עוגות שוקולדפסח

עוגת שוקולד אגוזי לוז וחמאת בוטנים ללא קמח

אפריל 4, 2014 6 Comments

בפוסט הקודם הכנתי חמאת בוטנים  ביתית מוצלחת וטעימה.

ההתלהבות מהטעם הביתי המשובח גרמה לי לרצות להכין ממנה עוד מתוקים שווים.

אחד מהם זו העוגה הזו, עוגת שוקולד ללא קמח עם אגוזי לוז וחמאת בוטנים שמתאימה לפסח.

טעם חמאת הבוטנים בעוגה מאוד עדין.

היא קלה להכנה ויכולה חופשי לככב ולהרשים על שולחן החג שלכם.

 

עלים

עוגת שוקולד אגוזי לוז וחמאת בוטנים / תבנית עגולה 24 

 

חומרים לעוגה:

6 ביצים מופרדות גודל L

180 גרם חמאה

200 גרם שוקולד מריר

כוס סוכר

100 גרם חמאת בוטנים ביתית (לחצו למתכון )

100 גרם אגוזי לוז קלופים וטחונים דק ( אפשר להשתמש גם באגוזי לוז לא קלופים)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 160 מעלות

במיקרו בפולסים קצרים ממיסים חמאה ושוקולד עד לקבלת תערובת חלקה

לתערובת השוקולד מוסיפים את החלמונים, אחד אחד ומערבבים היטב.

מוסיפים את חמאת הבוטנים ואגוזי הלוז הטחונים ומערבבים שוב.

בקערת המיקסר מקציפים חלבונים וסוכר עד לקבלת קצף יציב ומבריק.

מעבירים שליש מתערובת החלבונים לתערובת השוקולד ומקפלים בעדינות,

חוזרים על הפעולה עם 2/3 הנותרים.

משמנים ומרפדים את התבנית בנייר אפיה, אני מרפדת גם בצדדים עם רצועות נייר אפיה

מעבירים את התערובת לתבנית.

אופים כ 50-55 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים .

מכינים את הציפוי:

100 גרם שוקולד מריר

100 מי"ל שמנת מתוקה

כפית חמאה

בקערה חסינת חום מכניסים את כל החומרים למיקרוגל וממיסים בפולסים קצרים.

מצפים את העוגה ומקשטים באגוזי לוז שלמים .

לאחר צינון מוחלט מאחסנים במקרר

בתיאבון.

-אם אין לכם חמאת בוטנים ביתית אפשר כמובן להשתמש בקנויה או לוותר .

-אם אתם אוהבים מרקם אגוזי קראנצ'י בעוגה שלכם, ניתן לגרוס את אגוזי הלוז ולא לטחון לאבקה.

לא רוצים לצפות את העוגה בציפוי שוקולדי?

תפדרו אותה יפה יפה באבקת סוכר היא טעימה מאוד גם כך.

IMG_4635

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

6 Comments

צופיה מרץ 18, 2017 at 10:14 pm

הי נראה נפלא! האם אפשר להמיר את הסוכר בממתיק? או במייפל אורגני? ומה הכמות המומלצת? תודה רבה

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2017 at 8:14 am

לצערי לא יכולה להמליץ על ממתיקים מלאכותיים כי אין לי בזה נסיון.
את יכולה לנסות ומקסימום זה יצליח 🙂
לגבי המרה של הסוכר במייפל, לא ניסיתי להמיר את כל הכמות אבל אני מאמינה שאפשר להמיר לפחות חצי.
בהצלחה:)

Reply
לי אור מרץ 29, 2017 at 1:22 pm

היי, נראה מושלם! אפשר להמיר את החמרה בשמן קוקוס ואם כן אז כמה? תודה

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2017 at 2:50 pm

נראה לי שכן, 140 גר׳ שמן קוקוס.

Reply
מיכל אפריל 6, 2017 at 3:56 pm

האם אפשר עם אגוזי לוז עם קליפה? לא מצאתי בלי

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2017 at 5:24 pm

אפשר גם אגוזי לוז לא קלופים

Reply

להגיב על צופיה Cancel Reply