עוגות שוקולד

עוגת שוקולד צרפתית

יוני 20, 2014 8 Comments

העוגה הזו פורסמה השבוע בבלוג ההורס של SMITTEN KITCHEN

אם מעניין אתכם לקרוא למה קוראים לה עוגת שוקולד צרפתית אתם מוזמנים לקרוא בבלוג כאן.

היא כל כך יפה בעיני שהיא הפכה להיות שומר המסך שלי!  כך וודאתי שלא אשכח להכין אותה

אני חושבת שכל מה שאדם צריך זו עוגת שוקולד טובה.

ותכלס, עוגות שוקולד טובות לא צריכות הרבה גינונים,

אפשר לאכול אותן ככה נטורל, או עם קצת אבקת סוכר מעל

עוגת שוקולד אם היא טובה, היא לא רואה אף עוגה מגונדרת ממטר.

לא ככה?

אז הכנתי, והנה אני מעדכנת,

כי אחרי שתכינו, ותתקעו כפית בעוגה, ותסדקו את הקרום  מלמעלה, אתם תגידו תודה.

הנה המתכון: לא נגעתי, רק תרגמתי, שלא יהיו לכם תירוצים.

עלים

עוגת שוקולד צרפתית/ תבנית עגולה קוטר 24 ס״מ

מצרכים לעוגה:

125 גרם חמאה

200 גרם שוקולד מריר לפחות 60% מוצקי קקאו

3 כפות מים

3/4 כפית אבקת אפייה

1/3 כוס קמח (40 גרם)

1/3 כוס אבקת קקאו (30 גרם)

4 ביצים גודל L, מופרדות

כוס סוכר (200 גרם)

1/2 כפית תמצית וניל

מעט מלח גס

איך מכינים:

מחממים תנור ל 180 מעלות

מרפדים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ בנייר אפיה, גם בדפנות.

ממיסים חמאה בסיר בינוני, או בקערה חסינת חום במיקרוגל

לאחר שהחמאה נמסה מסירים מהאש ומערבבים פנימה את השוקולד המריר

שהשוקולד נמס לגמרי.

מוסיפים 2 כפות מים, אבקת אפיה, קמח וקקאו ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

בקערה בינונית, בעזרת מטרפה ידנית מקציפים חלמונים עם סוכר, כף מים, ווניל

עד שמתקבלת תערובת מעט תפוחה ובהירה.

מאחדים עם תערובת השוקולד עד לקבלת תערובת אחידה.

בקערת המיקסר עם וו הקצפה מקציפים חלבונים ומעט מלח עד לקבלת קצף נוקשה.

מעברים לתערובת השוקולד בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים לתבנית ואופים כ 30-40 דקות (במתכון המקורי כתוב 30 דקות, התנור שלי דרש 40 דקות)

העוגה מוכנה כאשר קיסם יוצא יבש או עם פירורים יבשים.

מניחים לעוגה להצטנן מעט ומעבירים לצלחת הגשה .

מפדרים יפה יפה באבקת סוכר וסוגרים עניין.

היא טעימה חמה או בטמפרטורת החדר.

IMG_5637

IMG_5655

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

8 Comments

שני פברואר 20, 2017 at 10:19 am

היי קרן, הכנתי אותה היא יצאה ממש טעימה אבל הכמות הספיקה לתבנית בקוטר 20 ויצאה נמוכה, לדכתי קצף החלבונים נשבר, האמת שלא הבנתי איך אני אמורה לקפל טת תערובת השוקולד עם החלבונים התערובת הייתה סמיכה ברמות ממש משחתית ניסיתי להעבער קצת מהחלבונים לשוקולד ולבצע השוואת מרקמים ועדיין זה לא עבד, מה שכן חשבתי לפעם הבאה אולי לדלל עם עוד קצת מים…אשמח אם את יודעת אולי מה קרה ואם יש לך טיפים להבא…תודה:))

Reply
קרן אגם פברואר 20, 2017 at 2:14 pm

הי שני, כדי להקציף חלבונים לקצף אחיד יש להקפיד להוסיף מלח או סוכר(במתכון זה ספיציפית זה מלח), מתחילים במהירות בינונית וכאשר מתחיל להיווצר קצף
מגבירים את מהירות המיקסר בהדרגה עד למקסימום.
אבל.. מספיק שנכנסה לקערת החלבונים טיפה קטנה של חלמון או מים הקצף לא יעלה ויישבר.
זה מה שלדעתי קרה.

Reply
שני פברואר 21, 2017 at 1:11 am

לא הסברתי את עצמי נכון, קצף החלבונים יצא מצויין, אבל צריך לקפל את החלבונים לשוקולד ותערובת השוקולד יצאה מאוד מאוד סמיכה, ממש בלתי אפשרי לקיפול אז כמו שכתבתי ניסיתי לבצע השוואת מרקמים עם החלבונים אבל היא לא הייתה דלילה מספיק לקיפול אז פשוט קיפלתי איך שהצלחתי והבלילה הספיקה לתבנית בקוטר 20 ויצאה נמוכה…בלילת השוקולד אכן ככ סמיכה? חשוב לציין שעבדתי עם משקל כך שלא יכול להיות שלא דייקתי בכמויות…

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2017 at 11:40 am

מוזר שתערובת השוקולד יצאה סמיכה
חיממת את השמנת המתוקה והשוקולד יחד בסיר או במיקרוגל ?

Reply
שני פברואר 21, 2017 at 5:06 pm

אני מניחה שאת מתכוונת לחמאה, חיממתי במיקרוגל:)

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2017 at 8:18 pm

יחד עם השוקולד או שהוספת אותו אחרי ?

Reply
רינת ספטמבר 26, 2017 at 5:18 pm

זו הפכה להיות עוגת הבית שלי. והיא קוצרת מחמאות. תודה רבה

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2017 at 5:48 pm

את השניה שאומרת לי את זה היום, כנראה שאני צריכה להכין אותה שוב בקרוב:-)
תודה רינת, שנה מתוקה.

Reply

Leave a Comment