עוגות בחושותפסח

עוגת שיפון אגוזים ללא קמח

אפריל 5, 2018 5 Comments

כמה דברים שיש לי לספר לכם:

1.אני חוגגת היום את כמעט כמעט סיומו של חופש פסח, וזה לא בגלל שאני לא אוהבת מצה בריי,

אלא בגלל שאני רוצה שהילדים יחזרו למקום הטבעי שלהם, בית הספר.

2.היום ערב חג וחיפשתי מתכון לעוגה ובגלל זה אני פה עכשיו.

3.נזכרתי שלפני פסח קיבלתי מייל מחמם לב ממישהי שעוקבת אחרי הבלוג בקביעות, ששלחה לי המלצה למתכון,

ואפילו עשתה בשבילי את ההמרות של המתכון לפסח, והחלטתי להכין הבוקר את המתכון ששלחה, אני אוהבת אותך טל תודה רבה!

4.אני כל כך אוהבת לשבור ביצים ולהפריד אותם עם הידיים! תנסו זה ממש כייף.

עוגת שיפון אגוזים לפסח

זה החלק הנקי!

5.שני דברים שאני שונאת לגרד על פומפיה, כי הם עפים לכל הכיוונים ומלכלכים לי את כל המטבח : גזר, וקוביות שוקולד.

(ואם תתעמקו לרגע בתמונות תגלו שפשוט נתתי למישהו אחר לעשות את זה במקומי :-))

6. יש לי יומולדת בסוף החודש, רק אומרת:  ת ת כ ו נ נ ו

אז את העוגה הכנתי מהמתכון ששלחה לי טל, שמקורו בספר״ עוגות לכל עת״ המיתולוגי – עוגת שיפון אגוזים

טל עשתה בשבילי את ההמרות לפסח, רק שהיא הכינה את העוגה עם מיץ אשכוליות אדומות שלא היה בנמצא

ואני הכנתי עם מיץ תפוזים.

העוגה מומלצת בטירוף! חג שמח.

עוגת שיפון אגוזים ללא קמח/תבנית עגולה בקוטר 24

 

מצרכים למתכון:

1.5  כוסות (300 גר׳) סוכר לבן

6 ביצים גודל L מופרדות לחלבונים וחלמונים

1/2 כוס שמן קנולה

1/2 כוס מיץ תפוזים

כף תמצית/מחית וניל

קורט מלח

כפית גדושה אבקת אפייה

כוס אגוזים טחונים (פקאנים,אגוזי מלך, או שקדים)

50 גר׳ שוקולד מריר מגורד/קצוץ

1/2 כוס+3 כפות קמח תפוחי אדמה

1/2 כוס+ 3 כפות קמח מצה

לציפוי:(אופציונלי בלבד, אפשר גם רק לקשט באבקת סוכר)

100 גר׳ שוקולד מריר

100 מ״ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מקציפים חלבונים עם כוס סוכר למשך 4-5 דקות עד לקבלת קצף מבריק ויציב.

בקערה נפרדת טורפים (אפשר מטרפה, ואפשר מזלג) חלמונים עם 1/2 כוס סוכר,

עוגת שיפון אגוזים לפסח

רואים את גרגרי הוניל?

מוסיפים תמצית וניל ומלח ומערבבים, מוסיפים במזיגה איטית שמן ומיץ תפוזים ומערבבים שוב.

מוסיפים אבקת אפיה, אגוזים טחונים, קמח מצה וקמח תפוחי אדמה, ומערבבים.

עוגת אגוזים ללא גלוטן

בתנועות קיפול עדינות מאחדים בין תערובת החלבונים לתערובת החלמונים עד לקבלת תערובת אחידה.

עוגת שיפון אגוזים

בא לי לצלול פנימה

מוסיפים את השוקולד הקצוץ/מגורר ומערבבים שוב מעט.

(רמז:זו לא אני בתמונה)

מעבירים לתבנית

עוגת אגוזים לפסח

אופים כ 50-60 דק׳ עד שהעוגה שחומה וקיסם יוצא עם מעט פירורים עליו.

מצננים מעט, ומחלצים מהתבנית.

 

 

רגע של תפילה, לעוגה שתצא שלמה

לציפוי:

מחממים במיקרו עד לסף רתיחה את השמנת המתוקה

מוציאים, מוסיפים פנימה את השוקולד המריר ומניחים בצד לשתיים-שלוש דקות.

מערבבים היטב, מוזגים מעל העוגה.

 

הערות למתכון:

** אפשר להמיר קמח תפוחי אדמה וקמח מצה באותה הכמות בקמח לבן רגיל(סהכ 1+1/4 כוס)

**כדי להכין עוגה פרווה אפשר לוותר על הציפוי או להכין אותו עם קרם קוקוס במקום שמנת מתוקה

**מיץ תפוזים אפשר להמיר במים או חלב, או במיץ אשכוליות אדומות כפי שטל נוהגת להכין

**אפשר לוותר על השוקולד הקצוץ אם לא אוהבים

יש! הצליח לי

עוגה לפסח ללא קמח עוגת אגוזים ללא קמח

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

5 Comments

נטע אפריל 5, 2018 at 1:03 pm

הי,
הבלוג שלך מקסים והמתכונים נהדרים
הערה קטנה לגבי המתכון – קמח מצה מכיל גלוטן, ככה שהייתי משנה את השם למעלה בכותרת 🙂
חג שמח

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2018 at 1:30 pm

נטע את אלופה תודה רבה!
ברור שתוקן מיד.

Reply
נטע אפריל 5, 2018 at 2:10 pm

סתם צליאקית
🙂
חג שמח

Reply
סבינה אפריל 11, 2018 at 10:34 am

אהלן, אפשר לפרסם את המתכון המקורי? ללא המרה לפסח 🙂 ?
תודה!

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2018 at 10:47 am

בסוף המתכון למטה, מופיע הסבר במה להמיר לעוגה חזלשית לגמרי 🙂

Reply

Leave a Comment