עוגות בחושותעוגות שוקולדפסח

עוגת שיש באונטי ללא קמח

מרץ 14, 2018 17 Comments
עוגת באונטי לפסח

עוגת שיש קוקוס ושוקולד

אני יודעת שאצל חלק מכם קוקוס הוא ביג ביג נו נו, ואצל חלקכם זו אהבת אמת.

למרות שבילדות החטיף האהוב עליי היה קוקוס ורוד ועד היום קוקוס היא הגלידה החביבה עליי,

אני מחובבי קוקוס לייט, ובעיקר בעיקר סביב פסח,

אז אני בעצם מגיעה למכסת הסיבולת הקוקוסית שלי.

מיד אחרי החג, אני שבעת קוקוס כל כך שייקח כמה חודשים עד שאגע שוב בקינוח קוקוס.

יש לי חברה שהיא כבר כל כך הרבה שנים איתי שהיא ממש משפחה, שמגיעה אליי בכל יום רביעי לביקור.

זה היום הקבוע שבו היא נמצאת איתי במטבח או שאנחנו מסתובבות יחד ברחבי יפו.

אני הכי אוהבת לאפות כשהיא באה, כי היא כל הזמן מסדרת אחרי ועושה כלים, וזה חלומו הרטוב של כל בשלן לא?

השבוע היא הגיעה תוך כדי שאני כבר באמצע הקצפת ביצים לעוגה, וכשראתה שאני מוסיפה קוקוס לבלילה,

היא סיפרה לי כמה היא מטורפת על קינוחי קוקוס, ובאמת שלא ידעתי.

הכי הכי היא אוהבת באונטי!

אז אחרי שהעוגה יצאה מהתנור, והכנו לנו כוס תה,

היא עברה להתפנק איתה אצלי במיטה, ולא יכולתי שלא לצלם אותה כל כך יפה עם הספר והעוגה.

אלה ישראלי

אז אם אתם מחובבי הקוקוס, וגם אם לא, העוגה הזו ממש מזכירה את החטיף האהוב, באונטי, והיא כשרה לגמרי לפסח.

היא כל כך ג׳וסית (juicy) בפה, שלא תפסיקו ליישר אותה.

עוגת שיש באונטי ללא קמח /תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

מצרכים למתכון:

4 ביצים גודל L

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

2/3 כוס (130 גר׳) שמן קנולה

כוס (100 גר׳) שקדים טחונים לאבקה

כוס (100 גר׳) קוקוס טחון

1.5 כפיות אבקת אפייה

2 כפות (20 גר׳) קורנפלור

50 גר׳ שוקולד לבן

50 גר׳ שוקולד מריר

כף גדושה (15 גר׳) אבקת קקאו

3 כפות שמנת מתוקה

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר לבן 4-5 דק׳ עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה

מוסיפים שמן וממשיכים להקציף עוד דקה.

מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים אבקת אפייה,אבקת שקדים קורנפלור וקוקוס ומערבבים היטב.

בקערה קטנה בפולסים קצרים ממיסים שוקולד לבן

(שימו לב שקוביות שוקולד לבן במיקרוגל נשארות שלמות גם כשהן כבר נמסות מבפנים, אז אל תתפתו להמשיך את פעולת

המיקרוגל אם לא עקרבבתם ובדקתם, אחרת השוקולד יישרף ויהפוך לאחר ערבוב לתערובת קשה ולא ידידותית)

מוסיפים את השוקולד הלבן המומס למיקסר ומערבבים מעט עד לקלבת תערובת אחידה.

בעקרה נוספת חסינת חום מחממים במיקרוגל שוקולד מריר ושמנת מתוקה עד שהשמנת רותחת.

מוציאים, ומערבבים עד לקלבת תערובת שוקולדית אחידה, מוסיפים א הקקאו ומערבבים שוב.

מעבירים לתבנית 3/4 מכמות הבלילה הלבנה, ול 1/4 הכמות שנותרה בקערת המיקסר

מוסיפים את בלילת השוקולד המריר.

מערבבים היטב עד שכל הבלילה נצבעת בצבע שוקולד.

מעבירים את בלילת השוקולד מעל הבלילה הבהירה בתבנית.

אני מוזגת הכל באמצע, ולא מערבבת בתנועות שיש, אתם בהחלט יכולים לערבב מעט או להשאיר כמוני.

במהלך האפייה הבלילה הלבנה תכסה את הבלילה השוקולדית והיא תתגלה בחיתוך העוגה.

אופים כ 40-45 דק׳ עד שקיסם שננעץ יוצא יבש, עם פירורים לחים עליו.

מקשטים באבקת סוכר וטורפים.

 

הערות למתכון:

***לגרסת פרווה, המירו את השמנת המתוקה בשמנת צימחית/קרם קוקוס וותרו על השוקולד הלבן

***את העוגה שומרים כשהיא עטופה היטב במקרר או במקום קריר כשלושה ימים.

עוגת שיש באונטי קוקוס ושוקולד

הפנים השוקולדי מוסתר בתוך העוגה

 

עוגת שיש קוקוס ללא קמח

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

17 Comments

נטלי מרץ 15, 2018 at 8:30 am

נראית נפלא! אוהבת את המרקם ♥

Reply
קרן אגם מרץ 15, 2018 at 11:25 pm

יש!
תודה אהובה

Reply
iris מרץ 15, 2018 at 8:41 am

היי,
תודה רבה על המתכונים הנהדרים והתמונות היפות
מה במקום שוקולד לבן שאני ממש לא אוהבת ? 🙂

Reply
קרן אגם מרץ 15, 2018 at 8:47 am

כפי שצויין בהערות בסוף המתכון, ניתן לוותר עליו, הוא מוסיף קצת טעם קרמלי לעוגה אבל היא לגמרי תהיה טובה בלעדיו

Reply
דנה מרץ 15, 2018 at 3:29 pm

לא רשום מתי להוסיף את הקורפלור

Reply
קרן אגם מרץ 15, 2018 at 4:09 pm

יחד עם השקדים והקוקוס
תודה על ההארה

Reply
גיל מרץ 15, 2018 at 7:49 pm

במקום שמנת אפשר קרם או חב קוקוס? תכל'ס נראה לי ישתב טוב בעוגת באונטי

Reply
קרן אגם מרץ 15, 2018 at 11:24 pm

קרם קוקוס זה מצויין, הוספתי גם הערה במתכון

Reply
Goldy מרץ 16, 2018 at 11:47 pm

אפשר ליותר על החלק השוקולדי לולא להפריע הצעדה ולאפות הכל כעוגהצלבנה או שזה מפחית. מכמויות השומן/הנוזל העוגה והיא תהיה יבשה יותר?

Reply
קרן אגם מרץ 17, 2018 at 12:17 am

אפשר לוותר על השוקולד המריר והקקאו, ולהוסיף במקומו לבלילה עוד 50 גר שוקולד לבן, ואת השמנת המתוקה.

Reply
Etty Ben-David מרץ 17, 2018 at 3:58 pm

ממי מתה על המתכונים שלך תודה תודה!!
אפיתי נהננו משהו וברכנו(אותך)אבל לפסח לא מתאים לנו ת במה אפשר להמיר את הקורנפלור?????
אז שיהיה לך פסח נהדר
בברעה אטי באוסטרליה

Reply
קרן אגם מרץ 17, 2018 at 4:09 pm

אני גם רוצה להיות באוסטרליה!
הכי אוהבת שהמתכונים שלי חובקי עולם, תודה אתי.
את יכולה להמיר את הקורנפלור בקמח תפוחי אדמה או קמח שקדים לפסח, ולא בפסח להמיר בקמח רגיל.
לדעתי גם אם תשמיטי לחלוטין לא יקרה כלום.
בהצלחה וחג שמייח!

Reply
Etty Ben-David מרץ 18, 2018 at 5:41 am

תודה לך ממי יש לי כבר הזמנות לחג. את תמיד מוזמנת וברוכה הבאה(בתנאי שתאפי עוגה ,,,,)

Reply
קרן מרץ 24, 2018 at 3:11 pm

הכנתי (יצאו לי 2 אינגליש קייק חד פעמי מנייר )ויצא נפלא!! האם ניתן לעטוף היטב ולהקפיא? העוגה תצא טוב לאחר הקפאה?
וחשבתי לשדרג אותה עם גנאש שוקולד באמצע ולמעלה לליל הסדר. מה דעתך?
תודה!!!

Reply
קרן אגם מרץ 24, 2018 at 3:36 pm

שמחה שאהבת, אין בעיה להקפיא היא תצא מצויין אחרי הקפאה, לא ככ הבנתי מה הכוונה גנאש שוקולד באמצע אבל גנאש מלמעלה יכול להיות מעולה, ואפשר יהיה לקשט גם אותו,
ולהפחית מעט מכמות הסוכר במתכון אחרת לטעמי העוגה תהיה מתוקה מדי.
בהצלחה

Reply
Zippy מרץ 29, 2018 at 8:28 pm

היכנתי את עוגת הבאונטי למתנת פסח מריחה ניפלא וניראת מרשימה. תודה על המתכון וחג פסח קסום

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2018 at 10:32 pm

תודה ציפי, אני בטוחה שהיא גם טעימה.
חג שמח!

Reply

Leave a Comment