עוגות גבינהשבועות

עוגת גבינה קלאסית עם קצפת נוגט ונשיקות מרנג

מאי 16, 2018 2 Comments
עוגת גבינה עם נוגט

אני כל כך אוהבת עוגות גבינה, ואין הרבה כאלו בבלוג,

אולי כי אני בן אדם סופר ספונטני ששונא לתכנן מראש, ועוגות גבינה כידוע,

דורשות תכנון מוקדם, גם מבחינת זמן האפייה וגם מבחינת צינון.

ואולי כי אני יודעת שחלק מהקסם של הבלוג, זה המתכונים הקלילים שבו,

אלו שאפשר להכין בלי הרבה הכנות מראש.

לכן אני ממש שמחה שיצא לי להכין כמה עוגות גבינה השנה, לאו דווקא לבלוג אבל גם.

זו עוגת גבינה שדורשת כמה שלבי הכנה, וכמובן תכנון מוקדם, אבל היא שווה את כל זה,

וגם שלבי ההכנה שלה לא מאוד מסובכים.

היא עוגת גבינה קלאסית, עם קצפת נוגט סופר טעימה, (תנסו להתאפק ולא לאכול מהצנצנת ישירות עם כף את כל הממרח)

ומעליה נשיקות מרנג.

אם אתם רוצים להקל קצת על עצמכם, אתם יכולים לקנות נשיקות במקום להכין.

עוגת גבינה קלאסית עם קצפת נוגט ונשיקות מרנג/תבנית קפיץ עגולה קוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

לתחתית:

1 כוס (140 גר׳) קמח לבן רגיל

1/4 כוס (40 גר׳) אבקת סוכר

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

2 כפות חלב

למלית גבינה:

750 גר׳ גבינה לבנה 5%

250 גר׳ גבינת שמנת

5 ביצים גודל L מופרדות לחלבונים וחלמונים

כוס +2 כפות (220 גר׳) סוכר לבן

6 כפות(60 גר׳) אבקת קורנפלור

5 כפות (50 גר׳) קמח לבן רגיל

כפית תמצית/מחית וניל

50 גר׳ חמאה מומסת

2/3 כוס (180 מ״ל) חלב

לקצפת נוגט:

מיכל וחצי (375 גר׳) שמנת מתוקה להקצפה

3-4 כפות ממרח  נוגט אגוזים של  ״השחר העולה״

לנשיקות המרנג:

3 חלבונים

3/4 כוס סוכר

2 כפות קורנפלור

1/2 כפית חומץ

אופן ההכנה:

התחתית:

מחממים תנור ל 180 מעלות,

במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים קמח ואבקת סוכר, מוסיפים תוך כדי עיבוד את קוביות החמאה עד ליצירת תערובת פירורית.

מוסיפים את החלב וממשיכים לעבד על לקבלת בצק אחיד וחלק.

מהדקים את הבצק לתחתית התבנית, דוקרים מעט בעזרת מזלג ומכניסים לתנור לאפייה קצרה של 10-15 דקות.

מוציאים מהתנור ומעלים את הטמפרטורה ל 200 מעלות.

מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.

למלית גבינה:

בקערה טורפים היטב גבינה לבנה עם גבינת שמנת, חלמונים, 1/2 כוס סוכר ותמצית וניל.

בקערה נפרדת מערבבים קמח וקורנפלור, מעבירים לתערובת הגבינה ומערבבים היטב, עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.

מוסיפים חלב וחמאה מומסת ומעערבבים היטב שנית.

במיקסר בעזרת וו הקצפה מקציפים חלבונים עם יתרת הסוכר, עד לקבלת קצף מבריק ויציב.

בתנועות קיפול עדינות מאחדים בין שתי התערובות, עד לקבלת תערובת חלקה.

מעבירים את מלית הגבינה מעל תחתית הבצק האפויה בתבנית, ומיישרים מעט.

בעזרת ניר כסף עוטפים את תחתית התבנית (בעיקר כדי למנוע ״דליפה״ של התערובת מהתבנית בזמן האפייה)

מכניסים לתנור ל 10 דקות, מורידים טמפרטורה ל 130מעלות ואופים עוד כ 55-60 דק׳.

מכבים את התנור, ומשאירים פתח קטן ( אפשר להכניס בין הדלת לתנור כף עץ)

מניחים לעוגה להצטנן בתנור הכבוי בהדרגה, למשך כשעה.

עוטפים את העוגה בנייר כסף ומכניסים לקירור ללילה שלם.

לנשיקות מרנג:

מחממים תנור ל 130 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

בקערת המיקסר במהירות גבוהה מקציפים חלבונים, כשמתחיל להיווצר קצץ לבנבן מוסיפים בהדרגה סוכר לבן,

מקציפים למשך 3-4 דקות ותוך כדי הקצפה מוסיפים קורנפלור וחומץ.

עד לקבלת קצף מבריק ויציב.

מעבירים לשק זילוף עם פיה עגולה חלקה ומזלפים על גבי נייר האפייה תלוליות נשיקות קטנות.

מכניסים לתנו ואופים כ 40 דק׳, עד שהנשיקות יציבות  (אם הנשיקה מתרוממת בקלות מנייר האפייה בלי להידבק היא מוכנה)

מניחים לצינון.

מכינים קצפת נוגט:

בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה , עד לקבלת קצפת יציבה.

מוסיפים את ממרח הנוגע ומערבבים מעט.

מצפים את העוגה בקצפת, ומניחים מעל נשיקות מרנג.

בתיאבון:-)

עוגת גבינה ומרנג

עוגת גבינה נוגט

ח

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

2 Comments

שרה לסקה מאי 17, 2018 at 1:54 pm

היי עדי,
מבחינת שלבי העבודה. לא ברור האם לצפות את התחתית התבנית בנייר אלומיניים או את העוגה?
כתבת:
"מעבירים את מלית הגבינה מעל תחתית הבצק האפויה בתבנית, ומיישרים מעט.

בעזרת ניר כסף עוטפים את תחתית התבנית (בעיקר כדי למנוע ״דליפה״ של התערובת מהתבנית בזמן האפייה)"

שרה.

Reply
קרן אגם מאי 17, 2018 at 2:11 pm

הי שרה, אני קרן ולא עדי:-)
את התבנית מצפים בתחתית כפי שכתוב, לפני אפייה, כדי שלא יהיו לנו ״דליפות״.

Reply

Leave a Comment