עוגות גבינהשבועות

עוגת גבינה ריקוטה מושלמת

מאי 16, 2014 2 Comments

תכירו את עוגת הגבינה שלכם לשבועות.

 עוגת גבינה ריקוטה בין שתי שכבות של בצק עדין ופריך.

למי שכמוני אוהב עוגות גבינה אולד פאשן כאלו

לא מתוקות מדי, לא עמוסות וכבדות.

ביס  אחד מהעונג הזה ואתם בעננים.

שוס.

עלים

עוגת גבינה ריקוטה/לתבנית עגולה קוטר 24 ס״מ

מה צריך:

לבצק הפריך:

2 ושליש כוסות קמח

180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/2 כוס סוכר

קמצוץ מלח

2 חלמונים

כף שמנת חמוצה

גרידה מחצי לימון

למלית:

750 גרם גבינת ריקוטה (אני השתמשתי ב 5%)

3/4 כוס סוכר

1 סוכר וניל

גרידה ומיץ מחצי לימון

3 חלבונים

2 חלמונים

חצי חבילה שמנת מתוקה מוקצפת לקצפת

קורט מלח

1/3 כוס קמח

איך מכינים:

מתחילים עם הכנת הבצק הפריך

מכניסים לקערת המג'ימיקס קמח, סוכר ומלח ומערבבים.

מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים בפולסים קצרים עד לקבלת בצק פירורי.

מוסיפים חלמונים, שמנת חמוצה וגרידת לימון וממשיכים בפעולת המערבל עד שמתקבל כדור בצק

אם יש צורך מוסיפים מעט קמח.

מחלקים את הבצק לשני כדורים

משטחים מעט כל כדור ועוטפים בניילון נצמד,

מכניסים לקירור כחצי שעה.

בינתיים מכינים את המילוי:

מכניסים שוב לקערת המג'ימיקס ריקוטה,סוכר, מיץ לימון, גרידת לימון, חלמונים, קמח ומלח

מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.

מעבירים לקערה וממשיכים:

במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת ומקפלים לתוך תערובת הגבינה

שוטפים ומייבשים היטב את קערת המיקסר

מקציפים את החלבונים עד שמתקבל קצף יציב.

מקפלים גם אותו לתערובת הגבינה בעדינות.

מחממים תנור ל 180 מעלות.

על נייר אפיה מקומח היטב מרדדים כדור בצק אחד,

בעזרת תחתית התבנית מסמנים עיגול עם סכין ומסירים קצוות מיותרים.

חוזרים על הפעולה עם כדור הבצק השני ומכניסים עיגול בצק אחד חזרה למקרר כשהוא על גבי נייר האפייה.

מעבירים את עיגול הבצק שהשארנו בחוץ לתבנית משומנת ומקומחת

(הופכים את נייר האפייה כך שהבצק עם הפנים לתחתית ומסירים בעדינות את הנייר)

מחוררים בעזרת מזלג את הבצק ומכניסים לתנור ל- 8-10 דקות.

מוציאים מהתנור ומפזרים מעל הבצק את המלית.

מוציאים מהמקרר את עיגול הבצק השני וחוזרים על הפעולה:

שוב הופכים את נייר האפייה כשעיגול הבצק כלפי מטה ומסירים את הנייר, הפעם כשהבצק מעל המלית.

חורצים בעזרת מזלג או סכין בעדינות כמה חורים בבצק.

מכניסים לתנור ואופים כ 45-60 דקות.

העוגה מוכנה כאשר קיסם יוצא ללא פירורים.

מצננים ומכניסים לקירור לפחות לארבע שעות

מפדרים באבקת סוכר ומקשטים בדובדבנים

המתכון לקוח מתוך הבלוג המקסים הזה עם שינויים קלים שלי

IMG_4956

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

2 Comments

עינת יולי 28, 2017 at 11:49 am

יקירתי, נראה מצויין!
בחיפושיי אחר עוגת גבינה אולטימטיבית הגעתי לזו שלך ותוהה האם היא תהיה התשובה להתלבטות בין עוגת גבינה אפויה רגילה לעוגת פירורים קרה …:) נראה לי שאני מפסיקה להתלבט ברגע זה לאחר שקראתי את השורה של "לא מתוקה מדי ולא כבדה מדי". אממממה- יש לי רק 250 גר ריקוטה ו500 גרם גבינת לבנה 5 אחוז. יכול לעבוד לדעתך, או שמצריך קפיצה לסופר? ואיזו ריקוטה ממולצת לעוגה?ואת הבצק הפריך השני את פשוט מניחה מעל וזהו?
סליחה על החפירות ותודה! אין עלייך.

Reply
קרן אגם יולי 28, 2017 at 5:05 pm

הי עינת, זו עוגה קצת ושנה ומאוד מיוחדת לטעמי.
אני לא חושבת שגבינה לבנה תניב את אותה התוצאה לכן הייתי ממליצה לקפוץ לקנות.אני לרוב קונה ריקוטה( לא מלוחה) של גד, היא מצויינת.
לגבי הבצק הפריך, אפש לותר על הדיסקית העליונה או פשוט להניח ולהדק מעט.
בהצלחה!

Reply

Leave a Comment