טבעוניעוגות שוקולד

עוגת שוקולד טבעונית

ינואר 9, 2015 12 Comments

אני לא טבעונית.

הבנתי כבר מזמן שאין מאכל שאני מוכנה לוותר עליו לחלוטין,

אבל אני בהחלט משתדלת להפחית ממאכלים מסויימים, בידיעה שזה טוב יותר לגוף שלי.

כבר המון זמן מקבלת בקשות מחברים ו/או בני משפחה טבעוניים,

להכין עוגה טבעונית, כזא שתהיה ממש טעימה והייתי קצת סקפטית אני מודה,

אבל החלטתי השבוע שאני חייבת לנסות.

בשבוע הבא יש יומולדת למחנכת של האמצעית, והילדים בכיתה

(ועדת ימי הולדת ליתר דיוק) ביקשו ממני להכין עוגה.

אחד הילדים בכיתה, חבר טוב  וילד מיוחד ומקסים

(בן 10, כבר שנתיים טבעוני, היחיד בבית מתוך 4 אחים וההורים)

שאני מאוד אוהבת ביקש שהעוגה תהיה טבעונית.

כשראיתי את התגובה והפרצוף העקום של שאר הילדים, הבנתי כמה הם מזועזעים מהמילה ״טבעוני״,

מבחינתם עוגה טבעונית היא עוגה לא טעימה (שלא לומר פיכסה)

(נכון, גם אני אכלתי כמה עוגות טבעוניות ממש לא טובות, אבל יצא לי גם לאכול כמה נחמדות,

ואחת ממש מעולה)

אז החלטתי שאני מכינה להם עוגה טבעונית שתפתיע אותם (וגם אותי).

המתכון מבוסס על המתכון הזה עם המון שינויים שלי.

בהרבה מתכונים טבעוניים מתשתמשים בשמן קוקוס כתחליך חמאה,

אבל למרות שלא מזמן רכשתי אחד כזה, הוא עדיין עמד סגור בארון,

והחלטתי לא לקחת סיכון ולהשתמש במתכון בתחליפים כמו אבוקדו ורסק תפוחים.

בסופו של דבר השתמשתי בשמן הקוקוס בגנאש השוקולד ויצא ממש מצוין.

את רסק התפוחים אני מכינה לבד בבית וזה כל כך קל שאני מאוד ממליצה להכין לבד ולא לקנות

(ראו מתכון)

והאבוקדו הוא התחליף לשומן בעוגה ( נזכרתי אז שבהודו קוראים לאבוקדו Butter Fruit)

הוא כלל לא מורגש בטעמו וברגע שנבלע צבעו הירוק בבלילה תשכחו שהוא בכלל היה שם.

כמה שזה נשמע מוזר, אני מבטיחה לכם בתור לא טבעונית שיהיה לכם טעים ואפילו מאוד,

העוגה יצאה ממש רכה ונימוחה.

היה בהחלט משעשע לראות את תגובת הילדים, שאמרו שהעוגה מעולה

ואחרי שגיליתי להם שיש אבוקדו בפנים, הם אמרו שהיא לא טעימה.

עלים

עוגת שוקולד טבעונית/ תבנית עגולה בקוטר 20 ס״מ או תבנית אינגליש קייק

לרסק התפוחים:

3 תפוחים קלופים מגולעים וחתוכים לרבעים

2 כפות סוכר חום

רבע כוס מים

בסיר על אש בינונית מביאים לרתיחה תפוחים עם מים וסוכר

לאחר רתיחה מעבירים לאש קטנה ומבשלים כ- 20 דקות עד שהתפוחים רכים לגמרי.

אפשר לדעת אם הם מוכנים כשהם מתחילים ממש להתפרק, וצבעם כבר לא לבן.

מסירים מהאש ובעזרת מזלג מועכים היטב עד שאין יותר חתיכות פרי.

זהו. יש לכם רסק תפוחים ביתי , ממש פשוט לא?

שומרים בצד.

לעוגה:

כוס ורבע קמח לבן

1/2 כוס קקאו איכותי

2.5 כפיות אבקת אפיה

3/4 כפית א.סודה לשתיה

כוס רסק תפוחים

חצי אבוקדו בינוני או רבע אבוקדו גדול מאוד בשל ורך

הקפידו להשתמש באבוקדו רך אך לא רקוב, זה לחלוטין יהרוס לכם את טעם העוגה.

כפית ורבע תמיצית וניל

1/4 כפית מלח

חצי כוס חלב סויה

3/4 כוס סוכר חום בהיר ( אם אתם מאוהבי המתוק מאוד תוסיפו עוד 2 כפות סוכר)

לגנאש השוקולד:

80 גרם שוקולד מריר

כפית גדושה שמן קוקוס

איך מכינים :

מחממים תנור ל 180 מעלות

מנפים לקערה את החומרים היבשים:

קמח, קקאו. מלח, א. אפייה, א. סודה לשתיה ומערבבים

בקערה נוספת מערבבים רסק תפוחים, סוכר חום, תמצית וניל ואבוקדו

מוסיפים חלב ומערבבים היטב

מעבירים פנימה את החומרים היבשים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ולא יותר.

מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת מעט ומרופדת בנייר אפיה.

אופים כ 30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

מחלצים את העוגה מהתבנית והופכים על גבי רשת צינון.

בקערת זכוכית מניחים את השוקולד ושמן הקוקוס וממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים.

כל פעם ל 15 שניות, מוציאים מערבבים מעט ואם עדיין לא מוכן ממשיכים באותו האופן.

יוצקים על העוגה את גנאש השוקולד.

העוגה נשמרת בקירור כ 4 ימים.

  • כשאין אבוקדו ממירים ב 1/4 כוס שמן קנולה

_MG_7933

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

12 Comments

ליאור מרץ 10, 2016 at 11:55 am

ניראה טעים. מה עושים כאשר אין אבוקדו?

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2016 at 5:48 pm

הי, היא מעולה, ממירים אבוקדו ב 1/4 כוס שמן קנולה. בהצלחה:-)

Reply
ליאת אפריל 17, 2016 at 1:31 am

רבע כוס שמן קנולה

Reply
נעה אפריל 28, 2016 at 2:36 pm

תודה רבה על המתכון הוא נראה מעולה!
אני מעונינת להתאים את הכמויות לתבנית 24 – איזה שינוי אני צריכה לעשות בכמויות?

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2016 at 2:49 pm

הי נועה תודה!
אני חושבת שהכי כדאי להגדיל ב 50% את המצרכים
בהצלחה

Reply
נויה יוני 13, 2016 at 10:18 am

במתכונים טבעוניים רצוי לציין מהו המוצר המדוייק בו השתמשת. ישנם המון סוגים שונים ומשונים של חלב סויה (טרי, עמיד, ממותק, בטעם וניל, תנובה, אלפרו, ועוד) וההבדלים בטעמים משמעותיים ממש. גם בשמני הקוקוס השונים ישנם כאלה בעלי טעם דומיננטי יותר ופחות.
תודה גדולה.

Reply
קרן אגם יוני 13, 2016 at 10:26 am

הי נויה
תודה על ההערה, אני לא מעלה המון מתכונים טבעוניים לכן לא התעמקתי בזה, אקח בחשבון להבא.

Reply
אפררתחיה ינואר 3, 2017 at 12:43 am

שלום לך העוגה עושה רושם שמאד טעימה ומקווה שהילדים יאהבו רציתי רק לשאול אני צריכה להכין במגנטים לפי כמו של 30 לפי איזה כמויות מצרכים אני צריכה להכין תודה אפרת

Reply
קרן אגם ינואר 3, 2017 at 7:42 am

יש גדלים שונים של מנג׳טים אבל בגדול נראה לי שכדאי להכפיל כמויות

Reply
שמחה יוני 16, 2017 at 5:51 pm

הכנתי היום עם קמח כוסמין ומים במקום חלב. את הסוכר החלפתי בחצי כוס סוכר קוקוס ורבע כוס סירופ מייפל. יצא משגע! כולנו פה טורפים! מגדול ועד קטנה 🙂

Reply
קרן אגם יוני 16, 2017 at 5:55 pm

כל הכבוד על ההמרות המוצלחות ותודה על הפידבק! בתיאבון:-)

Reply
שמחה יוני 16, 2017 at 5:57 pm

בכיף! תודה לך 🙂

Reply

Leave a Comment