עוגות בחושות

עוגת קפה פקאן

ינואר 10, 2016 10 Comments
עוגה בחושה קפה ואגוזי פקאן קרן אגם נשואה למאפייה

גלידות זה לא משהו שאני מאוד אוהבת

אף פעם לא יישמעו אותי אומרת שבא לי נורא גלידה (דהההה)

בשנים האחרונות אני אוכלת מדי פעם גלידה כשהילדים נורא רוצים לגלידריה

ואז אני קונה לעצמי כדור

אבל זה מאוד לא מפותח אצלי עניין הגלידות, כלומר אין התלהבות מטעמים חדשים

וכשאני כבר קונה לי אחת

זה תמיד יהיה באחד משלושת טעמי הילדות שאהבתי,

קוקוס פיסטוק או קפה.

ולמה כל הסיפור על הגלידות כשבעצם מדובר בעוגה?

כי העוגה, היא עוגת קפה ופקאן, וכשהכנתי אותה וטעמתי מהבלילה שלה

היה לי פלאשבק מיידי לגלידה בטעם קפה שכל כך אהבתי בילדות

וזה נורא שימח אותי

ואחרי שהיא יצאה חמה מהתנור והריח שיגע אותי

הבנתי שאני אוהבת מאוד עוגות קפה.

היא ריחנית וטעימה והכי כייף לאכול ממנה עכשיו בחורף ליד כוס תה חם כשהיא יוצאת מהתנור

עלים

עוגת קפה ואגוזי פקאן/ תבנית אינגליש קייק 30 ס״מ

 

מצרכים למתכון:

150 גרם חמאה רכה

כוס ושליש סוכר חום כהה

2 ביצים גודל L

1/4 כוס קפה נמס חזק מ 2 כפיות נס קפה צוננת

1/2 גביע אשל

כוס ו 3/4 (230 גרם) קמח לבן רגיל

כוס ( 120 גרם) פקאנים קצוצים דק

כפית אבקת אפיה

כפית תמצית וניל

לציפוי:

4-5 כפות סוכר חום כהה או בהיר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות משמנים ומרפדים את תבניות האפיה

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת חלקה כ 2-3 דקות

מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב

(בשלב זה אפשר להעביר מרית בדפנות כדי לוודא שכל התערובת בפנים)

מוסיפים תמצית וניל

לקערה נפרדת מנפים קמח ואבקת אפיה ומערבבים

מוסיפים לתערובת המיקסר לסירוגין את תערובת הקמח

את כוס הקפה וגביע האשל עד לקבלת תערובת אחידה

לבסוף מוסיפים את אגוזי הפקאן הקצוצים ומערבבים מעט

מעבירים את התערובת לתבניות כ 3/4 גובה התבנית

מפזרים באופן אחיד  מעל  העוגות  סוכר חום  כהה/בהיר

אופים כ 40-45 דקות עד שקיסם יוצא יבש עם מעט פירורים לחים עליו

מוציאים ומצננים מעט לפני שאוכלים

שומרים כשלושה ימים מכוסה היטב בטמפרטורת החדר.

הערות שלי

-את גביע האשל אפשר להמיר בשמנת חמוצה או יוגורט

-במקום סוכר חום כהה ניתן להשתמש בסוכר חום בהיר באותה הכמות

-אפשר להחליף את אגוזי הפקאן בכל סוגי האגוזים

וזה שחר, שגם טעם מהעוגה ראשון וגם היה דוגמן למופת לרגע אצלי בבית

IMG_9949

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

10 Comments

מזלית B מאי 6, 2016 at 7:28 pm

וואיי וואיי וואיי איזה טעים !
עוגה מלאה בטעמים רכה ומבושמת !!
שמחה שהכנתי.
תודה קרן(:

Reply
קרן אגם מאי 6, 2016 at 7:49 pm

שמחה לשמוע, תודה ושבת שלום 🙂

Reply
מיטל מאי 29, 2016 at 12:09 pm

הי קרן.
אני ממש רוצה להכין את העוגה אבל בגרסה פרוה וללא מרגרינה.
האם זה אפשרי?
תודה רבה!
מיטל.

Reply
קרן אגם מאי 29, 2016 at 12:18 pm

הי מיטל
תוכלי להמיר חמאה בכ 3/4 כוס שמן ואת האשל הייתי ממירה בחלב קוקוס או שמנת צימחית כי אני לא בטוחה שמיץ תפוזים יהיה מוצלח פה..
אם תנסי ספרי איך יצאה!

Reply
בר מאי 29, 2016 at 5:41 pm

היי אשמח להסבר על כוס הקפה שצריך להוסיף – עם או בלי חלב? ובאיזה נס קפה השתמשת? תודה!

Reply
קרן אגם מאי 29, 2016 at 6:02 pm

הי בר, הכוונה לרבע כוס מים רותחים מעורבבים עם 2 כפיות נס קפה, השתמשתי בנס קפה גרגרים של טסטר צ׳ויס
בהצלחה!

Reply
מיכל אוקטובר 13, 2016 at 6:44 pm

הי קרן, נראה לך שאפשר להחליף את האשל בחלב סויה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2016 at 7:10 pm

את יכולה לנסות, יש כאלו שלא אוהבים את התוצאה עם חלב סויה
עדיף חלב קוקוס או שמנת צמחית:-)

Reply
הדר ינואר 14, 2017 at 2:53 pm

היי קרן! עם מה אפשר להחליף את האשל? אולי עוד שמנת חמוצה, יוגורט?

Reply
קרן אגם ינואר 14, 2017 at 4:29 pm

אפשר גם וגם. שניהם הולכים מצוין

Reply

Leave a Comment