עוגות בחושות

עוגת גזר וגבינת ריקוטה

אפריל 24, 2014 0 comments

התאהבתי  בעוגה הזו מהאתר של רוקסנה  אהבה ממבט ראשון.

מה שקורה לי כמעט עם כל עוגה שמפודרת יפה יפה באבקת סוכר ומצולמת מהזוית הנכונה.

ועוגות גזר אהובות עליי במיוחד, אבל בלי תבלינים בעוגות הגזר שלי !  רק קינמון.

העוגה היא ללא ביצים ויש בה גבינת ריקוטה

זהו נסיון ראשון  וסקרן מאוד שלי לשימוש בגבינת ריקוטה באפיה.

היא נותנת טוויסט של רכות ונעימות בכל ביס.

השבוע מישהי אמרה לי שהיא אוהבת את המתכונים שלי כי הם פשוטים להכנה

ולא מסובכים וכל אחת יכולה בקלות להכין.

העוגה הזו לגמרי נכנסת להגדרה של עוגות ממש ממש אבל ממש קלות להכנה.

ואם כבר גזר..גזר זה שם החיבה של הבן שלי

וכשהוא יהיה גדול ויקרא את כל הפוסטים שלי(ממש) אחורה ויגלה שגילתי לכולם את שם החיבה שלו,

יש מצב שהסתבכתי.

עלים

עוגת גזר ריקוטה/ תבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה 22 ס״מ

מה צריך:

תבנית 22 ס"מ או תבנית אינגליש קייק 30 ס"מ

2 כוסות קמח רגיל

כוס סוכר

כפית אבקת אפיה

כפית אבקת סודה לשתיה

1/2 כפית מלח

2 כפיות קינמון

90 גרם חמאה חתוכה לקוביות קרה

2/3 כוס גבינת ריקוטה ( אני השתמשתי ב 5%)

כוס גזר מקולף ומגורר

2/3 כוס חלב

איך מכינים:

מחממים תנור ל 180 מעלות

בקערת המג'ימיקס עם להב מתכת מערבלים קמח, סוכר, סודה לשתיה, א. אפיה, קינמון ומלח

מוסיפים את קוביות החמאה וממשכים בפעולת הערבול עד לקבלת מרקם פירורי דק

(דומה למרקם פירורי לחם)

מעבירים את התערובת לקערה ומוציאים כוס אחת מהפירורים ומניחים בצד

מוסיפים לתערובת את גבינת הריקוטה, החלב והגזר המגורר ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה

מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומקומחת מעט בדפנות

מפזרים את כוס הפירורים ששמרנו בצד באופן אחיד על פני העוגה

מכניסים לתנור ואופים 35 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש

מפדרים יפה באבקת סוכר ומצננים לחלוטין לפני שאוכלים.

תהנו.

*במקור יש בעוגה עוד סוגי תבלינים כמו אגוז מוסקט וזנגויל

אם אתם מאלו שאוהבים תבלינים בעוגת הגזר שלכם פשוט תוסיפו לתערובת מעט מכל אחד מהם.

IMG_4765

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

Leave a Comment