עוגות שמריםעוגיות

עוגת רוגעלך מבולגנת

פברואר 18, 2017 28 Comments

עוגת הרוגעלך נולדה במקרה במהלך סדנת שמרים שהעברתי.

החלטתי להדגים למשתתפים הכנת רוגעלך, וכיון שהתנור היה עמוס במאפים אחרים

לא ניתן היה להניח את הרוגעלכים על תבנית תנור גדולה מסודרים ברווחים.

אם הספקתם כבר להכיר אותי, אני אוהבת את המאפים שלי לא סימטריים,

לא מאוד מעוצבים,לא מדוייקים בצורתם, אפשר לקרוא להם קצת ״פראיים״.

קצת כמו התלתלים שלי וכמוני.

לקחתי תבנית עגולה, ריפדתי בנייר אפיה, והכנסתי פנימה את הרוגעלך

מסודרים בבלגאן מרושל וחינני.

וכך נולדה לה עוגת הרוגעלך המבולגנת היפה הזו,

שבכל פעם שאני מכינה אותה היא גורפת קריאות התפעלות.

מכינים אותה ומגישים לאמצע השולחן, וכל אחד מושך לעצמו חתיכת רוגעלה ממרכז העוגה,

וזה כייף גדול.

עוגת רוגעלך מבולגנת/כל תבנית עגולה או מרובעת שתרצו בגודל בינוני

 

מצרכים למתכון:

לבצק:

3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לבן רגיל

כף שמרים יבשים

1/3 כוס (65 גר׳)  סוכר לבן

2 ביצים גודל L

120 גרם חמאה רכה

3/4 כוס ( 200 מ״ל) חלב מעט חמים

1/2 כפית מלח

למלית קקאו: ( עפי מתכון של אורן גירון)

150 גר׳ חמאה מומסת

150 גר׳ סוכר חום בהיר

80 גר׳ אבקת קקאו

להברשה לפני אפייה:

ביצה

חצי כפית מים

לעיטור:

מעט שומשום

לזיגוג:

1/3 כוס סוכר לבן

1/3 כוס מים

אופן ההכנה:

הבצק:

לקערת המיקסר מנפים קמח

מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט

מרכיבים את וו הלישה, ובמהירות איטית מוסיפים סוכר.

תוך כדי לישה איטית מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם וחמאה.

מוסיפים מלח.

בהדרגה מוסיפים את החלב ולשים כשמונה דקות עד לקבלת בצק חלק ונעים למגע.

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת

מגלגלים אותו כך שיצופה שומן בכל צדדיו,

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומכניסים ללילה למקרר.

(או שאפשר לקצר תהליכים ולהתפיח כשעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר)

מכינים את מלית הקקאו:

בקערה מערבבים היטב חמאה מומסת וסוכר חום, מוסיפים קקאו

ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

שומרים בקירור ומוציאים כשעה שעתיים לפני שימוש.

(או שמכינים סמוך להכנת הרוגעלך)

מוציאים את הבצק מהמקרר, מעבירים למשטח מעט מקומח ומוציאים עי לישה ידנית קצרה את האויר מהבצק.

מחלקים את הבצק לשניים.

מרדדים כל חלק למלבן דק בערך בגודל 30*40 ס״מ

( ממש לא חייב להיות מדוייק)

קחו בחשבון שככל שהבצק עבה יותר, כך תרגישו פחות את המילוי

לכן אני ממליצה לרדד את הבצק לעלה דק אבל לא דק מדי ( בין 0.5 ל 1 ס״מ)

בעזרת ספטולה מורחים על גבי הבצק מחצית ממלית הקקאו באופן אחיד

מקפלים את הבצק לשניים ודואגים שהחלק הרחב שלו יהיה מולכם

בעזרת מערוך מרדדים שוב הבצק לעלה דק

( עד שתתחילו לראות את מילוי הקקאו נטמע בבצק)

מחלקים את הבצק לאורכו לשניים ( הכי טוב בעזרת גלגלת פיצה)

וחותכים כל חלק למשולשים .

מגלגלים כל משולש מהחלק הרחב לחלק הצר עד ליצירת רוגעלך.

מניחים בתבנית אפייה.

חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק.

מניחים את הרוגעלך כשהתבנית מכוסה במגבת להתפחה חוזרת של כ- 20 דק׳.

בינתיים מחממים תנור לחום 180 מעלות.

טורפים ביצה עם מעט מים ומברישים את הרוגעלך.

מפזרים מעט שומשום מעל ( אופציונלי)

אופים כ 30 דק׳ עד שהרוגעלך מקבלים צבע עמוק ושזוף

בינתיים מכינים סירופ סוכר:

בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר ומים

מורידים מעט את אש ומשאירים לרתיחה עדינה כחמש שש דק׳ נוספות

עד שמתקבל מרקם סמיך.

מיד כשמוציאים את הרוגעלך מהתנור מברישים אותם בסירופ סוכר ( הרבה! אל תתקמצנו)

(תודה רבה למשתתפות הסדנאות שלי שהסכימו להיות דוגמניות ידיים לצילום)

מצננים מעט ומגישים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly

אולי תאהבו גם את...

28 Comments

מוריה פברואר 18, 2017 at 10:56 pm

נראה מצוין!! כמו תמיד:)
אפשר להכין גם רוגאלך קלאסי? עם סירופ סוכר או לוותר?
תודה רבה!

Reply
קרן אגם פברואר 18, 2017 at 11:00 pm

אפשר לגמרי להכין כרוגעלך קלאסיים ולא לוותר על זיגוג הסוכר:-)

Reply
יפעת פברואר 19, 2017 at 10:38 am

הכמות לעוגה אחת או שתיים. כי בצילום יש שתי תבניות שונות?

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2017 at 10:40 am

הי יפעת
הצילום הוא להמחשה שניתן לאפות בכמה סוגי תבניות ( עגולות או מרובעות)
כמות התבניות תלויה בגודל התבניות שלך, אצלי הכמות נכנסת בתבנית אחת עגולה די גדולה כמו בצילום.
בהצלחה!

Reply
יפעת פברואר 19, 2017 at 10:49 am

נראה מעולה מעולה, אנסה השבוע.

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2017 at 10:55 am

תודה יפעת, מחכה לעדכון:-)

Reply
רות אופק פברואר 19, 2017 at 11:09 am

פשוט מקסים, הבלאגן שלך <3

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2017 at 11:13 am

מותק אחת תודה!
חולה על בלאגנים 🙂

Reply
חן שוקרון פברואר 19, 2017 at 11:20 am

מהמם מהמם וכ"כ מפתה! חייבת לנסות

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2017 at 11:37 am

אהובתי תודה!

Reply
רבקה קופלר פברואר 19, 2017 at 11:22 am

נראה נפלא כמו תמיד. רעיון העוגיות שנדבקות אחת לשניה מאוד מזכיר לי את עוגת השמרים ההונגרית (אורונייגולושקה) שטומי לפיד קרא לה בספר פפריקה "גלוסקת הזהב".

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2017 at 11:37 am

אני אוהבת מאוד אורנגלושקה!
זה באמת מזכיר את הטכניקה, תודה רבקה!

Reply
מיטל קנר פברואר 19, 2017 at 12:13 pm

מוש מוש מושלם!!
ואם תבקרי פעם בירושלים,
לכי למחנה יהודה, במאפיית ״ מרציפן״ תמצאי רוגעלך משגעים.
אלה נראים מדהימים אף יותר!

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2017 at 12:21 pm

שמעתי על הרוגעלך שלהם!
חייבת לנסות אותם פעם 🙂
תודה מותק

Reply
אורטל פברואר 27, 2017 at 7:08 pm

היי.
נראה מעולה..
האם אפשר לעשות בגרסה פרווה (מחמאה או שמן קוקוס במקום)?

Reply
קרן אגם פברואר 27, 2017 at 7:36 pm

בטח, אפשר להמיר בבצק את החמאה בשמן ואת החלב במים ועדיין תצא מעולה.
120 גר׳ חמאה=1/3 כוס שמן
המים באותה הכמות.
למילוי אפשר פשוט להשתמש בממרח שוקולד פרווה כדוגמת שוקולד השחר.
בהצלחה!

Reply
אורטל פברואר 27, 2017 at 7:40 pm

נהדר!! תודה רבה!!
ואם אפשר, עוד שאלה.
יש אפשרות להמיר את הביצים במשהו אחר? (הילדה שלי אלרגית לביצים, בואנים וחלב.. מחפשת חלופות אורקטיביות.. )

שוב תודה!

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2017 at 5:58 am

את יכולה פשוט להשמיט את הביצים במתכון.

Reply
אורטל פברואר 28, 2017 at 6:03 am

תודה רבה!

מירי מרץ 1, 2017 at 3:13 pm

אני רק שאלה…
איך אפשר להיות שדופה כזאת כשהעיסוק שלך, והאהבה שלך הן עוגות???
אגב, לתמונות שלך יש ממש ריח!

Reply
קרן אגם מרץ 1, 2017 at 3:59 pm

תודה מירי, באותה מידה שאני אוהבת לאפות אני גם אוהבת לרקוד ולגלוש
תמונות עם ריח זה כייף!!
קרן

Reply
ירדן מרץ 10, 2017 at 9:13 am

שאלת הבנה..
מחלקים את הבצק לשניים .. מרדדים חלק אחד ומורחים את השןקולד.. מה עם החצי השני ? מניחים מעל החלק הזה ואז מרדדים ?
או כל חלק בצד בנפרד אני מורחת את כולו ומקפלת לשניים כמו ספר. ??

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2017 at 10:57 am

מחלקים את הבצק לשניים ואז מכל חלק מכינים בדיוק כמו שכתוב.
מרדדים למלבן
מורחים מילוי
מקפלים באמצע לשניים מהצד הרחב
מרדידם שוב
מחלקים באמצע לרוחב לשניים ומכינים משולשים
חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק.
מקוה שברור:-)

Reply
ארנון מרץ 23, 2017 at 6:58 pm

שלום קרן! האתר מהמם וכל המתכונים נראים ממש מעולה!
אשמח אם תוכלי לומר לי כמה יחידות של רוגעלך יוצאות מהמתכון?

Reply
קרן אגם מרץ 23, 2017 at 8:50 pm

תודה רבה ארנון .
מהכמות הזו יצאו באיזור ה 30 רוגעלך תלוי כמובן בגודל שלהם .

Reply
שירי מאי 3, 2017 at 1:23 pm

מעולה! יצא טעים ביותר.
אאמץ את הרעיון של רוגלך צמודים בתבנית נראה לי שככה יותר עסיסי

Reply
אסנת מאי 15, 2017 at 10:56 pm

יצאה מדהים.
תודה רבה

Reply
קרן אגם מאי 16, 2017 at 12:06 am

שמחה לשמוע 🙂 תודה

Reply

Leave a Comment