מתכונים כלליעוגות שוקולדפסח

עוגת שוקולד ללא קמח מארבעה מצרכים בלבד

אפריל 28, 2014 6 Comments

לייזה פאנלים מכירים?

האישה הכי מצחיקה ברשת והאמ אמא הרוחנית שלי הזמינה את בלוגרי האוכל של סלונה

לאירוע "בראנץ סלונה הגדול", והתאריך נפל על יום ההולדת שלי.

יותר מפנק מזה? 

כל בלוגר הביא איתו מנה מיוחדת משלו וביחד פתחנו שולחן  מ ד ה י ם

אני הכנתי לעצמי עוגת יומולדת שוקולדית כמו שאני אוהבת.

עוגת שוקולד ללא קמח שמכינים מארבעה מצרכים בלבד.

מי שמכיר אותי יודע שיש לי פטיש לסדקים בעוגות ולאבקת סוכר…

זו עוגה רכה מאוד המזכירה במרקמה סופלה שוקולד ולכן לא מומלץ לחתוך אותה ולהגיש במנות

אלא לאכול אותה עם כפית ישירות מצלחת אחת מרכזית או ישירות מהתבנית זה כל הכייף.

תנסו, זה מקרב לבבות.

עלים

עוגת שוקולד ללא קמח/ תבנית עגולה קוטר 22 ס״מ

מה צריך:

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם חמאה

כוס ושליש סוכר

5 ביצים מופרדות

איך מכינים:

מחממים תנור ל 180 מעלות

משמנים ומרפדים תבנית בקוטר 22 בנייר אפיה

במיקרוגל בפולסים קצרים ממיסים חמאה ושוקולד

בקערת המיקסר מקציפים חלמונים וסוכר עד לקבלת קצף תפוח ובהיר

מעבירים את תערובת החלמונים לתערובת השוקולד ומערבבים

שוטפים ומייבשים היטב את קערת המיקסר ואת וו ההקצפה

מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב

מקפלים את תערובת החלבונים לתערובת השוקולד בעדינות

מעבירים לתבנית ואופים כ 20 דקות

מקשטים באבקת סוכר או בקצפת -מקציפים שמנת מתוקה אחת עם 2 כפות אבקת סוכר.

בתאבון ומזל טוב לי

* את צורת הלב יוצרים בעזרת שבלונה מנייר רגיל, מניחים מעל העוגה, מפזרים אבקת סוכר ומרימים בעדינות את הנייר.

IMG_4803

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

6 Comments

דנה אוגוסט 31, 2016 at 6:14 pm

נראה מהמם! האם אפשר לאחסן מבקרר או שמומלץ יותר לאכול חם?

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2016 at 9:13 am

הי דנה, מקוה שלא מאוחר מדי, עדיף לאכול אותה חמימה לדעתי, לא הגעתי אף פעם לשלב שהיא נכנסת למקרר היא מתחבסלת ישירות מהתבנית 🙂

Reply
שירלי אוקטובר 7, 2016 at 3:59 pm

האם אפשר להמיר את החמאה בשמן לגרסה פרווה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 7, 2016 at 4:29 pm

לא בעוגה הזו, זה לא יעבוד 🙁

Reply
רונית מרץ 28, 2017 at 2:53 pm

העוגה יצאה בלתי אכילה,
היתה תחושה שהיא לא אפויה,
למרות שקיסם יצא נקי

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2017 at 3:14 pm

העוגה יוצרת במרקם סופלה, זה מצויין במתכון, ולא במרקם עוגה בחושה, אולי לא אהבתם את המרקם או שמשהו התפספס לך בהקצפת הביצים
אחרת אני לא רואה סיבה שהיא תצא בלתי אכילה, אני מכינה אותה המון .

Reply

Leave a Comment