עוגות בחושותעוגות פרי

עוגת לימון ופטל גבוהה (פרווה)

ינואר 11, 2018 22 Comments
עוגת לימון ופטל גבוהה

עוגת לימון ופטל

כשנסעתי לאפות עם יהודית אביב, מהבלוג הלוחשת לאוכל,

היה לי ברור שאני רוצה שנאפה יחד משהו מאוד בסיסי, ביתי, קצת אולד פאשן כמו שאני אוהבת,

כי יש לי אהבה ענקית לעוגות קלאסיות של פעם, ואני תמיד מוצאת בהם משהו מאוד מנחם ומוכר,

וגם יהודית כמוני בדיוק חובבת מתכונים קלאסיים.

באופן כללי, הכנה של מתכון היא דבר מאוד יצירתי, וחלק מהכייף הוא לגלות מה בסופו של דבר יוצא מהתנור,

לעומת מה שחשבנו עליו ואיך דמיינו אותו.

גם כשאני מכינה מתכונים של אחרים, זה תמיד יוצא קצת שונה במראה ואני מתה על זה.

אחרי שהכנו בייגלה ירושלמיים בציפוי תבלינים ופיצוחים,

החלטנו לאפות עוגת טורט גבוהה ולימונית פרווה, שתתאים לכולם תמיד,

ולשלב בה פטל קפוא, שבסופו של דבר לא נשאר בתוך העוגה,

אלא ״צנח למטה״ ולכשהפכנו את העוגה על צלחת הגשה המראה היה פשוט וואו.

מדובר במתכון קלאסי לטורט, שהוספנו לו הרבה מיץ לימון, מה שנותן לעוגה טעם חמצמץ משגע, וגם מרקם

סופר מיוחד, שמזכיר מעט מרקם של עוגת גבינה.

אצלי לגמרי המתכון נכנס לרשימת הקבועים המפתיעים, אני פשוט מאוהבת בעוגה הזו.

וגם ביהודית 🙂 ומאחלת לעצמי עוד הרבה ימי אפייה כייפים כאלו.

עוגת לימון ופטל / תבנית קוגלהוף או כל תבנית עגולה 26 ס״מ

מצרכים למתכון:

7 ביצים מופרדות גודל L

כוס וחצי (300 גר׳) סוכר לבן

2.5 כוסות (350 גר) קמח תופח/ קמח רגיל מעורבב עם 2 כפיות אבקת אפייה

כוס (240 מ״ל) לימון סחוט

כוס (200 גר׳) שמן

כוס וחצי פטל קפוא או טרי

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 160 מעלות, משמנים מעט תבנית אפייה (במידה ואתם מכינים בסיר פלא אין  צורך לשמן)

מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.

בקערת המיקסר מקציפים חלבונים עם כוס סוכר, למשך 5-6 דקות עד לקבלת קצף מבריק ויציב

בקערה נוספת בעזרת מטרפה טורפים חלמונים עם חצי כוס סוכר עד לקבלת תערובת מעט תפוחה ובהירה.

מוסיפים לקערת החלמונים שמן וממשיכים לטרוף, מוסיפים קמח ומיץ לימון וטורפים היטב,

לבסוף מקפלים בעדינות פנימה את קצף החלבונים, עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים פנימה פטל ומערבבים מעט.

מעבירים לתבנית, ואופים כשעה שעה ורבע עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.

שימו לב שמרקם העוגה מזכיר מעט מרקם של עוגת גבינה.

מצננים מעט, הופכים את העוגה על צלחת הגשה ומקשטים באבקת סוכר.

הערות למתכון:

** את הפטל ניתן להמיר בכל פרי יער אחר, אפשר גם טרי

טורט לימון פטל עוגת לימון ופטל

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

22 Comments

יהודית אביב ינואר 11, 2018 at 9:58 am

את מהממתתת וזה לגמרי סיפור אהבה הדדי

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2018 at 2:11 pm

יש!!!

Reply
טלי ינואר 11, 2018 at 2:38 pm

האם אפשר להמיר שמן בחמאה מומסת?

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2018 at 2:51 pm

אפשר להמיר בהחלט ב 150 גר חמאה מומסת, קחי בחשבון שהיא לא תקבל את אותו הגובה, ובעיני היא מושלמת כפרווה כמו שהיא

Reply
דודי ינואר 16, 2018 at 3:46 pm

יש אפשרות לאפות בתבניות אינגליש קייק?

Reply
קרן אגם ינואר 16, 2018 at 3:56 pm

ברור:-)
לדעתי שלוש תבניות לפחות למסה הזו, ושים לב לבדוק עם קיסם כבר במחצית הזמן

Reply
מיכל ינואר 19, 2018 at 10:48 am

האם יש אפשרות להפוך ללא גלוטן למען הצליאקים 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 19, 2018 at 1:04 pm

אם יש לך נסיון עם קמח ללא גלוטן, את יכולה בקלות להמיר, אין לי נסיון לצערי אז לא יודעת להגיד איך ייצא בוודאות.

Reply
אסנת ינואר 20, 2018 at 11:18 am

האם אפשר לוותר על הפירות?

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2018 at 11:28 am

אפשר, ואז היא תצא עוגת טורט יבשה יותר, אפשר במקום פירות להגיש עם זיגוג אבקת סוכר שימתיק מעט וייתן קצת עסיסיות מלמעלה.

Reply
אסנת ינואר 20, 2018 at 4:32 pm

תודה

Reply
יפה ינואר 21, 2018 at 7:35 pm

תודה, נראה נהדר. אפשר בבקשה הוראות אפיה? באיזה חום תנור וכמה זמן. תודה מראש

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2018 at 8:29 pm

הי יפה
כל הפרטים מופיעים בהוראות ההכנה של העוגה, חום 160 מעלות לשעה שעה ורבע.

Reply
שרון ינואר 21, 2018 at 9:15 pm

קרן לשים שקית א. אפייה? אפשר לקצץ קצת בכמות הסוכר?חשבתי על כוס סוכר.

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2018 at 9:26 pm

2 כפיות אבקת אפייה, לא ממליצה להפחית מכמות הסוכר, העוגה לא מאוד מתוקה, לסוכר יש תפקידים נוספים חוץ מהמתקה וזה עלול לפגום במרקם וצבע העוגה, מצויין במתכון איך לחלק את כמויות הסוכר בין החלבונים והחלמונים, כוס עם החלבונים ואז עוד חצי כוס עם החלמונים.
בהצלחה:-)

Reply
שרון ינואר 21, 2018 at 9:16 pm

שכחתי לשאול איך לחלק את כמות הסוכר בין החלבונים לחלמונים?תודה רבה!

Reply
אבישג ינואר 21, 2018 at 11:37 pm

וואוו..הכנתי והתאהבתי !!
(לאחרונה עוקבת ומכינה כל מתכון שלך…את מהממת !!!)
העוגה הזו הייתה העוגה הראשונה למיקסר החדש שלי..שהגיע ממש היום

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2018 at 7:02 am

תתחדשי איזה כייף מיקסר חדש:-)
שמחה שאת פה נהנית מהמתכונים

Reply
מיטל ינואר 26, 2018 at 1:34 pm

היי
אפשר מיץ תפוזים במקום מיץ לימון?

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2018 at 2:15 pm

אפשר בהחלט

Reply
ענת פברואר 14, 2018 at 9:04 pm

נראה ונשמע מעולה!!!
*באיזה פטל השתמשת אדום או שחור?
* האם בדיעבד היית "מתקנת" את ה"טעות" של צניחת הפטל למטה ומקמחת אותם או היית משאירה אותם כמו במתכון לקבלת המראה המיוחד? תודה 🙂

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2018 at 12:08 pm

תודה ענת:-)
השתמשתי בפטל אדום אבל זה לא משנה, היא תהיה טעימה עם גל פרי יער.
לגבי הקימוח, אם את רוצה חתיכות פרי בתוך העוגה ולא רק מלמעלה אז לקמח, אני אוהבת אותה כפי שהיא:-)

Reply

Leave a Comment