מתכונים כללי

עוגת פאי דובדבנים

יוני 19, 2017 19 Comments

 

כל פעם שאני פותחת את האינסטגרם שלי אני נדהמת מחדש.

כל הפיד שלי חום!!

התמונות חומות, המאפים חומים, הרקעים חומים ,אני חומה, הכל חום.

ובכל פעם שאני מחליטה להוסיף קצת צבע לעוגות שלי,

הן יוצאת שוב בצבע חום.

כמו העוגה הזו למשל, שיש בה מלא דובדבנים בצבע אדום בורדו משגע!

הנחתי אותם לפני האפייה מעל העוגה, בין פסי הבצק הפריך, כדי שייראו אותם.

וכאילו, שיש דיבור בין התמונות שלי באינסטוש,

הדובדבנים שקעו ונעלמו, והעוגה יצאה בצבע חום.

הגורל שלי כנראה חום.

אז למה עוגת פאי?

זו בעצם עוגה בחושה  שמעליה הנחתי רצועות בצק פריך, וזה כל כך טעים,

שיש בצק פריך מעל עוגה בחושה.

אם אתם אוהבי בצק כמוני אתם תתענגו על העוגה הזו.

את העוגה מצננים לחלוטין ולא אוכלים חמה,

כי לוקח זמן לבצק הפריך להתייצב כמו שצריך ואם תאכלו את זה חם,

יהיה נדמה לכם שאתם אוכלים בצק חי.

ועוד עצה לחיים, אל תתבאסו אם רצועות הבצק שקעו לכם פנימה, כמו שקרה אצלי,

זה ממש טעים גם כך, ובעיניי חוסר השלמות באפייה ביתית הוא הכי חינני שיש.

בתיאבון!

 

עוגת פאי דובדבנים/תבנית עגולה 24 ס״מ

 

מצרכים למתכון:

3 ביצים גודל L

כוס ו 3/4 ( 350 גר׳) סוכר לבן

מיץ מחצי לימון

3/4 כוס (180 מ״ל) שמן

כוס (240 מ״ל) משקה ריוויון

2 כוסות (280 גר׳) קמח תופח

1/2 כוס (50 גר׳) שקדים טחונים לאבקה

כוס וחצי דובדבנים שטופים ונקיים מחרצנים

כפית תמצי וניל

מעט מלח

לבצק הפאי:

כוס ( 140 גר׳) קמח לבן

50 גר׳ קוביות חמאה קרה מהמקרר

3 כפות אבקת סוכר

1/4 כוס מים קרים

אופן ההכנה:

מכינים את בתק הפאי:

במעבד מזון( מג׳ימיקס) מערבלים קמח ואבקת סוכר

מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית

מוסיפים את המים, לא בבת אחת אלא לאט לאט עד שנראה שהבצק מתגבש לכדור.

מעבירים את הבצק עטוף בניילון נצמד למקרר.

מכינים את העוגה:

מחממים תנור ל 180 מעלות, משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר למשף 2-3 דק׳ עד לקבלת תערובת תפוחה מעט

מורידים מהירות, ומוספים בהדרגה את השמן, הריוויון, ומיץ הלימון וממשיכים לערבב

מוסיפים תמצית וניל, מלח, שקדים טחונים וקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

מערבבים פנימה את הדובדבנים, מעבירים לתבנית ומישרים.

מניחים לרגע בצד, מוציאים את בצק הפאי מהמקרר ומעבירים למשטח מעט מקומח.

מרדדים למלבן, פורסים רצועות בצק, ומניחים אחת ליד השניה מעל העוגה בתבנית.

מכניסים לתנור ואופים כ 50-55 דק עד שהעוגה שחומה, וקיסם הננעץ במרכזה יותא יבש.

מצננים לחלוטין, משקשים באבקת סוכר ומגישים.

 

הערות שלי:

-את השמן ניתן להמיר ב 180 גר׳ חמאה רכה

-את הריויון ניתן להמיר ביוגורט או בשמנת חמוצה, ולגרסת פרווה במיץ תפוזים או קרם קוקוס באותה הכמות.

-דובדבנים אפשר להמיר בשזיפים, משמשים אפרסקים או פירות יער.

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

19 Comments

סיסי יוני 20, 2017 at 9:55 am

בוקר טוב, יש לי להגיד רק מילה אחת – WOW – ועוד הרבה פעמים.
תודה רבה על מתכון מעניין ובטוח טעים. יום טוב

Reply
קרן אגם יוני 20, 2017 at 1:41 pm

תודה סיסי ! המתכון משובח

Reply
אלה יוני 20, 2017 at 11:57 am

החום הזה עושה חשק לאכול אותו.
יפה בעיני.
נראה מעולה.

Reply
אלה יוני 20, 2017 at 11:58 am

איך אני שמחה לראות במייל שלי שיש פרסום שלך.
אפילו אם אני לא מנסה אותו, עושה לי טוב התמונות והכתיבה.
תמשיכי.

Reply
קרן אגם יוני 20, 2017 at 1:41 pm

איזה מילים מחממות אלה תודה

Reply
אמה יוני 22, 2017 at 4:33 pm

….פתחתי את הפוסט והסתכלתי בתמונה הראשונה בטרם התחלתי לקרוא וחשבתי לי לרגע: עוגה מעוצבת בצורת גמד??… כנראה שאני לא בבלוג הנכון…. D:
עוגה מקסימה!!!

Reply
קרן אגם יוני 22, 2017 at 5:42 pm

מצחיק שכל אחד רואה משהו אחר בעוגה הזו:-)
תודה

Reply
ענת יולי 5, 2017 at 8:59 pm

נראה מעולה!
* שקדים הכוונה לשקדים טבעיים חומים?
* חמאה ממירים בשמן קוקוס קר לבצק פריך לפרווה?
תודה!

Reply
קרן אגם יולי 5, 2017 at 9:24 pm

הי ענת,תודה!
שקדים הכוונה לשקדים מולבנים כלומר קלופים, טחונים.
חמאה אפשר להמיר בשמן קוקוס קר, לא ניסיתי בגרסא הזו ואשמח לדעת איך יוצא:-)
גוד לאק.

Reply
ענת יולי 7, 2017 at 10:04 am

לא רשום בתהליך מתי להוסיף את השקדים?

Reply
קרן אגם יולי 7, 2017 at 1:02 pm

נכון, יחד עם הקמח, תוקן במתכון תודה !

Reply
נטעלי יולי 7, 2017 at 5:08 pm

היי קרן אפשר להחליף את הרביון בשמנת חמוצה או יוגורט?

Reply
קרן אגם יולי 7, 2017 at 5:11 pm

בטח, אחד משניהם באותה הכמות

Reply
מיכל אוגוסט 15, 2017 at 3:17 pm

בוקר טוב
החום הזה נראה לי מעולה דוקא! יש לי טונות של ‏דובדבנים וחיפשתי מתכון מה לעשות איתם והגעתי לפוסט שלך. האם לדעתך העוגה תעבור טוב הקפאה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 15, 2017 at 3:49 pm

הי מיכל תודה!
אין בעיה להקפיא את העוגה ולהפשיר בטמפרטורת החדר יום או כמה שעות טובות לפני.
בהצלחה 🙂

Reply
יסמין אוגוסט 19, 2017 at 11:43 am

אני יכולה להחליף בענבים במקום דובדבן?

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2017 at 1:25 pm

בטח

Reply
יסמין אוקטובר 4, 2017 at 7:05 pm

שאלה עם מה ניתןלהחליף את השקדים ?ניתן תפוחים במקום דובדבנים ניתן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 5, 2017 at 5:53 am

אין שום בעיה להמיר בתפוחים.
את השקדים אפשר להמיר באותה הכמות בקמח רגיל, או כל אגוז אחר טחון כמו מלך, לוז או פקאן

Reply

Leave a Comment