מתכונים כלליעוגותעוגות בחושותעוגות גבינהעוגות פרי

עוגת לימון חלומית עם מרנג וקצפת

דצמבר 15, 2016 28 Comments

נניח שהיה לכם בן זוג שנורא אוהב עוגות לימון ופאי לימון בפרט

ונניח שאתם אופים שנמצאים ממילא כל היום במטבח

לא הייתם מכינים לו פאי לימון?

קצת מתביישת לספר שבמשך כל השנים שאנחנו יחד עוד לא הכנתי לו פאי לימון כמו שצריך

שנים שאני אופה עוגות מכל הסוגים

שנים שהוא שפן הנסיונות שלי

ואף פאי לימון

לאחרונה הוא אפילו מסרב לטעום עוגות שוקולד

כי הוא לא אוהב (בהתחלה הוא עוד הסכים, לא היה לו נעים)

ומזכיר לי שוב שהוא אוהב לימון! לימון! לימון!

מה יהיה איתי? בסוף אכין לו פאי לימון אני מבטיחה

בינתיים, הוא נאלץ להסתפק בעוגה הזו שהכנתי השבוע,

ואל תחשבו שהוא מסכן

זו אחת מהעוגות הכי הכי הכי שוות שהכנתי

בסיס עוגת לימון שקדים וגבינת ריקוטה ( אחד השילובים האהובים עליי)

מעל שכבת מרנג לימוני

ומעל כל זה קצפת

ממש כמו פבלובה על עוגה:-)

היא חלומית!

וחוץ מלרחוץ את הקערה שלוש פעמים

סהכ ההכנה שלה פשוטה מאוד

ואני שונאאאאת לעשות כלים

הרעיון למתכון מכאן, עם המון שינויים שלי

עוגת לימון שקדים וריקוטה עם מרנג לימוני וקצפת/ תבנית קפיצית בקוטר 20 ס״מ

 

מצרכים למתכון:

לעוגה:

125 גר חמאה רכה

110 גר׳ סוכר לבן

2 ביצים גודל L

50 גר׳ שקדים טחונים לאבקה

60 גר׳ קמח לבן תופח

גרגרי וניל ממקל וניל אחד או כפית תמצית וניל איכותית

1/2 כפית אבקת אפיה

3 כפות מיץ לימון

1/3 כוס ( 60 גר׳)  גבינת ריקוטה לא מלוחה

למרנג:

2 חלבונים

140 גר סוכר לבן

גרידת לימון מלימון בינוני

לקצפת:

חבילה אחת שמנת מתוקה להקצפה 38%

2-3 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות, משמנים תבנית אפיה ומרפדים את הדפנות בגזירי נייר אפיה

בקערת המיקסר עם בלון הקצפה מקציפים חמאה וסוכר לבן במהירות גבוה

עד שמתקבלת תערובת קרמית וחלקה.

מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים להקציף.

מורידים את מהירות המיקסר.

מוסיפים גרגרי וניל, מיץ לימון וגבינת ריקוטה.

מוסיפים קמח, אבקת שקדים, ואבקת אפיה ומערבבים מעט לקבלת תערובת אחידה

מעבירים את התערובת לתבנית

שוטפים היטב את קערת המיקסר, ומנגבים עד שהיא לחלוטין נקיה ויבשה

במהירות גבוהה מקציפים חלבונים, עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן

מוסיפים את הסוכר וגרידת הלימון בהדרגה וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף לבן יציב ומבריק

מעבירים לתבנית מעל תערובת העוגה, אין צורך ליישר זה יפה גם כך

מכניסים לתנור ואופים כ 30-35 דק׳

עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.

(אל תפחדו לנעוץ קיסם במרנג עד לתחתית העוגה, לא יקרה כלום)

מוציאים ומצנים לחלוטין.

מכינים קצפת:

בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה יחד עם אבקת הסוכר

עד לקבלת קצפת יציבה

מעבירים מעל העוגה ומיישרים מעט.

 

-שומרים את העוגה במקרר, עדיף  לא יותר מיומיים

-אפשר להמיר שקדים טחונים בקמח אבל לדעתי היא טובה יותר עם השקדים

-את הריקוטה אפשר להמיר בשמנת חמוצה

-אפשר לקשט את העוגה עם תותים או פירות יער, יילך מצויין.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

28 Comments

רותם ליברזון דצמבר 15, 2016 at 8:17 pm

אהובה!! זה נראה אש ואצלי גם חולים על לימון

Reply
קרן אגם דצמבר 15, 2016 at 9:25 pm

תודה אהובתי

Reply
מוריה דצמבר 15, 2016 at 9:04 pm

יש תחליף פרווה לריקוטה?
נראה מעולה. תודה!

Reply
קרן אגם דצמבר 15, 2016 at 9:49 pm

תודה מוריה!
אין לריקוטה תחליף בעוגה זו
אני ממליצה לך לחכות להזדמנות ״חלבית״
היא כל כך טעימה את לא תצטערי

Reply
נירית דצמבר 15, 2016 at 9:35 pm

היי. העוגה מהממת! כיצד ממירים לתבנית בקוטר 24 או לחילופין לכמה תבניות אינגליש קייק המתכון מיועד?

Reply
קרן אגם דצמבר 15, 2016 at 10:05 pm

הי נירית תודה! היא אכן מהממת
הכמות תתאים לתבנית אינגליש אחת לא חד פעמית באורך 30 ס״מ
אם את רוצה להכין בתבנית עגולה 24 תכפילי ב 1.5
בהצלחה:-)

Reply
גלי דצמבר 18, 2016 at 6:23 pm

וווואאאאהההה!
זה נראה מעולה.
אני לא אוהבת את הטעם ה״בייצי״ שיש לעוגות אחרות שמשתמשות רק בחלמונים במילוי.
נראה לי שפה לא תהיה בעיה כזו.
תודה!
🙂

Reply
קרן אגם דצמבר 18, 2016 at 6:32 pm

תודה גלי יקרה
אין פה שימוש בחלמונים בלבד במילוי, לא יהיה את הטעם שציינת.
מבטיחה לך שבכל מקרה לא תהיה בעיה כיון שהעוגה חלומית לגמרי

Reply
שני דצמבר 19, 2016 at 9:04 am

וואוו נראה טוווב!! תוכלי להמיר את כמות הריקוטה לגרמים? (כל אחד והכוס שלו, אני רוצה שייצא מדוייק ומושלם ;))
תודה, הבלוג שלך מקסים!

Reply
קרן אגם דצמבר 19, 2016 at 9:14 am

תודה שני, 60 גר׳ גבינת ריקוטה
הוספתי גם במתכון עצמו, ממליצה מאוד לקנות סט כוסות מידה אוניברסלי וכך לכולם יש את אותה כוס:-)
בהצלחה ספרי איך יצאה!

Reply
רעות דצמבר 20, 2016 at 9:39 am

אפשר להכין בלי הקצפת? או שזה must?

Reply
קרן אגם דצמבר 20, 2016 at 10:22 am

לא חייבים, כיון שהבסיס מאוד עסיסי לדעתי היא תהיה טעימה גם כך

Reply
עמית דצמבר 20, 2016 at 5:42 pm

קמח תופח וגם אבקת אפייה?
ובנוסף, בכמה שמן ניתן להמיר את החמאה?
תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 20, 2016 at 6:48 pm

אכן קמח תופח וגם אבקת אפיה, כיון שיש שימוש גם בקמח שקדים.
את יכולה להמיר חמאה בשמן 2/3 כוס
בהצלחה

Reply
יעל דצמבר 20, 2016 at 8:00 pm

ניתן לקנות שקדים טחונים? או שצריך לטחון אותם?
אפשר עם שקדים גרוסים?

Reply
קרן אגם דצמבר 20, 2016 at 8:06 pm

הי יעל
שקדים טחונים ניתן לרכוש, לפעמים מוצאים אותם תחת ״קמח שקדים״ ובחנויות תבלינים ייטחנו לך במקום
אפשר לטחון לבד בבית אם יש לך מטחנת תבלינים זה מאוד פשוט -זה מה שאני עושה.
את יכולה להשתמש בשקדים גרוסים, רק קחי בחשבון שמרקם העוגה יהיה מאוד גרגירי, לא בהכרח לא טעים:-)

Reply
יערה ברום דצמבר 22, 2016 at 7:00 pm

קרן המרנג לא ייהרס במקרר?

Reply
קרן אגם דצמבר 22, 2016 at 7:35 pm

לא ייהרס
המרקם שלו טיפה משתנה בקירור והוא יהיה מעט רך יותר אבל לא ייהרס

Reply
עוגת בראוניז ומרנג שוקולד - נשואה למאפייה דצמבר 25, 2016 at 6:44 pm

[…] נראית קצת כמו התאומה הכהה של העוגה שהכנתי בפוסט הקודם […]

Reply
עדי ינואר 26, 2017 at 6:15 pm

קרן יש לך בלוג מדהים!! נחשפתי אליו רק היום… האם העוגה טובה לתבנית 22? או בכמה אני צריכה להכפיל?
תודה מראש,
עדי

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2017 at 11:46 pm

תודה עדי!!
תמיד אוהבת אורחים חדשים 🙂
את יכולה לאפות בתבנית 22 והיא תצא מעט נמוכה יותר או להכפיל את המצרכים כולם בשליש.
בהצלחה

Reply
יעל יולי 19, 2017 at 3:00 pm

היי קרן
ראיתי מתכון שלך לעוגה לימונית שפורסמה בשף הלבן עם תחתית ביסקויטים אפויה בתבנית אינגליש קייק, חיפשתי את המתכון בבלוג שלך ולא מצאתי , אז כותבת פה . בהוראות ההכנה כתוב להוסיף קורנפלור , איזה כמות ? זה לא רשום ברשימת המצרכים . אודה לתשובתך.

Reply
יעל אוגוסט 4, 2017 at 4:08 pm

היי קרן
ממתינה עדיין לתשובתך

Reply
קרן אגם אוגוסט 4, 2017 at 6:02 pm

יקירתי, עניתי לך באותו היום למייל ששלחת ממנו 🙂
עונה לך שוב למרות שהמתכון כבר תוקן באתר השף הלבן באותו היום:
״אכן הושמטה שם בטעות כף קורנפלור״

Reply
שיר איל אוגוסט 21, 2017 at 5:44 pm

היי קרן! קודם כל, הבלוג שלך מדהים ואני עוקבת בשקיקה אחר המתכונים שלך!
רציתי לשאול האם את ממליצה להכין את העוגה ביום ההגשה או שאפשר להכין אותה יום מראש (איפה לאחסן את העוגה והאם מרקם המרנג לא יפגע?)

Reply
קרן אגם אוגוסט 21, 2017 at 10:42 pm

תודה שיר על כל המילים היפות!
אם יש לך אפשרות להכין אותה ביום ההגשה זה מצויין,לאחסן עד ההגשה במקרר.
במידה ולא, אז להכין יום קודם, לאחסן במקרר, ללא קצפת, אותה תוסיפי לפני ההגשה,
המרקם של המרנג מעט ישתנה והוא יהיה רך יותר אבל עדיין העוגה תצא מעולה.
בהצלחה!

Reply
שיר איל אוגוסט 23, 2017 at 9:39 pm

וואו קרן העוגה יצאה מושלמת!
טעמים עדינים, מרקם מדהים!
הכפלנו את הכמויות פי 1.5 כדי להתאים לתבנית 24 אבל היא חוסלה ברגע הראשון!
תודה על מתכון נהדר

Reply
קרן אגם אוגוסט 24, 2017 at 7:43 am

שמחה לשמוע שיר תודה על העדכון:-) היא אכן חלומית

Reply

Leave a Comment