ללא גלוטןמתכוני פרווהעוגות בחושותעוגות שוקולדפסח

עוגת שיש באונטי ללא קמח

מרץ 14, 2018 57 Comments
עוגת באונטי לפסח

עוגת שיש קוקוס ושוקולד

אני יודעת שאצל חלק מכם קוקוס הוא ביג ביג נו נו, ואצל חלקכם זו אהבת אמת.

למרות שבילדות החטיף האהוב עליי היה קוקוס ורוד ועד היום קוקוס היא הגלידה החביבה עליי,

אני מחובבי קוקוס לייט, ובעיקר בעיקר סביב פסח,

אז אני בעצם מגיעה למכסת הסיבולת הקוקוסית שלי.

מיד אחרי החג, אני שבעת קוקוס כל כך שייקח כמה חודשים עד שאגע שוב בקינוח קוקוס.

יש לי חברה שהיא כבר כל כך הרבה שנים איתי שהיא ממש משפחה, שמגיעה אליי בכל יום רביעי לביקור.

זה היום הקבוע שבו היא נמצאת איתי במטבח או שאנחנו מסתובבות יחד ברחבי יפו.

אני הכי אוהבת לאפות כשהיא באה, כי היא כל הזמן מסדרת אחרי ועושה כלים, וזה חלומו הרטוב של כל בשלן לא?

השבוע היא הגיעה תוך כדי שאני כבר באמצע הקצפת ביצים לעוגה, וכשראתה שאני מוסיפה קוקוס לבלילה,

היא סיפרה לי כמה היא מטורפת על קינוחי קוקוס, ובאמת שלא ידעתי.

הכי הכי היא אוהבת באונטי!

אז אחרי שהעוגה יצאה מהתנור, והכנו לנו כוס תה,

היא עברה להתפנק איתה אצלי במיטה, ולא יכולתי שלא לצלם אותה כל כך יפה עם הספר והעוגה.

אלה ישראלי

אז אם אתם מחובבי הקוקוס, וגם אם לא, העוגה הזו ממש מזכירה את החטיף האהוב, באונטי, והיא כשרה לגמרי לפסח.

היא כל כך ג'וסית (juicy) בפה, שלא תפסיקו ליישר אותה.

עוגת שיש באונטי ללא קמח /תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

(גרסת פרווה בהערות בסוף המתכון)

מצרכים למתכון:

4 ביצים גודל L

1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן

2/3 כוס (130 גר') שמן קנולה

כוס (100 גר') שקדים טחונים לאבקה

כוס (100 גר') קוקוס טחון

1.5 כפיות אבקת אפייה

2 כפות (20 גר') קורנפלור

50 גר' שוקולד לבן

50 גר' שוקולד מריר

כף גדושה (15 גר') אבקת קקאו

3 כפות שמנת מתוקה

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר לבן 4-5 דק' עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה

מוסיפים שמן וממשיכים להקציף עוד דקה.

מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים אבקת אפייה,אבקת שקדים קורנפלור וקוקוס ומערבבים היטב.

בקערה קטנה בפולסים קצרים ממיסים שוקולד לבן

(שימו לב שקוביות שוקולד לבן במיקרוגל נשארות שלמות גם כשהן כבר נמסות מבפנים, אז אל תתפתו להמשיך את פעולת

המיקרוגל, אחרת השוקולד יישרף ויהפוך לאחר ערבוב לתערובת קשה ולא ידידותית)

מוסיפים את השוקולד הלבן המומס למיקסר ומערבבים מעט עד לקבלת תערובת אחידה.

בקערה נוספת חסינת חום מחממים במיקרוגל שוקולד מריר ושמנת מתוקה עד שהשמנת רותחת.

מוציאים, ומערבבים עד לקבלת תערובת שוקולדית אחידה, מוסיפים את הקקאו ומערבבים שוב.

מעבירים לתבנית 3/4 מכמות הבלילה הלבנה, ול 1/4 הכמות שנותרה בקערת המיקסר

מוסיפים את בלילת השוקולד המריר.

מערבבים היטב עד שכל הבלילה נצבעת בצבע שוקולד.

מעבירים את בלילת השוקולד מעל הבלילה הבהירה בתבנית.

אני מוזגת הכל באמצע, ולא מערבבת בתנועות שיש, אתם בהחלט יכולים לערבב מעט או להשאיר כמוני.

במהלך האפייה הבלילה הלבנה תכסה את הבלילה השוקולדית והיא תתגלה בחיתוך העוגה.

אופים כ 40-45 דק' עד שקיסם שננעץ יוצא יבש, עם פירורים לחים עליו.

מקשטים באבקת סוכר וטורפים.

 

הערות למתכון:

***לגרסת פרווה, המירו את השמנת המתוקה בשמנת צימחית/קרם קוקוס וותרו על השוקולד הלבן

***את העוגה שומרים כשהיא עטופה היטב במקרר או במקום קריר כשלושה ימים.

עוגת שיש באונטי קוקוס ושוקולד

הפנים השוקולדי מוסתר בתוך העוגה

 

עוגת שיש קוקוס ללא קמח

 

 

Print Friendly, PDF & Email

57 Comments

נטלי מרץ 15, 2018 at 8:30 am

נראית נפלא! אוהבת את המרקם ♥

Reply
קרן אגם מרץ 15, 2018 at 11:25 pm

יש!
תודה אהובה

Reply
מיכל שמלה מרץ 27, 2021 at 4:19 pm

קרן יקרה תודה על מתכון נפלא. האם את מקיימת סדנאות לבנות 21-25?
בנות ואמהות?

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2021 at 7:06 pm

הי חג שמח
מקיימת סדנאות בהחלט
לפנות להילה במייל. [email protected]

Reply
הדס מרץ 31, 2021 at 7:27 pm

היי קרן, האם אפשר להשתמש באגוזים טחונים במקום קמח שקדים?

Reply
קרן אגם מרץ 31, 2021 at 8:30 pm

בטח!

Reply
הילה אפריל 21, 2022 at 5:43 pm

היי
אם אין קוקוס טחון אולי אפשר להגדיל כמות קרם קוקוס במקום?

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2022 at 8:13 am

קרם קוקוס לא יתפקד הקוקוס שקצת מחליף קמח

Reply
iris מרץ 15, 2018 at 8:41 am

היי,
תודה רבה על המתכונים הנהדרים והתמונות היפות
מה במקום שוקולד לבן שאני ממש לא אוהבת ? 🙂

Reply
קרן אגם מרץ 15, 2018 at 8:47 am

כפי שצויין בהערות בסוף המתכון, ניתן לוותר עליו, הוא מוסיף קצת טעם קרמלי לעוגה אבל היא לגמרי תהיה טובה בלעדיו

Reply
דנה מרץ 15, 2018 at 3:29 pm

לא רשום מתי להוסיף את הקורפלור

Reply
קרן אגם מרץ 15, 2018 at 4:09 pm

יחד עם השקדים והקוקוס
תודה על ההארה

Reply
דיני אפריל 6, 2020 at 9:51 am

הי קרן, יש לי רק ביצים מידה m, להוסיף עוד ביצה?

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2020 at 11:38 am

לא אין צורך

Reply
זהבה הלל מרץ 26, 2021 at 11:01 pm

נראית מעולה ממש!!
במה אפשר להחליף את השוקולד הלבן? כתבת לוותר. זה לא ייפגע במרקם העוגה?

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2021 at 7:56 am

זה בסדר אפשר במקום זה להוסיף עוד 2 כפות שמנת מתוקה

Reply
גיל מרץ 15, 2018 at 7:49 pm

במקום שמנת אפשר קרם או חב קוקוס? תכל'ס נראה לי ישתב טוב בעוגת באונטי

Reply
קרן אגם מרץ 15, 2018 at 11:24 pm

קרם קוקוס זה מצויין, הוספתי גם הערה במתכון

Reply
Goldy מרץ 16, 2018 at 11:47 pm

אפשר ליותר על החלק השוקולדי לולא להפריע הצעדה ולאפות הכל כעוגהצלבנה או שזה מפחית. מכמויות השומן/הנוזל העוגה והיא תהיה יבשה יותר?

Reply
קרן אגם מרץ 17, 2018 at 12:17 am

אפשר לוותר על השוקולד המריר והקקאו, ולהוסיף במקומו לבלילה עוד 50 גר שוקולד לבן, ואת השמנת המתוקה.

Reply
Etty Ben-David מרץ 17, 2018 at 3:58 pm

ממי מתה על המתכונים שלך תודה תודה!!
אפיתי נהננו משהו וברכנו(אותך)אבל לפסח לא מתאים לנו ת במה אפשר להמיר את הקורנפלור?????
אז שיהיה לך פסח נהדר
בברעה אטי באוסטרליה

Reply
קרן אגם מרץ 17, 2018 at 4:09 pm

אני גם רוצה להיות באוסטרליה!
הכי אוהבת שהמתכונים שלי חובקי עולם, תודה אתי.
את יכולה להמיר את הקורנפלור בקמח תפוחי אדמה או קמח שקדים לפסח, ולא בפסח להמיר בקמח רגיל.
לדעתי גם אם תשמיטי לחלוטין לא יקרה כלום.
בהצלחה וחג שמייח!

Reply
Etty Ben-David מרץ 18, 2018 at 5:41 am

תודה לך ממי יש לי כבר הזמנות לחג. את תמיד מוזמנת וברוכה הבאה(בתנאי שתאפי עוגה ,,,,)

Reply
קרן מרץ 24, 2018 at 3:11 pm

הכנתי (יצאו לי 2 אינגליש קייק חד פעמי מנייר )ויצא נפלא!! האם ניתן לעטוף היטב ולהקפיא? העוגה תצא טוב לאחר הקפאה?
וחשבתי לשדרג אותה עם גנאש שוקולד באמצע ולמעלה לליל הסדר. מה דעתך?
תודה!!!

Reply
קרן אגם מרץ 24, 2018 at 3:36 pm

שמחה שאהבת, אין בעיה להקפיא היא תצא מצויין אחרי הקפאה, לא ככ הבנתי מה הכוונה גנאש שוקולד באמצע אבל גנאש מלמעלה יכול להיות מעולה, ואפשר יהיה לקשט גם אותו,
ולהפחית מעט מכמות הסוכר במתכון אחרת לטעמי העוגה תהיה מתוקה מדי.
בהצלחה

Reply
Maya Abecassis מרץ 25, 2021 at 11:35 pm

היי קרן אני תמיד מתבלבלת מה ההבדל בין אבקת שקדים לקמח שקדים? תודה מראש והאם אפשר להשתמש באחד מהם

Reply
קרן אגם מרץ 26, 2021 at 7:22 am

אין הבדל:-)

Reply
נופר מרץ 27, 2021 at 5:11 pm

היי קרן רציתי לדעת לגבי השרדים שטחונים לאבקה זה בסדר לטחון שקדים עם הקליפה או שצריך שקדים מולבנים?
והאם זה אפשרי לעשות במקום באינגליש קייק בתבנית עגולה או שיצא לי שטוח מדי?

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2021 at 7:05 pm

הי אפשר שקדים עם קליפה זה לא נורא
תלוי מה קוטר העגולה אבל אם היא יותר מ 20 סמ העוגה תצא נמוכה שזה בסדר רק לקחת בחשבון שזמן אפייה מתקצר

Reply
לימור מרץ 31, 2021 at 7:48 pm

היי מה אפשר לשים במקום שקדים טחונים?

Reply
קרן אגם מרץ 31, 2021 at 8:30 pm

קמח תפא או קורנפלור

Reply
Zippy מרץ 29, 2018 at 8:28 pm

היכנתי את עוגת הבאונטי למתנת פסח מריחה ניפלא וניראת מרשימה. תודה על המתכון וחג פסח קסום

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2018 at 10:32 pm

תודה ציפי, אני בטוחה שהיא גם טעימה.
חג שמח!

Reply
omer ספטמבר 30, 2018 at 4:58 pm

הכנתי את העוגה כבר למעלה מ 7 פעמים. היא מחוסלת תוך יום ע"י בני הבית.
הבנזוג "מקלל" ברגע שהיא יוצאת מהתנור כי הוא שומר על הגזרה.
תודה על מתכון נפלא!

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2018 at 3:37 pm

7 פעמים זה אפילו יותר ממני! ואני אוהבת את העוגה הזו מאוד .
תודה עומר :-))

Reply
מיכל אפריל 12, 2019 at 12:10 pm

הי קרן מאוד אוהבת את המתכונים שלך ומקווה בקרוב להגיע לסדנה שלך.
את חושבת שניתן להחליף את הסוכר הלבן בסוכר קוקוס??

Reply
קרן אגם אפריל 13, 2019 at 8:06 am

תודה מיכל , אשמח שתבואי 🙂
אין בעיה להמיר בסוכר קוקוס

Reply
ליז מאי 10, 2019 at 4:19 pm

הי קרן
אין לי כרגע שקדים טחונים במה אפשר להחליף אותם ?

Reply
קרן אגם מאי 10, 2019 at 4:38 pm

כיון שלא פסח עכשיו את יכולה להמיר בקמח לבן
או בכל סוג אגוז טחון אחר

Reply
יוכבד מרץ 29, 2020 at 2:07 am

היי נראה ממש טוב… אפשר במקום השמנת מתוקה להשים מיץ תפוזים?

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2020 at 7:53 am

אני מניחה שכן למרות שלא ניסיתי אותה פרווה אבל שווה לנסות

Reply
Connie מרץ 26, 2021 at 9:34 pm

אפשר לוותר על השקדים? אין לי משהו לשים במקום

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2021 at 7:55 am

קורנפלור במקום

Reply
הלן אוריה עשת דצמבר 15, 2021 at 3:42 pm

היי קרן,
קודם כל אין אין, אין עליך!!!
אחת ויחידה במינה!
אוהבת את המתכונים שלך ועוקבת אחריך תמיד!
שאלה לגבי התבנית אינגליש, אני אופה בתבניות חד פעמיות מקרטון שמרנים בחנויות לאפייה באורך 30 רוחב 8.
האם המתכון הוא בעצם ל 2 תבניות כאלו או אולי 1 וחצי?
תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 15, 2021 at 8:15 pm

המתכון מתאים לאינגליש אחת לא חד פעמית
אם משתמשים בחד פעמית אפשר לחלק לשתי תבניות ואולי הן יצאו טיפה נמוכות

Reply
אור בן דיין אפריל 10, 2020 at 12:05 pm

היי אהובה,
נתקעתי בלי שקדים

יש רעיון לתחליף?

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 1:00 pm

קמח תפא, או כל סוג אחר של אגוזים

Reply
מור אפריל 14, 2020 at 4:10 am

היי
בשביל להכין בתבנית 24, מספיק להוסיף עוד חצי כמות ?
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2020 at 8:07 am

צריך להכפיל בשביל עגולה 24

Reply
mor volmut אפריל 14, 2020 at 3:03 pm

זה יוצא 8 ביצים
אפשר להפחית?

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2020 at 3:15 pm

זה באמת המון, האמת שאני לא יודעת להגיד לך איך הכי טוב להכין שלא תהיה עתירת ביצים ועדיין תמלא את התבנית.
את יכולה להוריד לחמש ולראות איך יוצא, או להכין בתבנית אינגליש כמו במתכון המקורי

Reply
נופר מרץ 26, 2021 at 12:22 pm

אפשר במקום הקוקוס לשים עוד קמח שקדים?

Reply
קרן אגם מרץ 26, 2021 at 1:00 pm

:-)בעקרון אפשר, לא ניסיתי וחלק מהשם של העוגה כבאונטי זה הקוקוס אז ההמרות על אחריותך

חן שלזינגר מרץ 30, 2021 at 4:26 pm

הי קרן נפלאה שכמוך. יש לי רק ביצי xl להוריד ביצה אחת מהכמות המומלצת?

Reply
קרן אגם מרץ 30, 2021 at 6:40 pm

הי חן, כן אפשר להוריד אחת

Reply
אודליה אפריל 2, 2021 at 12:33 am

הי האם הכמות ל אינגליש קייק אחת?

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2021 at 12:19 pm

כן

Reply

Leave a Comment