עוגות בחושותעוגות פרי

עוגת שיש וניל תות

ינואר 1, 2015 8 Comments

כבר הרבה זמן שרציתי להתשתתף באתגר החודשי של מנטקה  אתגר/פרוייקט חודשי של בלוגרים

במסגרתו כל חודש אמורים הבלוגרים לפרסם מתכון עם חומר גלם מסוים

כאשר המשתתפים מגלים מהו חומר הגלם רק בתחילת החודש.

מפאת עומס וחוסר זמן לצערי פספסתי כמה אתגרים עם חומר גלם שאני ממש ממש אוהבת (פקאן למשל)

וצפיתי מהצד בתוצרים המדהימים של בלוגרים אחרים.

החודש האתגר הוא תותים, זמן ותוצר מצויין לקחת חלק באתגר החודשי של מנטקה

כי ממילא כשמגיעה עונת התותים, אני מנצלת אותה (ואותם) עד הסוף..

לאתגר הכנתי עוגת וניל שיש תות, מכינים תערובת וניל פשוטה יחסית לעוגה,

ומערבבים עם פירה תות, תותים טריים טחונים עם סוכר חום.

אפשר לוותר על הסוכר או להפחית, לא ניסיתי כי  אני וחמוץ ברוגז.

יצאה עוגה מעולה.

בכדי להיכנס לראות את כל מתכוני התותים של הבלוגרים אשר משתתפים באתגר

החודשי לחצו כאן (כדאי לכם יש דברים ממש שווים)

עלים

עוגת שיש תות וניל/ תבנית אינגליש קייק אחת

מה צריך :

120 גרם חמאה

כוס וחצי (210 גר׳) קמח לבן רגיל

1/4 1 כוסות (225 גר׳) סוכר לבן

1/4 כפית מלח

2 ביצים גודל  L

1/4 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית תמצית וניל איכותית

1/2 כוס שמנת חמוצה (3/4 מיכל שמנת )

כוס תותים שטופים ונקיים

2 כפות סוכר חום

הכנה:

במעבד מזון (מג׳ימיקס) עם להב פלדה טוחנים תותים עם סוכר חום ומניחים בצד.

מחממים תנור ל 180 מעלות, ומשמנים תבנית אינגליש קייק

ניתן לרפד בנייר אפיה: גוזרים נייר אפיה ברוחב תחתית התבנית ובאורך מעט ארוך יותר

מהתבנית בכדי להשאיר מעט שוליים בצדדים לחילוץ קל.

בקערה בינונית מערבבים קמח,מלח,ואבקת אפיה

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים סוכר וחמאה למשך כשלוש דקות

עד שהתערובת מעט תפוחה ואחידה

מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם וממשיכים לערבב

מוסיפים תמצית וניל ומערבבים,

במהירות נמוכה מוסיפים חצי מכמות תערובת הקמח,

חצי  מכמות השמנת החמוצה ושוב חצי קמח וחצי שמנת חמוצה ומערבבים

מעט רק עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים חצי מכמות התערובת לתבנית, מעליה מניחים את תערובת פירה התות

ומעליה שוב את תערובת העוגה שנותרה.

בעזרת סכין מערבבים מעט את התערובת כך שתיווצר צורת ״שיש״ לעוגה.

אופים כ 50-55 דקות עד שקיסם יוצא יבש.

מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

-העוגה טובה עוד יותר ביום שלמחרת

-את התותים אפשר להמיר בכל פרי יער אחר שאתם אוהבים, אוכמניות,פטל ואפילו חמוציות.

_MG_7777

_MG_7788

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

8 Comments

דנה מרץ 7, 2016 at 12:27 am

נראה מ-ד-ה-י-ם וינוסה בקרוב מאוד!!

Reply
קרן אגם מרץ 7, 2016 at 7:57 am

תודה:-)

Reply
נופר מרץ 11, 2016 at 8:23 pm

יצא מעולה! בדיוק לקפה של שישי ב-17:00
תודה

Reply
קרן אגם מרץ 11, 2016 at 11:14 pm

שמחה לשמוע, היא באמת מושלמת ליד הקפה
🙂

Reply
דורין נובמבר 24, 2016 at 3:04 pm

את השמנת חמוצה במה אפשר להחליף?(עדיף פרווה)

Reply
קרן אגם נובמבר 24, 2016 at 3:56 pm

שמנת צימחית או קרם קוקוס

Reply
isabella אפריל 1, 2017 at 7:51 am

העוגה יצא פחוסה ולא אוורירית. התאכזבתי.

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2017 at 10:55 am

לא יודעת למה, אולי ערבוב יתר? היא ממש לא אמורה לצאת פחוסה ולא אוורירית.
אני מכינה אותה כל הזמן.

Reply

Leave a Comment