לחמים ומאפיםעוגות שמרים

עוגת לחמניות קינמון שוודיות

אפריל 24, 2018 8 Comments
לחמניות קינמון שוודיות

 

לחמניות קינמון שוודיות

 

לחמניות קינמון

מאז שהחיילת התגייסה, החיים שלי השתנו, ואני שוקלת לדרוש מצה״ל משכורת.

סופי השבוע שלי  מתחלקים  לשניים: סוף שבוע שהחיילת בבסיס,

וסוף שבוע שהיא בבית.

בסופי שבוע שהיא בבית, אני הופכת לנהג בוס.

כי בכל זאת היא חיילת וזה נורא קשה, וחייבים לפצות אותה על כל העבודה הקשה שהיא עושה 🙂

היא מגיעה ומיד דורשת אוכל שהיא אוהבת,

במרפסת נערמת ערימת כביסה לא הגיונית שצריכה להתייבש עד יום ראשון בבוקר,

יש לה סידורים בקניון בתל אביב, תור לקוסמטיקאית בבת ים , תור ללק ג׳ל בחולון

, ולמזלי היא עושה פן בבית לבד עם מחליק ולא במספרה.

אין לה רשיון עדיין אז אני הנהג.

בין לבין היא רוצה לקפוץ לחברות, אחת גרה בחולון השניה בתל אביב, לצאת לבלות, ולישון המון.

אז בסופי שבוע שהיא פה, אנחנו נכנסים לכוננות, עוצרים את החיים ומסיעים ומסיעים ומסיעים.

גם בארבע לפנות בוקר. כי הרי לא נרצה שהיא תיסע במונית באמצע הלילה.

ובסופי שבוע שהיא בבסיס, אנחנו נחים.

סתם, נראה לכם?

מה פתאום.

ביום שישי לקראת הערב מגיעה הודעת הוואטסאפ הקבועה עם רשימה מה להביא מחר יום שבת לבסיס.

הרשימה לרוב כוללת שניצלים, פסטה פסטו, מסטיקים, קניות במכולת ועוגה.

לדיון על העוגה יש משקל גדול, וזה תלוי מה שאר הבנות בבסיס אוהבות ומזמינות.

לרוב מדובר בעוגת שושני שמרים במילוי קינמון, ששוחה בסירופ סוכר שמרטיב אותה בתחתית,

ומקנה לה עסיסיות שלא מהעולם הזה.

אז כל שבת שניה אנחנו נוסעים לבסיס, נשארים ממש טיפה, זוכים לנשיקה והולכים.

הכל מתוזמן כך שהעוגה יוצאת מהתנור ברגע בו אנחנו צריכים לעלות עלי האוטו ולנסוע לבסיס.

כדי שהיא תגיע חמה.

הזמן הצה״לי בו מתחסלת העוגה בחמ״ל דקה אחרי שאני עוזבת את הבסיס בשבת הוא דקה.

מגיע לי משכורת או לא?

השבוע החלטתי להכין את העוגה מעט שונה ובמקום שושנים, עיצבתי ללחמניות קינמון שוודיות קלאסיות

והפכתי אותן לעוגה.

הבצק לעוגה הוא בדיוק אותו הבצק של עוגת הרוגעלך המבולגנת

רק המילוי שונה.

גם אם יש לכם חיילים וגם אם לא, אין מי שלא אוהבת את העוגה הזו,

זו עוגת השמרים הביתית הכי טובה שתכינו.

עוגת לחמניות קינמון שוודיות /כמות לשתי עוגות בתבנית עגולה 24 ס״מ

 

מצרכים למתכון:

לבצק:

3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לבן רגיל

כף שמרים יבשים

1/3 כוס (65 גר׳)  סוכר לבן

2 ביצים גודל L

120 גרם חמאה רכה

3/4 כוס ( 200 מ״ל) חלב מעט חמים

1/2 כפית מלח

למילוי קינמון:

150 גר׳ חמאה רכה ( אני אוהבת להשתמש בחמאה חומה, זה יוצא הרבה יותר טעים, כאן תוכלו לראות איך מכינים)

2 כפות קינמון

3/4 כוס (150 גר׳) סוכר חום בהיר

לציפוי:

ביצה

מעט מים

לזיגוג סירופ סוכר

1/2 כוס (100 גר) סוכר לבן

1/2 כוס מים

אופן ההכנה

הבצק:

לקערת המיקסר מנפים קמח

מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט

מרכיבים את וו הלישה, ובמהירות איטית מוסיפים סוכר.

תוך כדי לישה איטית מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם וחמאה.

מוסיפים מלח.

בהדרגה מוסיפים את החלב ולשים כשמונה דקות עד לקבלת בצק חלק ונעים למגע.

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת

מכסים בניילון נצמד ובמגבת וומתפחים בטמפרטורת החדר כשעה וחצי

מכינים את המילוי:

בקערה מערבבים היטב סוכר חום חמאה וקינמון עד לקבלת תערובת אחידה במרקם ״משחתי״

לאחר שתפח, מעבירים את הבצק למשטח מעט מקומח ומוציאים עי לישה ידנית קצרה את האויר.

מחלקים את הבצק לשניים.

מרדדים כל חלק למלבן.

( ממש לא חייב להיות מדוייק)

מורחים מחצית מכמות המילוי על כל מלבן, ומקפלים אותו לשניים מהצד הרחב שלו.

בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה חותכים כל מלבן לרצועות ארוכות בעובי 1-2 ס״מ

רצועות שמרים קינמוןתופסים כל רצועה משני הצדדים ומסובבים כל צד הפוך מהשני תוך כדי ליפוף ליצירת צורת בורג

מלפפים את הרצועה סביב 2 אצבעות ובליפוף האחרון תוחבים את הקצה מלמעלה.

לצערי לא הספקתי לצלם שלבי הכנה, אבל מצרפת לכם את הסרטון הזה שיסביר הכי טוב מה לעשות

מניחים את הלחמניות בתבנית (שומרים על מרווחים קטנים ביניהן) במעגל החיצוני שלה,

ומניחים עוד אחת באמצע.

מניחים להתפחה חוזרת, כשהתבנית מכוסה במגבת כ 20 דק׳.

מחממים תנור ל 180 מעלות.

טורפים ביצה עם מעט מים, ומברישים את פני הלחמניות.

אופים כ 30-35 דק׳ עד שהלחמניות מקבלות גוון חום יפה.

בינתיים מכינים סירופ סוכר:

בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר ומים

מורידים מעט את אש ומשאירים לרתיחה עדינה כחמש שש דק׳ נוספות

עד שמתקבל מרקם סמיך.

מיד כשמוציאים את העוגה מהתנור מברישים את הלחמניות בסירופ סוכר ( הרבה! אל תתקמצנו)

בתיאבון.

הערות למתכון:

** לגרסת פרווה אפשר להמיר חלב במים, וחמאה בכ 1/2 כוס שמן.במילוי אפשר להמיר את החמאה בשמן קנולה או בשמן קוקוס (עדיף)

**אפשר להמיר סוכר חום במילוי בסוכר לבן.

 לחמניות קינמון

 

לחמניות קינמון

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

8 Comments

ליאת אפריל 26, 2018 at 8:48 am

הי, אפשר לעשות את העוגה עם קמח כוסמין מלא?
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2018 at 10:23 am

בעקרון, כשזה מגיע למאפי שמרים מתוקים אני לא נוהגת להמיר לקמחים מלאים שהם יבשים יותר,
ואם הייתי ממירה אז רק לקמח כוסמין לבן.ואם תכיני בגרסת הכוסמין אשמח לדעת איך יצאה.

Reply
נונה אפריל 26, 2018 at 12:19 pm

היי קרן! אם אני רוצה למרוח על הבצק גבינה באיזה גבינה כדאי להשתמש?

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2018 at 12:22 pm

הי נונה, לא בטוחה שהבנתי, את רוצה להחליך א המילוי למילוי גבינה במקום? זה לא מתאים בכלל בצורת העיצוב של הלחמניות.

Reply
נונה אפריל 26, 2018 at 1:14 pm

כן להחליף, כי אני אוהבת מאפים שהגבינה היא לא ממש מילוי. לדוגמא כמו בריוש שבתחתית יש גבינה. רמז לגבינה. אז את חושבת שזה לא יצליח?

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2018 at 4:10 pm

חושבת שלא, כי היא נוזלית ביחס למלית יציבה שמתאימה למאפה כזה..

Reply
עינב ספטמבר 13, 2018 at 9:22 am

האם הבצק במתכון דומה לבצק של העוגת שמרים-שוקולד חלבה ופקאן? ואז אפשר להכין עוגה אחת של שוקולד חלבה פקאן, והשנייה עם הקינמון שבמתכון הזה? וגם האם לדעתך אפשר לעשות את השמרים כבודדים ולא לשים בתבנית אחת לקבלת עוגה ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2018 at 3:11 am

אפשר להשתמש בכל אחד מהבצקים שהזכרת לשתי העוגות.
הם שניהם מצויינים ויתרימו לשני המילויים.
אין בעיה לאפות כבודדים, זמן האפייה מעט יתקצר שימי לב

Reply

Leave a Comment