!

Reply
מיה ינואר 18, 2017 at 11:09 pm

היי קרן!
האם אפשר לעשות את המרנג שוויצרי/איטלקי?

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2017 at 11:26 pm

את יכולה להחליף במרנג שוויצרי ולספר לי איך יצא:-)
איטלקי לא מתאים פה.
בהצלחה!

Reply
שי מרץ 5, 2017 at 4:04 pm

קרן שלום
אפשר להחליף את החמאה בשמן? ואם כן איזה שמן?
אגב הגבתי על החלות בייגלה ירושלמיות וזה נכנס בתור תגובה לתגובה של מישהי אחרת ולא בטוח שראית את זה אז עשיתי את החלות ויצא מטורף, החלות הכי טובות שעשיתי עד היום (כמות החלות שנאכלה הוכיחה את העניין).
תודה רבה

Reply
קרן אגם מרץ 5, 2017 at 5:00 pm

הי שי
ראיתי
את התגובה שלך לחלות ועניתי לך
לא ממליצה להמיר חמאה במתכון הספיציפי הזה בשמן.
המרקם הפאדגי שמתקבל עלול להיהרס.
תכיני אותה כמו שהיא, היא מושלמת

Reply
שי מרץ 5, 2017 at 5:06 pm

הי
תודה רבה על התגובה,חשבתי לעשות גירסאת פרווה לעוגה.
תודה רבה

Reply
מור מרץ 21, 2017 at 12:23 pm

נראה מעולה!!
בכמה אני צריכה להוסיף את הכמויות כדי לאפות בתבנית 26?
תודה

Reply
מור מרץ 21, 2017 at 12:24 pm

נראה מושלם!!
בכמה אני צריכה להוסיף את הכמויות כדי לאפות בתבנית 26?
תודה

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2017 at 2:13 pm

הי
לא הייתי מגדילה ל 26 מקסימום ל 24.
פשוט להכפיל כמויות

בהצלחה!

Reply
מור מעוז אפריל 9, 2017 at 9:13 pm

שאלה- הכנתי את המרנג בנפרד כדי לשים מעל עוגה עם ציפוי גנאש אבל הוא יצא לי די מסטיקי ואני תוהה למה בשביל לשפר לפעם הבאה…

Reply
קרן אגם אפריל 13, 2017 at 7:51 pm

לא הבנתי למה הכוונה שהכנת בנפרד?
אפית את העוגה בנפרד ואת המרנג בנפרד? ואת המרנג אפית על פי המתכון הזה? כשאופים מרנג לבד אופים אחרת
אם תפרטי מה בדיוק עשית אוכל לעזור להבא .

Reply
מור מעוז אפריל 17, 2017 at 10:02 pm

כן היה לי מתכון ממש דומה לעוגה רק פרווה ורעיטן לעשות קודם שכבה של גנאש כציפוי ומעל לשים את המרנג. אז הכנתי קודם את העוגה. גם חצי שעה בתנור. ציםיתי בגנאש. ואז הכנתי את המרנג לפי המתכון שלך ורציתי לשים מעל העוגה. ממש צודה על הנכונות לעזור!!! לא מובן מאליו…

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2017 at 10:09 pm

אז פה היתה הבעיה:-)
כשרוצים מרקם קריספי למרנג, האפיה תהיה ארוכה הרבה יותר בטמפרטורה נמוכה יותר.
הנה מתכון מאוד בסיסי: http://food.walla.co.il/recipe/640860
אבל לדעתי זה ממש מיותר בעוגה הזו, היא כל כך טובה כמו שהיא, שכבת העוגה ומעל המרנג אפויים יחד, ומעל זה קצפת, ממליצה לנסות.

Reply
רות יוני 30, 2017 at 7:11 pm

עוגה מצויינת! איזה כיף. במקום חמאה שמתי 3/4 כוס שמן. יצא מצויין. תודה תודה

Reply
קרן אגם יוני 30, 2017 at 8:54 pm

שמחה לשמוע שגם עם שמן יצאה סבבה:-)
שבת שלום

Reply
מיכל יולי 7, 2017 at 12:14 pm

הי. האם אפשר להפוך ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם יולי 9, 2017 at 10:03 am

הי מיכל, לא חושבת שיעבוד טוב עניין השכבות בבראוניז ללא קמח, אבל את יכולה לנסות להחליף בקמח ללא גלוטן אם יש לך נסיון איתו.

Reply
רחלי בליצר יולי 16, 2017 at 9:18 am

הי, חייבת להודות כי מרגע שנתקלתי באתר שלך לפני מספר שבועות, זנחתי את כללללל היתר. סוף כל סוף הגעתי הביתה, לנחלה. והסיפורים האישיים רק מחזקים את הרגשת " הביתיות", חיבוק גדול, המשיכי ליצור כדי שאמשיך לפנק את אהוביי. רחלי

Reply
קרן אגם יולי 16, 2017 at 9:20 am

איזה מרגשת את. עשית לי את היום. תודה רבה רחלי

Reply
רחלי בליצר יולי 17, 2017 at 6:28 am

בוקר נפלא,הולכת להכין את עוגת מרנג השוקולד ליום הולדתה של בתי , כיצד להמס את השוקולד למרנג שלא יחרך? הרי לא המסת עם שום נוזל, האם במקרו? על הגז ?

Reply
קרן אגם יולי 17, 2017 at 7:16 am

הי רחלי
אכן שוקולד הוא חומר גלם רגיש, כשממיסים אותו לבד (ללא שמנת או חמאה) חשוב להקפיד שלא תיכנס אף טיפה של מים לקערה,
מה שיגרום לו להתקשות.
להמסה במיקרוגל : שמים את כמות השוקולד הרצויה בקערה המתאימה לחימום במיקרוגל ומפעילים במשך 20-25 שניות
מוציאים את הקערה, מערבבים היטב (אפילו אם נראה שלא קרה לשוקולד כלום ולכאורה הקוביות נראות שלמות, במהלך הערבוב הן פשוט יימסו מעצמן)
במידה ועדיין לא נמסו לחלוטין להכניס שוב לעוד 10-15 שניות וכן הלאה.
מקוה שעזרתי 🙂

Reply
שיר איל אוקטובר 1, 2017 at 5:42 pm

היי! העוגה נראת נהדר
במידה ואני רוצה להכין בתבנית בקיטר 24, אני צריכה להכפיל כמויות פי 1.5?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2017 at 5:47 pm

תודה שיר,בדיוק. להכפיל פי 1.5 כדי שתתאים לתבנית גדולה יותר

Reply

Leave a Comment