עוגותעוגות בחושותעוגות פרי

עוגת קלמנטינות שקדים וריקוטה

דצמבר 21, 2015 11 Comments

השבוע אירחנו את אח שלי לארוחת ערב והוא הביא מהקיבוץ שקית ענקית עם תפוזים קלמנטינות ואבוקדו

כשהוא ראה שיש על השיש קערה עם קלמנטינות הוא שאל מאיפה ואמרתי שבדיוק קניתי היום בסופר

זה נורא הצחיק אותו, שקניתי קלמנטינות.

בתור מושבניקית לשעבר, אני זוכרת כמה מוזר היה לי בהתחלה כשעברתי לגור בעיר

לקנות בסופר דברים שבמושב הייתי רגילה לקטוף מהעצים,

כולל ביצים, שלוקחים פשוט מהלול של השכנים

עד היום, כשאמא שלי מגיעה מהמושב לבקר היא מביאה לי דברים

שאני אוהבת כמו ביצים מהמושב, אבוקדו, ופירות הדר

תמיד יש את שקית ההפתעות הזו שמשמחת אותי מאוד.

אבל כיון שהצטברה על השיש כמות ענקית של קלמנטינות החלטתי להשתמש בהן לעוגה.

העוגה הזו, קצת מזכירה לי את עוגת הפרג תפוז שבבלוג

ולא כי יש להן טעם דומה, אלא בגלל ששתיהן לגמרי מאסטר פיס

היא כל כך חלומית בטעמה, שאני כבר כמה ימים מכינה אותה שוב ושוב

כדי שכולם יטעמו ולא יפספסו את טעמה.

היא לחה ורטובה ומעט גרגרית מהשקדים ויש לה טעם נפלא של וניל.

היא טעימה מאוד כשהיא חמה עם קצפת מעט ממותקת בצד

והיא טעימה  כשהיא בטמפרטורת החדר עם אבקת סוכר

שתי האופציות נהדרות.

 

עלים

עוגת קלמנטינות ריקוטה ושקדים / תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ או שתי תבניות אינגליש קייק

חומרים לעוגה :

150 גרם קוביות חמאה רכה

4 ביצים גודל L

1/2 כוס (70 גר׳) קמח

2 כוסות (200 גר׳) שקדים מולבנים טחונים לאבקה

1/4 1 כוסות ( 250 גר׳) סוכר לבן

3/4 כוס ( 180 מיל׳) מיץ קלמנטינות ( 5-6 קלמנטינות תלוי בגודלן)

(חוצים את הקלמנטינות לשניים וסוחטים על מסחטת מיץ פשוטה)

חצי קופסא (125 גר׳)  גבינת ריקוטה

כפית וחצי  אבקת אפיה

מעט מלח

כפית תמצית וניל איכותית

אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 175 מעלות

מרפדים תבנית בנייר אפיה בתחתית ובדפנות ומשמנים מעט

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת קרמית

מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי ערבול עד שהן נטמעות לחלוטין בתערובת

מוסיפים את גבינת הריקוטה וממשיכים לערבב

מוסיפים מיץ קלמנטינות ותמצית וניל

מוסיפים את אבקת השקדים, מלח, קמח ואבקת אפיה ומערבבים מעט  עד לקבלת תערובת אחידה

מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור ל 40-45 דקות

העוגה מוכנה כאשר קיסם  שננעץ יוצא עם פירורים לחים .

אוכלים חם או מצננים ופזרים אבקת סוכר מלמעלה

** את הקלמנטינות ניתן להמיר בתפוזים

_MG_1433

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

11 Comments

אורן מרץ 10, 2016 at 7:03 pm

קרן באיזו גבינת ריקוטה את משתמשת?

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2016 at 7:58 pm

הי אורן , אני בדרך כלל משתמשת בגבינת ריקוטה של גד

Reply
אורן מרץ 11, 2016 at 12:39 am

תודה רבה קרן רגילה או פרסקה? (לא יודע מה ההבדל)

Reply
קרן אגם מרץ 11, 2016 at 7:11 am

פרסקה=טריה, והיא נוחה יותר למריחה
לא יצא לי לאפות איתה עד היום אבל לי ששתיהן יתאימו

Reply
אורן מרץ 12, 2016 at 9:40 pm

תודה רבה קרן, יצאה טעימה מאד השילוב של הגבינה והשקדים זה משהו מיוחד

קרן אגם מרץ 13, 2016 at 6:58 am

תודה אורן שמחה לשמוע

אורן מרץ 10, 2016 at 7:04 pm

קרן באיזו גבינת ריקוטה השתמשת פה?

Reply
אורנית שטרמפל מרץ 21, 2016 at 8:44 am

יקירה, הכנתי את העוגה הנפלאה שלך. יצאה טעימה להפליא!! במקום קמח רגיל המרתי בקמח כוסמין. יצא מעולה. תודה!!

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2016 at 8:54 am

תודה אורנית שמחה לשמוע! פעם הבאה גם אני אחליף לכוסמין:-)

Reply
נופר נובמבר 9, 2016 at 11:21 am

הי קרן, מתלבטת אם להכין עם מיץ תפוזים במקום, מה דעתך?

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2016 at 11:22 am

אין בעיה להכין עם תפוזים, מה שבא לך 🙂 שתי האופציות מצויינות

Reply

Leave a Comment