עוגות שוקולדפאי וטארט

עוגת פאי שוקולד

מאי 27, 2018 7 Comments
פאי שוקולד

עוגת שוקולד בתוך בסיס פאי

בשבוע שעבר העליתי לבלוג מתכון לעוגה בחושה אפויה בתוך בסיס בצק פאי, שהיתה לי כל כך טעימה

שמאז אני חולמת עליה כל יום, ומחכה להזדמנות נוספת להכין אותה,

וגם הייתי ממש סקרנית לבדוק עוד סוגים של מליות אפויות בתוך בסיס בצק הפאי הפריך.

ניצלתי הזדמנות שאני מוזמנת למסיבת יומולדת לחברה, הכנתי את אותו בצק פריך רק שהפעם הכנתי את מלית

השוקולד מהמתכון הזה, ואכלנו אותו חמים עם קצפת מעט ממותקת בצד,

וזה היה טעים בטירוף!

כלומר, מה יכול להיות רע, בבצק פריך שנמס בפה שבתוכו אפויה עוגת שוקולד רכה?

כשפורסים את העוגה, הקרום העליון נשבר ונסדק ונופל פנימה לתוך המלית הרכה.

אני כל כך אוהבת שוקולד, אבל לא אוכלת הרבה ממנו,

זה עושה לי מיגרנות!

זה לא תקין נכון?

פעם הייתי משכנעת את עצמי שאני פשוט לא אוהבת שוקולד.

היום אני כבר יודעת שאני מאוד אוהבת אבל לא יכולה לאכול.

ומדי פעם, אני לא עומדת בזה וחייבת שוקולד, ואז אני אוכלת שוקולד וכדור נגד מיגרנות בבת אחת 🙂

עוגת פאי שוקולד

עוגת פאי שוקולד | תבנית קפיץ עגולה קוטר  22 / או תבנית פאי עגולה קוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

לבצק:

2 כוסות+2 כפות (300 גר׳) קמח לבן רגיל

180 גר׳ קוביות חמאה קרות מהמקרר

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

ביצה גודל L

1/4 כוס מים קרים

למלית עוגת השוקולד:

125 גרם חמאה

200 גרם שוקולד מריר לפחות 60% מוצקי קקאו

3 כפות מים

1.5 כפיות אבקת אפייה

1/3 כוס קמח (40 גרם)

1/3 כוס אבקת קקאו (30 גרם)

4 ביצים גודל L, מופרדות

כוס סוכר (200 גרם)

1/2 כפית תמצית וניל

מעט מלח גס

מכינים את הבצק:

בקערת מעבד המזון עם להב פלדה מערבבים קמח וסוכר לבן,

מוסיפים קוביות חמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית.

מוסיפים ביצה ומעבדים שוב, מוסיפים את המים, בהדרגה,

כי ייתכן שלא תצטרכו את כל הכמות, עד שמקבל בצק אחיד

מוציאים את הבצק, מעבירים לכלי קטן או קערה קטנה, מכסים ומכניסים למקרר.

מחממים תנור ל 180 מעלות

ממיסים חמאה בסיר בינוני, או בקערה חסינת חום במיקרוגל

לאחר שהחמאה נמסה מסירים מהאש ומערבבים פנימה את השוקולד המריר

שהשוקולד נמס לגמרי מוסיפים 2 כפות מים, אבקת אפיה, קמח וקקאו ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

בקערת המיקסר, מקציפים חלמונים עם סוכר, כף מים, ווניל

עד שמתקבלת תערובת מעט תפוחה ובהירה.

מאחדים עם תערובת השוקולד עד לקבלת תערובת אחידה.

שוטפים ומייבשים היטב את קערת המיקסר ומקציפים חלבונים ומעט מלח עד לקבלת קצף נוקשה ויציב.

מעבירים לתערובת השוקולד בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת תערובת אחידה.

מרדדים את הבצק ששמרנו במקרר על נייר האפייה,לעלה גדול

הקפידו לרדד לעלה שגדול יותר מקוטר התבנית (אפשר להניח את התבנית על הבצק כדי למדוד)

הופכים את נייר האפייה על גבי התבנית, מהדקים היטב לשוליים ולדפנות התבנית עד למעלה,

מסירים קצוות מיותרים.

דוקרים את תחתית הבצק מעט במזלג, ומעבירים את מלית העוגה מעל הבצק בתבנית.

אופים כ 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יותא עם מעט פירורים לחים עליו.

מצננים מעט, מעבירים סכין בין העוגה לדפנות התבנית ומגישים.

אפשר להגיש עם תלולית קצפת מעט ממותקת או עם גלידת וניל בצד.

את העוגה שומרים עד ארבעה ימים כשהיא עטופה היטב במקרר.

עוגת פאי שוקולד

 

 

 

עוגת שוקולד פאדג׳

עוגת שוקולד בצק פריך

עוגת פאי שוקולד

Print Friendly, PDF & Email

7 Comments

Inbal Amitai מאי 28, 2018 at 11:45 am

הי קרן, האם לא עדיף לאפות את הבצק לפני שאופים עם המלית? הוא לא יישאר רטוב באפייה ככה?

Reply
קרן אגם מאי 28, 2018 at 6:33 pm

הי ענבל, אין צורך לאפות אפייה עיוורת, הבצק לא יוצא רטוב

Reply
ירדנה מאי 29, 2018 at 1:55 pm

או מיי גוד זה נראה טעייייים

Reply
מירי מאי 30, 2018 at 7:29 pm

אפשר במקום חמאה לשים שמן?כדי שיהיה חלבי…או לחילופין מחמאה?

Reply
קרן אגם מאי 30, 2018 at 8:30 pm

כדי להפוך את העוגה לפרווה תצטרכי להמיר את החמאה בבצק הפריך למחמאה ואת החמאה בעוגה לשמן קנולה או שמן קוקוס,
אני מניחה שזה יהיה בסדר גמור.

Reply
אלעד יוני 4, 2018 at 9:51 am

יצא מעולה!!! תודה על המתכון המדויק.

Reply
קרן אגם יוני 4, 2018 at 11:37 am

תודה אלעד שמחה לשמוע

Reply

Leave a Comment