עוגות בחושותעוגות פרי

עוגת השזיפים של הניו יורק טיימס

יוני 12, 2016 29 Comments

_MG_6593

את העוגה הזו הכנתי אחרי שמצאתי את המתכון במדור הבישול של מגזין האינטרנט של הניו יורק טיימס

היא  נראית ״עוד״ עוגת פירות רגילה, אבל יצא לי לקרוא על ההיסטוריה שלה

ואז כבר לא היתה לי ברירה..

חוץ מהעובדה שהיא נורא טעימה, והיא סופר קלה להכנה

היא עוגה עם סיפור.

המתכון המקורי פורסם ע״י Marian Burros בניו יורק טיימס בשנת 1982

והיה כל כך מוצלח בקרב קוראיו שהוא פורסם כל שנה מחדש בעונת השזיפים סביב חודש ספטמבר

ברציפות עד שנת 1989, וזה לגמרי יוצא דופן שמגזין יפרסם כל שנה מחדש מתכון לאותה עוגה.

ומי כמוני, חובבת מתכונים פשוטים קלים וחכמים שתתאהב מיד ברעיון

של פרסום עוגה שוב ושוב רק כי היא נורא נורא טעימה.

במגזין קראו לעוגה : Plum Torte

והיא ממשיכה להתפרסם בקרב קוראי העיתון עד היום.

אז למה היא כ״כ שווה?

-היא עשויה ממעט מאוד מצרכים שיש לכל אחד בבית ( ראו בסוף המתכון מטה הערות איך להפוך אותה לעוד יותר פשוטה)

-היא ממש אבל ממש קלה להכנה

-היא מפיצה ריח נפלא בכל הבית

-למרות שמניחים את השזיפים מעל התערובת, הם נבלעים ומתחבאים בבלילה תוך כדי אפיה

ויוצרים כיפות קטנות ומשגעות של בצק

-יחסי הבלילה/ פירות כל כך מדוייק הפירות מגירים נוזלים ומרטיבים את העוגה והצבע האדום הזה פשוט משגע!

והיא נורא טעימה כשהיא חמה, אבל משהו ביחסי הבצק והפירות שבה הופך אותה לעוד יותר טעימה למחרת

ואם כל מה שכתבתי עד עכשיו לא שכנע אתכם להכין…

יש מצב כזה בכלל?? לא מאמינה

עלים

עוגת שזיפים של הניו יורק טיימס/ תבנית עגולה קוטר 22 ס״מ

מקור המתכון כאן עם שינויים והתאמות שלי

חומרים לעוגה :

8-10 שזיפים בינוניים מגולענים וחצויים לשניים

1/2 כוס ( 100 גר׳) סוכר לבן

1/4 כוס ( 50 גר׳)  סוכר חום דמררה

125 גרם חמאה רכה

2 ביצים גודל  L

1/2 כוס ( 70 גר׳) קמח לבן רגיל

1/2 כוס ( 50 גר׳) שקדים טחונים לאבקה

1 כפית א. אפיה

קורט מלח

לזרייה:

שקית סוכר וניל

אופן ההכנה:

משמנים תבנית אפיה ומחממים תנור ל 180 מעלות

בקערת המערבל, בעזרת וו גיטרה מערבלים היטב חמאה וסוכר לקבלת תערובת חלקה וקרמית

מוסיפים ביצים, קמח, שקדים טחונים, א. אפיה, ומלח ומערבלים ממש מעט עד לקבלת תערובת אחידה

מעבירים לתבנית, מסדרים מעל את חצאי השזיפים כאשר החלק עם הקליפה פונה כלפי מעלה

מפזרים סוכר וניל

מכניסים לתנור ואופים כ 55-60 דק

מוציאים מהתנור, מצננים, ומקשטים באבקת סוכר

אוכלים חמים, או בטמפרטורת החדר, או ישירות מהמקרר

כך כך או כך היא מושלמת.

בתיאבון!

במקור הכינו את העוגה עם סוכר לבן וקמח לבן ללא שקדים ואלו הכמויות להמרה:

-סוכר חום אפשר להמיר באותה בכמות בסוכר לבן

-שקדים טחונים אפשר להמיר באותה הכמות לקמח לבן

-אפשר לטפטף קצת מיץ לימון מעל השזיפים ולפזר קינמון וסוכר (ככה הכינו במקור ) אני חושבת שזה מספיק רק סוכר וניל.

_MG_6566

 

_MG_6594

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

29 Comments

נועה יוני 20, 2016 at 4:26 pm

ומה אם אחליף חלק מהשזיפים במשמשים, יעבוד?

Reply
קרן אגם יוני 20, 2016 at 6:37 pm

זה יהיה טעים:-)

Reply
נועה יוני 20, 2016 at 6:44 pm

תודה!

Reply
נועה יוני 22, 2016 at 11:53 am

עשיתי עם שזיפים ומשמשים ויצא משגע!

Reply
מיכל יוני 24, 2016 at 4:30 pm

הכנתי עם דובדבנים וקמח כוסמין.. יצא מהמם :))

Reply
קרן אגם יוני 24, 2016 at 8:01 pm

נשמע מעולה! כל הקמח בקמח כוסמין או רק חלק?

Reply
מיכל יוני 25, 2016 at 9:43 pm

כל הקמח… היתה אווירה כפרית 🙂

Reply
גלי יוני 24, 2016 at 6:21 pm

איזה ריח! איזה כיף.
כל הבנין מריח עכשיו את העוגה אבל רק אנחנו נזכה לאכול ממנה…
🙂

Reply
קרן אגם יוני 24, 2016 at 8:01 pm

איזה כייף לכם 🙂

Reply
מירי יולי 2, 2016 at 1:40 pm

עשיתי עם נקטרינות עייפות שחנו במקרר , יצא מעולה, תודה

Reply
קרן אגם יולי 2, 2016 at 4:55 pm

שמחה לשמוע

Reply
ספי יולי 2, 2016 at 11:42 pm

השרתי את השזיפים ב-2 כפות פורט, שקית סוכר וניל וחצי כפית קינמון. הפחתתי את כמות הסוכר סהכ לחצי כוס.
יצא מעולה!!!!
תודה למתכון הפשוט והמוצלח.

Reply
קרן אגם יולי 2, 2016 at 11:45 pm
Reply
יעלוש יולי 11, 2016 at 8:23 pm

נראית עוגת פיצוץץץ , אפשרי להשתמש בקמח מלא תופח ?

Reply
קרן אגם יולי 11, 2016 at 8:48 pm

הי יעל
אני מאמינה שזה יעבוד טוב
בהצלחה!

Reply
קארין יולי 22, 2016 at 11:14 am

אפשר בתבנית 26?

Reply
קרן אגם יולי 22, 2016 at 12:01 pm

הי קארין
היא תצא מאוד נמוכה
אם את רוצה תבנית 26 את צריכה להגדיל בשליש את כמות המצרכים

Reply
רחל יולי 29, 2016 at 11:36 am

היי קרן, הכנתי עם שזיף סגול, העוגה נהדרת!

Reply
קרן אגם יולי 29, 2016 at 1:59 pm

תודה רחל על השיתןף, שבת שלום 🙂

Reply
מיכל נובמבר 30, 2016 at 3:33 pm

הי קרן.
אפיתי את העוגה כבר מיליון פעם (גם עם פירות שונים) והיא אכן אלוהית 🙂
הפעם אני צריכה להכין אותה פרווה. האם יצא לך לנסות? גם אם לא, אשמח להמלצה באיזה שמן כדאי להשתמש ובאיזו כמות.
תודה,
מיכל.

Reply
קרן אגם נובמבר 30, 2016 at 3:42 pm

איזה כייף לשמוע, לדעתי אין בעיה להמיר בשמן קוקוס
לא ניסיתי אבל לא אמורה להיות עם זה בעיה, נהפוך הוא.
100 גרם שמן קוקוס במצב רך כלומר לא נוזלי ולא מוקשה
ספרי לי איך יצא:-) ובאיזה פרי השתמשת

Reply
מיכל נובמבר 30, 2016 at 4:08 pm

אף פעם לא אפיתי עם שמן קוקוס… האם יוצא טעם מורגש של קוקוס? כמובן אשמח לדווח לאחר מעשה.
לגבי הפירות: כרגע הכוכב אצלנו בבית הוא האגס + גרידה מליים שלם + מיץ מחצי ליים שאני מוסיפה לתערובת ולא מעל. יוצא אש!

Reply
קרן אגם נובמבר 30, 2016 at 4:27 pm

נשמע אש! לגבי השמן קוקוס יש טעם עדין של קוקוס
שזה דווקא אחלה בעיניי
אני ממליצה לך לנסות אותו לפחות פעם אחת כדי לדעת איך זה בשבילך
בהצלחה!

Reply
ניצן מרץ 4, 2017 at 9:49 am

היי קרן, בלוג מקסים ונורא טעים:)
הכמות של השקדים טחונים זה חצי כוס או כוס?

תודה,
ניצן

Reply
קרן אגם מרץ 4, 2017 at 12:02 pm

תודה ניצן 🙂
1/2 כוס שקדים טחונים, ותודה, יתוקן במתכון!

Reply
נועה לב אוגוסט 4, 2017 at 8:23 am

היי קרן, שמעתי המלצות על העוגה הזאת:)
האם תתאים לתבנית 18 או 24?
תודה!

Reply
קרן אגם אוגוסט 4, 2017 at 8:38 am

אם את אופה ב 18 שימי לב שהיא תצא גבוהה יותר וזמן האפייה יתארך מעט.
לתבנית 24 העוגה תצא נמוכה מאוד וזמן אפייה עלול להתקצר,
את יכולה במקרה זה להגדיל את כמות החומרים ב 1/3 ואז היא תצא בגודל המתאים .

Reply
מורן אוגוסט 7, 2017 at 11:27 pm

הוספתי ברנדי ווניל לשזיפים, יצא מעולה!! תודה על המתכון

Reply
קרן אגם אוגוסט 8, 2017 at 8:33 am

אחלה תוספת 🙂 תודה מורן

Reply

Leave a Comment